Steg 1: Skicka bilder på skada och be om offert från Golvläggningsexperterna- - - - - - - -
Steg 2: Få en offert på 8 timmars arbete
- - - - - - - Steg 3: Arbetet utförs på mindre än 2 timmar
- - - - - - - Steg 4: Få en faktura på 150% av ursprungliga offerten med
dubbla framkörningsavgifter och etableringskostnader. Golvläggaren har nu en timlön på 8000kr/h.
- - - - - - - Steg 5: Ångra bittert att du anlitade denna fiffel-firma. Skriv en rescension så att du fårhoppningsvis kan varna någon annan.
Min son hittade GolvläggningsExperterna på nätet och letade efter omdömen men hittade ingenting eftersom företaget heter Wall Group AB vilket bara syns i det finstilta på offerten som sedan mailades över väldigt snabbt. Det var lite bråttom och eftersom vi missade det dåliga omdömet som fanns på Wall Group AB anlitade vi företaget som verkade ok.
Enligt offerten skulle det ta 1-2 dagar att lägga 14kvm klickgolv. När projektledaren, arbetsledaren/tolken och golvläggaren kom skulle det plötsligt ta 3dgr att lägga 14kvm golv.... Det suckade över att socklarna inte var borttagna vilket vi trodde ingick eftersom det gjorde det när vi tidigare anlitad Wasa Parkett & Bygg AB. Projektledaren sa när jag ställde frågan att det skulle ingå eftersom det borde hinnas med på tre dagar och vi hade fast pris. Jag undrade också om bortforsling och sortering av spill skulle ingå och det skulle det absolut göra. Sedan lämnades golvläggaren ensam att arbeta helt utan lunchpaus eller någon paus alls eftersom han tydligen fick bråttom när jag blev kvar i lägenheten och hann med en hel del redan på en dag. Efter det kom en rad händelser som inte var särskilt bra. Nästa dag dök ingen upp på avtalad tid och jag väntade och väntade för att öppna dörren. Min son ringde och fick märkliga ursäkter och projektledaren sa att arbetsledaren och golvläggaren inte gick att få tag på. Till sist skickades någon annan som skulle lägga klart golvet på eftermiddagen, men med tanke på den vita skjortan och alla guldsmycken insåg jag att även det var en lögn. När jag nämnde att jag skulle komma tillbaka om en stund berättade han att det var den borttappade golvläggaren som skulle lägga golvet trots allt. Jag lämnade nyckeln och han skulle vänta på golvläggaren som sades ha missförstått och sedan varit på akuten och till sist var det tandläkaren han hade fått besöka akut. Jag nämnde att någon av alla dessa inblandade kunde ha ringt och att jag förstod att det fanns ett till jobb på gång som jag tydligen inte skulle känna till. När jag kom tillbaka ett par timmar senare var jag utlåst. Mannen i skjorta och guldsmycken hade låst mig ute, tagit med min nyckel och inte hört av sig om att han hade tänkt sticka så fort jag lämnat lägenheten och golvläggaren kom aldrig och ingenting gjordes.
Som tur var kom elektrikern med sin extranyckel så att jag kunde komma in och se att ingenting var gjort på hela dagen. Vi fick ringa runt igen för att få tillbaka nyckeln och till sist kom golvläggaren som såg ut att skämmas ordentligt över sin arbetsgivares lögner. Fler saker hände under dessa totalt 9 timmar som det tog att lägga golvet för en person som skulle ha tagit tre dagar.
Sedan kom fakturan med tre framkörningsavgifter som bara var 2. Två limmade lister "trösklar" som bara var en och som tog 15 minuter att limma och kostade 929kr att limma eftersom det visade sig vara timpriset och dyrare än golvläggningsarbetet. Otrevligt bemötande av faktureringspersonal och mer därtill.