Bloggen | Reco

JF Måleriteam: Framgångsrikt måleriföretag i Stockholm bygger förtroende med Reco

Skriven av Reco | 2024-okt-22 08:01:50
JF Måleriteam, måleriföretaget som drivs av Johnny och Fredrik sedan 20 år tillbaka. De är mellan 7-8 anställda och bland deras kunder finns privatpersoner, byggföretag samt bostadsrättsföreningar i Stockholm. Deras arbete är varierat och inkluderar allt från tapetsering och måleritjänster till att hjälpa till med fuktspärrar och ommålning efter stambyten. Under sin tid på Reco har de samlat ihop 246 omdömen, med ett snitt på 4.9 i betyg. Via sitt faktureringssystem, Fortnox, har de tillfrågat 100% av alla sina kunder.
 
 
 

Hemligheten bakom det höga betyget

Fredrik menar att det höga snittbetyget är ett resultat av företagets starka kundfokus och tydliga kommunikation. "Vi är alltid öppna och transparenta med våra kunder, vilket gör att de vet vad de kan förvänta sig. Om det uppstår problem, är vi inte rädda för att erkänna det och lösa situationen snabbt." Denna ärlighet och vilja att åtgärda eventuella missförstånd har varit avgörande för att bygga förtroende bland kunderna.

Långvarigt samarbete med Reco

JF Måleriteam har varit med på Reco sedan plattformens tidiga dagar. "När Reco kontaktade oss tyckte vi att deras tjänst verkade spännande, och vi har varit trogna användare sedan dess," berättar Fredrik. Han påpekar att Reco har blivit en viktig kanal för att nå nya kunder och att det långvariga samarbetet har gett tydliga resultat i form av ökad kundtillströmning.

Så genererar omdömen nya affärer

Företagets strategi att integrera Reco med sin webbplats har visat sig vara effektiv. Genom att visa upp de senaste omdömena direkt på hemsidan kan potentiella kunder enkelt ta del av tidigare kunders upplevelser, vilket ofta leder till nya affärer. Dessutom har Reco hjälpt till att öka företagets synlighet på Google, vilket gör att JF Måleriteam dyker upp högt bland sökresultaten för måleritjänster i Stockholm.

Automatiserad insamling av omdömen

JF Måleriteam har kopplat sitt faktureringssystem Fortnox till Reco för att automatiskt be kunder om omdömen. Detta har gjort att de kontinuerligt får in nya omdömen, vilket håller företagets närvaro online levande. "Tidigare var det mer tidskrävande att samla in omdömen manuellt, och det kunde gå lång tid mellan varje omdöme," säger Fredrik. Nu säkerställer automatiseringen att kundernas röster ständigt uppdateras.

Värdet av omdömen och lärdomar längs vägen

Fredrik har genom åren lärt sig vikten av omdömen, både som företagare och konsument. "Idag lägger jag själv större vikt vid omdömen när jag ska köpa något, eftersom jag vet vilken betydelse de kan ha." Han framhåller att de mest värdefulla omdömena är de som lyfter fram företagets pålitlighet och tydlighet i kommunikationen. "Att hålla vad vi lovar och vara där när vi säger att vi ska vara det är avgörande för att bygga långsiktiga relationer."

Hantera negativ feedback på ett konstruktivt sätt

Trots att JF Måleriteam mestadels har fått positiva omdömen har Fredrik lärt sig att även mindre bra omdömen kan bidra till ökad trovärdighet. "Vi försöker alltid hantera negativa omdömen öppet och ärligt. Det är viktigt att inte ducka för problem utan att ta dem på allvar och lära sig av dem."

Tips till branschkollegor: Ge omdömessamling tid för långsiktig framgång

Fredriks råd till andra företagare är att ha tålamod när man börjar samla in omdömen. "Resultaten kommer inte över en natt, men över tid kan Reco bli en investering som verkligen lönar sig." För JF Måleriteam har samarbetet med Reco gjort det möjligt att minska andra marknadsföringskostnader och ändå locka nya kunder via deras starka närvaro online. JF Måleriteam är ett bevis på att konsekvent insamling och hantering av kundomdömen kan vara en stark motor för tillväxt och kundlojalitet i ett konkurrensutsatt marknad som måleribranschen i Stockholm.

Läs mer om JF Måleriteam här eller besök deras Reco-profil för att ta del av alla omdömen.

 

 

Starta igång din testperiod idag


Vill du också bjuda in dina kunder till att lämna ett omdöme? Vi är redo att starta igång din testperiod redan samma dag, för att du ska komma igång så smidigt som möjligt och uppnå dina mål.
Via formuläret här kan du kontakta oss för intresse.

Är du osäker på om Reco är rätt för dig? Hos oss får du hela två månader att testa på vår tjänst – en garanti för att du ska vara helt nöjd – innan du bestämmer dig. Läs mer här om vår omdömesgaranti.