Coremagroup var en besvikelse. De hade bråttom med att bli klara och utförde arbetet slarvigt. De glömde, eller struntade i att flytspackla på ett ställe i hallen när de lade parkettgolv, vilket gjorde att golvet knakade bedrövligt. Coremagroup återkom fyra månader efter att jag reklamerat, och åtgärdade det värsta genom att stoppa in plast under parketten. Ägaren som kom tillsammans med en anställd var av någon anledning arg och irriterad, så det var inget trevligt besök jag fick. Det verkade som om det var mitt fel att... företaget gjort ett slarvigt jobb.
Efter ytterligare ett par månader upptäckte jag att parketten sviktade i området mittemot det tidigare stället i hallen, samt att klädstången i en garderob som Coremagroup renoverat plötsligt rasade ner med kläder och allt. Det visade sig att företaget inte hade gjort något fäste för klädstången när de bytte ut masonitskivan på den ena väggsidan. Stången hölls enbart upp av fästet på den andra sidan, samt trycket från båda garderobssidorna. Avsaknaden av fäste på en sida gjorde att klädstången inte tålde samma belastning som innan renoveringen, och jag fick alltid vara försiktig när jag tog ut ett klädesplagg från galgen, annars skulle klädstången med alla kläder rasa ner.
Slutligen struntade Coremagroup i att foga badrumströskeln i samband med att de satte dit en ny tröskel, vilket gjorde att vatten skulle kunna tränga in under tröskeln. Det kändes inte tryggt.
Jag reklamerade självklart allt detta så fort jag upptäckte det. Jag fick svar från ägaren att han skulle komma förbi om två veckor, men han hörde inte av sig igen. Jag gjorde flera försök till kontakt via telefon, sms och mejl, men utan att få svar. Ett par gånger svarade han när jag ringde. Han lovade då att han skulle höra av sig efter en vecka, vilket han inte gjorde.
Klädstången rasade ner för gott den 22 januari 2023, samma dag som jag skulle ha lägenhetsvisning. Jag tror att de flesta kan tänka sig paniken när spekulanterna snart ska komma och det uppstår ett fel i lägenheten som inte kan åtgärdas. Det gick nämligen inte längre att sätta tillbaka stången, som det gjorde i början efter Coremagroups usla arbete. Väggarna i garderoben hade under de år som gått hunnit tänja ut sig och kunde inte längre hålla fast klädstången. Jag reklamerade återigen det bristfälliga arbetet i och med att det nu inte längre gick att använda garderoben.
Företaget ignorerade i vanlig ordning min reklamation, och jag fick sedan gå och köpa ett fäste till klädstången och montera dit det själv. Det blev inte alls så snyggt som det skulle ha blivit om företaget hade gjort ett hål för klädstången när de bytte masonitskivan.
När jag berättat detta för utomstående har de knappt trott sina öron. En fastighetsskötare som jag visade det för brast ut i skratt då det hela framstod som så absurt. Betyget sänks nu från en tvåa till en etta, på grund av den förstörda garderoben som jag själv blev tvungen att åtgärda.