Jag ska inte ifrågasätta slutresultatet, men vägen dit var ganska brokig.
Första samtalet hade jag med annan person än han som gjorde arbetet. Eftersom det var lite brådskande så försäkrade han mig att de hade bra koll och skulle hjälpa mig.
När första avtalet kom förutsatte jag att det innehöll vad vi diskuterat, men senare kom det fram att kontrollplan inte omfattades. Först hette det att det skulle kosta en timme extra att ta fram, men senare visade det sig handla om två timmars arbete. Då hade jag inget alternativ... utan behövde godkänna.
Senare behövde jag ha en del justeringar för att uppgifterna ändrades, så den extra kostnaden fick jag godkänna. När en extern part kollade på resultatet såg de att ”byggplats” var en annan adress och begärde uppdatering. Detta ville de ha över en tusenlapp till för att fixa.
Så slutsatsen är att slutresultatet var ok, men om inte allt fastställs i avtalet eller de behöver göra femminuters-justering så tar de oskäligt mycket betalt för det. Jag förstår att de inte gör arbete gratis, men i dagens läge borde de tänka på service och vad kunden redan betalat dem. Min slutnota hamnade på över 25000kr - och det var för material kring en bärande vägg i huset. Min rekommendation är att inte anlita någon som inte kan vara på plats och göra ordentliga undersökningar… och om ni anlitar BTIB - se till att lusläsa avtalet, och granska i detalj vad de gjort innan du godkänner - för kan de pressa ur dig extra tusenlappar så gör de det.