Sämsta verkstaden jag stött på! Jag lämnade in min sons a-traktor, en Volvo v70 då den inte ville starta efter byte av skal på bilnyckeln. Jag hade varit där innan och pratat med dem och redan beställt en ny nyckel då den gamla med stor sannolikhet slutat fungera! Så jag lämnade bilen till dem på eftetmiddagen den 9:e april så att de kunde på börja arbetet tidigt dagen därpå med att programera den nya nyckeln, samt för att samtidigt laga eller byta ett framdäck med pyspunka. Inga problem med den nya nyckeln, bilen startade... direkt med den. Men med däcket så behövdes det bytas till ett nytt då skadan satt på sidan av däcket och inte gick att laga. Så jag beställde då två stycken nya däck för att byta till två nya identiska däck. I telefonen med mekanikern så fick jag även rådet att samtidigt göra en framvagnsinställning/hjulinställning då de gamla däcken var ojämnt slitna. Så jag tänkte väl att det vara lika bra att göra en sådan också. Eventuellt skulle bilen kunna bli klar innan helgen. Då jag inte hört mågot från mekanikern vid lunchtid på fredagen så åkte jag dit för att fråga när den blir klar. Däcken hade då kommit enligt personen bakom disken, men mekanikern visste inte det och skulle inte hinna bli klar under fredagen, utan sa att den dkulle bli klar på måndag efter helgen. På måndagen kl. 11 så får jag ett sms om att bilen är klar så går jag dit för att hämta den. Noterar direkt att man bytt plats på alla hjul, man har satt hjulen med de nya däcken i bak och de gamla i fram. Verkstaden är helt tom då alla mekaniker och personal befinner sig på något möte! Kvar är endast personen bakom infodisken. När jag precis påbörjat min bilfärd hemåt reagerar jag på att bilen låter rent ut sagt fördjävligt när jag svänger, lika åt båda hållen. Vid fullt rattomslag stannar bilen helt i låg hastighet eftersom hjulen fastnar inne i skärmarna! Jag bestämmer mig för att omedelbart åka tillbaka med bilen. När jag svänger in till verkstaden så är personen infodisken ute så han lyssnar och tittar på bilen när jag kör ett varv på gården. Han ber mig då att lämna kvar bilen så att någon får titta på den nästkommande dag. Dagen därpå hör jag ingenting ifrån dem! Dagen efter det så ringer jag vid 10:30 till mekanikern som haft bilen och får då ett sms med att han är upptagen och ska återkomma om en stund. 11:15 har ingen ringt tillbaka så jag ringer igen. Då är han på lunch till kl. 12! Vid 12:30 har ännu ingen återkopplat så jag ringer igen och då svarar han äntligen. Jag får då till svar att "han har hört" att det var något problem med oljud från bilen. Det tolkar jag som att han ännu inte tittat på bilen igen!? Han påstår då även att han ska ha hört det ljudet när han körde in bilen i verkstadshallen! Mycket märkligt att han då inte en enda gång nämnt det till mig!? För det oljudet kan man inte åka omkring med! Jag förklarade för honom att det oljudet och problemet vid fullt rattomslag inte fanns när vi lämnade in bilen! Han stod på sig och fortsatt menade att det fanns där innan! Tror han på fullaste allvar att jag skulle låta min son åka omkring i en a-traktor som låter rent fördjävligt och inte funkar vid fullt rattomslag!? Jag påtalade för honom att min svärfar som var med och bytte till sommarhjul på bilen en vecka tidigare också kan styrka att bilen inte lät något och fungerade fullt normalt när vi lämnade bilen! Han svarar då att om han säger att ljudet fanns där innan så spelar det ingen roll vad vi säger!? Jag beslutar mig för att ringa hans verkstadschef. Han sitter upptagen i ett möte, men ringer senare tillbaka. Han har då redan börjat titta på bilen och ber att få återkomma senare igen. Han återkommer någon timme senare och undrar om jag kan komma till anläggningen. Jag, min son och svärfar åker dit på en gång. Bilen står då parkerad på gården och han ber mig köra ett lite varv inne på gården. Ljudet är borta och verkstadschefen säger att man fyllt på styrservoolja då det var nästan tomt eftersom den läcker "lite" servoolja!? Märkligt! Jag och min son har inte märkt något läckage tidigare! Bilen läcker ännu och är nu i en tvist med bolaget!