annakarin u:
Vi har använt detta kontor vid två tillfällen och är mycket nöjda. Vi byggde bla. ett sommarhus där JRN hjälpte oss genom hela processen på ett väldigt proffisionellt sätt. TACK!!
====
ZIYAD B:
Nej! Inget vi skulle rekommendera. de är hur trevliga som helst i början med det är bara en fasad sen vid fakturering är de helt annorlunda. De kan inte hålla sitt ord, vi fick betala nästan 15000 kr för ett arbete som de själva har uppskattat mellan 5000-7000 kr. De har inte informerat oss om att de skulle fakturera oss mer och inte heller är flexibla att diskutera utan de hotar direkt med att fakturan går till kronofogde.
HADIA M:
Supernöjd med detta företag! Vi har fått badrum och tvättstuga renoverat av de.
Ägaren Lila har personligen varit på plats varje dag för att se till att vi får vårt dröm badrum/tvättstuga precis så som vi vill ha det.
Lila har ett öga för design och har gett oss råd längs vägen och plattsättaren, VVS och elektriker är mycket kunniga och har gett oss bra råd i hur vi bör tänka och planera.
De har byggt upp badrummet från grunden med extra reglar osv. Och har redovisat alla kostnader i förväg för godkännande och gjort ett utomordentligt arbete in i minsta lilla detalj.
Det kunde inte ha blivit bättre, STORT TACK! ❤️
Mats H:
AG Arkitekter har kommit med ett katastrofalt förslag för nya Polishuset/Rättscentrum i Malmö
som totalt ignorerar de kringboendes behov av solljus, öppna ytor och p-platser.
Förslaget är ett 9 vån. högt kontorshus när de
omgivande bostadshusen är 6 våningar.
Empati ingår tydligen inte i arkitektutbildningarna nuförtiden!
Nikita K:
Företaget är bedragare! De använder flera plattformar för att suga pengar från entreprenörer. När du frågar varför vissa entreprenörer använder en plattform och andra använder en annan, kan de inte säga något vettigt! Var försiktig! Först säger de att betalningen för ordern sker efter att kunden har godkänt arbetet, men i själva verket tar de pengar från ditt kort och gör allt för att inte ge tillbaka dem.
ted s:
Coordia är partisk och oseriös företag. Efter att kungsfiskaren har orsakat skönhetsfel på min Häll(fin rund hack i laminatet) och köks golv(tejpmärke och bruna fläckar) så anser Coordia besiktningsman (hade 2st här) att ersättning på 1000kr för golvet är själigt men min Häll anser Coordia att det är ok eftersom kungsfiskaren har åtgärdad felet genom att måla över laminatet…ni kan föreställa er hur det ser ut nu.
Harmit K:
Vi valde att bygga med Willa Nordic efter ha läst så mycket recensioner om andra husbyggare där många haft mycket negativa upplevelser och problem. Resan med Willa Nordic hittills: Huset håller på byggas av en underleverantör för Willa Nordic. Det mesta hittills har varit smidigt MEN det finns saker som behöver uppmärksammas så att man vet vad som kan hända även om man väljer Willa Nordic. Det mesta har funkat smidigt fram tills att underleverantör börjat bygga. Vi valde i mars vilka tillval/ kakel vi önskar för badrum. Efter ha bett om offerten i flera veckor (8veckor) fick vi en till slut av ansvarige där nästan allt var felaktigt. Det som skulle vara standard enligt kakelspecialisten var ej det och mycket annat stämde inte. Priserna var också mycket överdrivet satta. Tex en extra spackling av en större vägg så ljuset skulle falla bättre skulle kosta oss 35000kr extra. Att sätta upp 2 hörnlister i ett badrum skulle kräva ca 3h extra arbetstid. Plus att de lagt in att de nu ska ha 3v extra tid på sig. Vi har redan hunnit säga upp vår lägenhet. Hade man gett offerten i tid dvs i mars redan hade man kunnat gå igenom alla felaktigheter i lugn och ro. Planera flytt etc bättre. Mycket oansvarigt och oproffsigt! När vi sedan ringer ansvarige så ska han inom någon dag på semester och har inte tid att bry sig. Ringer ansvarige säljare på Willa Nordic och berättar om den uppkomna situationen och får ingen återkoppling