VARNING för Bromma Buss AB!
Bromma Buss AB använder sig utav chaufförer som:
• Smsar under färden
• Pratar i telefon under färden (ej i headset utan han höll i telefonen)
• Kör mot rött
• Kör över heldraget (flera gånger)
• Gör omkörningar i en korsning genom att gena i svängfilen trots att han kör rakt fram (dessutom mot rött)
• Ej är uppmärksam på trafikflödet (pga telefonen)
• Ej använder GPSen (som upprepade gånger försökte uppmärksamma föraren om att välja flera andra snabbare vägar) och väljer konstiga körvägar.... Resan beräknades ta ca 25-30 minuter, vi hade avsatt 1h för säkerhetsskull, men kom trots det ca 40 minuter sent till destinationen och vår bokade tid.
Chauffören gjorde även en för snäv vänstersväng i en korsning, vilket gjorde att vi hamnade på fel sida av refugen och blev åkandes mot trafiken i mötande trafiks körfält. Något som chauffören inte reagerade på för ens vi passagerare uppmärksammade honom på det, varpå han körde tvärs över refugen för att komma till rätt körbana.
Dagarna efter resan mailade jag VDn som skulle kontakta föraren för att höra hans syn på saken och bad att få återkomma.
Tre veckor senare hade vi fortfarande inte fått någon återkoppling så jag jag skickade ytterligare ett mail med påminnelse om att jag fortfarande inväntar återkoppling - utan resultat.
En vecka senare ringde jag för att höra vad som händer i ärendet och varför jag inte får någon återkoppling? VDn svarar att dom har mycket att göra och inte hinner svara på mail, men att föraren nekar till samtliga påståenden bortsett att han råkade köra mot trafiken.
VDn säger också att sånt (köra mot trafiken) är lätt hänt när man är stressad och att det ju faktiskt var mycket trafik den dagen.
Incidenten med att köra mot trafiken inträffade dock på återresan efter eventet vi bokat buss till och från. Vid tillfället fanns det alltså ingen stress, var inte mycket trafik, och vi hade inte bråttom eller någon tid att passa.
VDn skulle prata med föraren ett varv till och återkomma via mail fortast möjligt.
Det har nu gått mer än två månader och vi saknar fortfarande återkoppling i ärendet.
Vi har varit kund i flera år och använt oss av Bromma Buss AB många gånger. Tidigare har allting fungerat väldigt bra både under och inför resorna i dialog med företaget.
Denna upplevelsen både av resan i sig och bemötandet efteråt är dock under all kritik, vilket drar ned betyget kraftigt och gör att vi i dagsläget tyvärr inte skulle rekommendera någon över huvud taget att använda sig utav Bromma Buss AB.