Det här är Vänersborgs nyaste hotell, med en nybyggd del och en gammal del. Jag var där på konferens igår. Det konferensrummet vi satt i låg på en etagevåning och hade namnet "Lilla Paris" (som är ett annat namn för Vänersborg, myntad av den gamla skalden Birger Sjöberg). Det fanns även ett större konferensrum bredvid som följaktligen heter "Stora Paris", enligt arenahotell.com ska de även ha ett tredje konferensrum.
Jag vet att det var tänkt som seniorboende (för aktiva seniorer) och jag antar att namnet Hotell Gyllenheim... kommer därifrån. Idén om seniorboende skrotades någonstans under vägen och nu är det ett helt vanligt hotell med namnet Arena Hotell och de ingår i Best Westen kedjan. Det långa namnet blir Best Western Arena Hotell (ska kontakta reco om namnbytet så de kan ändra till rätt rubrik.
Nybygget är egentligen det enda jag sett invändigt och det som är nybyggt är lobbyn med reception, restaurangdel och etaget med konferensrummen. Det är den delen som syns mot Edsvägen som är en huvudfartled i Vänersborg. Den delen där hotellrummen finns var tidigare studentboende. I den gamla delen ska det finnas gym och bastu. Trådlöst internet finns så klart.
Hotellrummen har jag alltså inte sett, men jag antar att de håller ordinär hotellstandard. Vårt konferensrum var för ca 10 personer, men vi var bara 5. Det finns bra gratisparkering för hotellgäster. Då jag såg hotellet byggas upp såg det väldigt tråkigt ut utifrån, men jag har fått en bättre känsla av det efter mitt besök. Intrycket är ett trevligt hotell och jag tror det är bra att bo på.
Namnet Arena Hotell kommer sig av att det ligger nära Arena Vänersborg (inomhushallen för bandy). För långväga gäster som vill titta på bandy eller något uppträdande på Arena Vänersborg ligger Arena Hotell väldigt nära. Det är också nära till centrum och tågstationen. Jag har hört att man kan få gräddstuvad pyttipanna och en starköl för 99 kronor på matchdagen, före IFK Vänersborg spelar hemma, fast vet inte om det gäller varje hemmamatch. Om man inte bor på hotellet kan man ta del av frukost frukostbuffé som kostar 65 kronor. frukostbuffén serveras mellan 6:30 - 9:00, när detta skrivs (ett nytt hotell och rutiner, priser och tider kan ändras). Lunchservering finns inte idag. Det har dock funnit, jag vet inte om det finns planer på att införa det igen, men det finns tydligen kvällsbuffér också, kolla hemsidan vad som gäller eller kontakta dem.
Det jag har sett av Best Western Arena Hotell gillar jag.