heller på hur man ser på detta. Nu har det gått ca 2v och tillslut och massor av springande tillbaka till kakelspecialisten fick vi en rättad offert som fortsatt var fel. Och nu skulle ansvarige återkomma och det gått 2 dagar till och fortfarande inget svar. Kommer uppdatera igen här när resan med byggandet är över och mer ännu fler detaljer. Hoppas Willa Nordic tar sin tid att läsa här och funderar över sina samarbeten med sina leverantörer och följer upp bättre när kunder har klagomål/ synpunkter. Senast uppdatering - istället för att svara på detta inlägg som skrevs under deras senaste inlägg på Facebook så raderades hela inlägget. Edit 10/3/24 huset klart men med många brister. När saker har reklamerats har man fått bråka sig fram för att kräva rätt till återställning. Och listan är lång. Vi har nu bott 6 månader i huset och ännu har varken Willa Nordic eller deras partner som de samarbetar med för att bygga husen Conwood återlämnat sina bankgarantier då vi håller inne de pengar som vi har rätt till enligt slutbesiktningen. De har ännu inte återställt de punkterna som vi tog upp på en särskild besiktning som extra beställdes. Willa nordic chef skulle hjälpa till men har efter särskilda besiktningen inte hört av sig för att kolla hur det går. Det har nu gått 4 månader från att den särskilda besiktningen utfördes och man har två månader på att slutföra - man ska nu påbörja en del arbeta under kommande vecka. Vi har så mycket att skriva om och vid tillfälle uppdaterar jag recensionen. Gör inte samma misstag som oss att anlita de byggföretag Willa Nordic rekommenderar utan att först ta referenser. Vi hade så högt förtroende för Willa Nordic (Stockholm) att vi inte tänkte mer på att det var en ny samarbetspartner till Willa nordic som vi fick tilldelade. Nu senaste har vi fått problem med en ytterligare dusch och vid kontakt med tapwell (för jag har ju förstått vid det här laget att det är lika bra att kontakta tillverkare direkt än att förädla be Willa nordic göra det) att problematiken vi fått med duscharna beror på att rörmokaren inte följ installations anvisningarna där man ska skölja ur rören innan montage annars kan plastbitar från rören lossna och fastna i. Andra saker värda att lyftas - dålig service och bemötande både från Willa Nordic och Conwood - när saker går snett, så försöker man bortförklara allt med skitsnack. Vi har genomgått så mycket ångest och stress kring allt och betalt mer än vad man gör som standard för ett hus som ska vara ett premium men som kommer bla i form av - repor / damm på stenplattor på hudfasad då man inte sågat dem enligt ansvisningar (som de förhoppningsvis efter den särskilda besiktningen nu ska åtgärda under spammen) - vit målarfläck vardagsrum golv (som de försökte antyda var en normal nyans tills vi slutligen fick den utbytt av golvtillverkaren fast det nog var byggarna som nog under byggtiden som tappat något/ färg där) - fläckar på kliniker golv som inte går bort - repor på glasfönster - knarrande golv och gungande/ hoppiga golv på flera ställen - värme systemet fel inställd så vi flera gånger fick hävda att det kändes fel tills Willa nordic åkte ut och konstaterade att de inte varit ens korrekt inställda! (Såklart) - sneda dörrar Det finns minst en lista på 40 punkter till men får inte plats här. Trist. Försöker dock nu njuta av vårt inte perfekta men fina hus som vi älskar trots allt tråkigt omkring.
Robert H:
Otroligt dåligt företag. Hanterar allt oproffsigt och respekterar inte utsatta tider och ingångna avtal. Känns mera som en hobby verksamhet. Han som driver företaget Markus Österberg har annat jobb, men utger sig för att köra bolaget heltid, svarar knappt på mail eller telefon. Man får jaga honom. Sen när man frågar varför det dröjer så hoppar han av uppdrag som han redan gått in i. Ta ett annat företag om ni behöver ritningshjälp, ni kommer bara bli besviken.