I denna integritetspolicy förklarar vi, Reco Sverige AB (”Bolaget”), hur vi behandlar information kring enskilda näringsidkare som finns sökbara på webbsidan för att våra medlemmar ska kunna lägga in rekommendationer kring den enskilda näringsidkaren samt klargör vilka som ansvarar för vissa personuppgifter som behandlas av andra än Bolaget. Integritetspolicyn beskriver dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande avseende behandlingen av dina personuppgifter.
Bolaget är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som avser enskilda näringsidkare som finns sökbara på webbsidan för att våra medlemmar ska kunna lägga in rekommendationer kring den enskilda näringsidkaren. Bolaget är inte personuppgiftsansvarig för personuppgifter som samlas in och behandlas av externa leverantörer och vars tjänster du kan länkas till från Bolagets hemsida, såsom bordsbokning, fri värdering eller offertförfrågan. Vid nyttjande av dessa tjänster från exempelvis restauranger eller mäklarbyråer, kommer du att skickas vidare till den leverantör som tillhandahåller respektive tjänst. Respektive leverantör är personuppgiftsansvarig för sin behandling av dina personuppgifter och vi ber att du kontaktar dem om du har frågor kring deras behandling av dina personuppgifter.
Bolaget är inte ansvarig för personuppgifter som medlemmar lägger in i sina kommentarer på vår elektroniska anslagstavla. Det är den enskilda medlemmen som har lagt in uppgiften som är personuppgiftsansvarig.
Nedan finner du Bolagets kontaktuppgifter.
Reco Sverige AB, 556733-0971
Stockholm (Vasagatan 15-17)
08-441 02 70
Vid frågor om Bolagets behandling av dina personuppgifter, vänligen kontakta vårt dataskyddsombud på integritet@reco.se.
Bolaget behandlar följande personuppgifter om enskilda näringsidkare.
Dina personuppgifter behandlas för att Bolaget ska kunna tillhandahålla sin tjänst som består i en webbsida som innehåller rekommendationer för olika näringsverksamheter. Namn på den enskilda firman och dess adress går att söka fram om någon vill lämna en rekommendation kring den enskilda firmans verksamhet. Behandlingen av namnet på den enskilda firman sker med stöd av en intresseavvägning.
Den enskilda firmans organisationsnummer/personnummer behandlas i den mån det är nödvändigt för att kunna säkerställa firmans identitet. Behandlingen utförs med en intresseavvägning som laglig grund.
Bolaget kan komma att överföra dina personuppgifter till administratörer av Webbsidan, budfirmor, PR-byråer och systemleverantörer. Dessa mottagare har endast rätt att behandla dina personuppgifter för Bolagets räkning. Bolaget vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana utvalda tredje parter.
Bolaget kan komma att lämna ut dina personuppgifter till myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag. För det fall att hela eller delar av Bolagets verksamhet avyttras kan Bolaget komma att överföra dina personuppgifter till en potentiell köpare av verksamheten.
Dina personuppgifter kommer huvudsakligen att behandlas inom EU/EES, men kan även komma att överföras till USA för leverantörer av mailutskick. Bolaget har vidtagit lämpliga skyddsåtgärder för att skydda dina personuppgifter, genom att mottagaren av personuppgifterna har ingår i Privacy Shield.
Du har vissa lagstadgade rättigheter som du kan göra gällande mot Bolaget. Nedan följer en sammanfattning av dessa rättigheter. För fullständig information om dina rättigheter, vänligen se Dataskyddsförordningen, Avsnitt 3–5.
Om du vill framställa begäran om registerutdrag, dataportabilitet, rättelse, radering, invändning eller begränsning, vänligen kontakta Bolaget på integritet@reco.se.
Bolaget förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna integritetspolicy. Ändringarna kommer att aviseras på denna webbsida.