Bergvärme i Stockholms län

Börjar elräkningen dra iväg eller har du tröttnat på oljepanna och öppen spis? Bergvärme är en långvarig lösning för uppvärmning, som dessutom är bra för miljön! Här kan du hitta rekommenderade och aktuella VVS montörer som jobbar med bergvärme i Stockholms län.

Bergvärme fungerar genom att ett 50-200 meter djupt hål borras ned i berggrunden där det finns grundvatten som håller ungefär samma temperatur året om. I det borrade hålet pumpas en vätska runt som är kallare än grundvattnet, som därför värmer vätskan. Denna skickas tillbaka till en bergvärmeanläggning ovan jord och en värmeprocess sker: vätskan som har väldigt låg kokpunkt förångas och värmer vattnet som sedan cirkulerar i huset.

Med bergvärme kan energiförbrukningen för uppvärmning i ett hus minskas med upp till 50%, inräknat den energi som krävs för att köra bergvärmeanläggningen. För uppvärmning av de flesta småhus kan det räcka med ett hål och det finns lite olika tekniker som används för att hålet ska få så stor kontakt som möjligt med grundvattnet.

Vi på Reco.se hoppas att ni ska bli nöjda med er bergvärme i Stockholms län. Lycka till!

Orter i Stockholms län
Botkyrka  (1 st)
Ekerö  (1 st)

Topp 15 bergvärmeinstallatörer i Stockholms län

• Adam F
    Adam F: fantastiska verkligen. Tog kontakt med Nabil för att få hjälp med att måla om min nyköpta lägenhet samt spackla diverse väggar. Är supernöjd. Enkla,snabba med fantastisk service. rekommenderas starkt. Tack Nabil! /Adam Farhoumand
  • Elizabeth  G
    Elizabeth G: Are you a foreigner ? establishing a bussiness or living in Stockholm Sweden and needs electrical help? finding a reliable , honest , quality electrician is not as easy as you thought !! . I used 4 different electricians in the past since I lived in this country and what a hell lot of problems I got.none of them are license and they took advantaged of me and what an awful work they did !!! Then I started all over again and finally found the best one..All electrical connections in my flat and in my shops was tottaly renewed to a high standard and very safe than ever. He saw all problems , the work became longer but I am very satisfied ...and to be sure this time my brother who is also an electrician in London came and checked the connections and was impressed of his work .Worth paying a man like this and it all became cheap in the end..Very Highly recommended !!
  • Lars L
    Lars L: Philip är vänlig, tillmötesgående, snabb och effektiv när han utför VVS-arbeten. 😃👍 Tänk på att du som bor i hyresrätt behöver känna till att du inte har rätt till ROT-avdrag. Skatteverket: "Din bostad ska vara godkänd för rotavdrag Du måste äga bostaden under den period som arbetet utförs. Du, eller dina föräldrar, måste även helt eller delvis bo i bostaden där arbetet utförs." https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/rotarbeteochrutarbete/safungerarrotavdraget.4.5947400c11f47f7f9dd80004014.html
  • Vi kan vår sak och hjälper er från idé till verklighet tillsammans med våra samarbetspartners! Allt från mindre servicejobb till hela badrumsrenoveringar.
    Elli
    Elli: Allt enligt förväntan. Vi nöja med installationen av nya toalettstolen.
  • Jonas L
    Jonas L: Fick hjälp att byta en trasig varmvattenberedare. Slutfört jobb samma dag som jag ringde trots att jag ringde sent på eftermiddagen! Ordnade fram offert, ny varmvattenberedare och personal som jobbade kvällspass. Bra och tydlig kontakt med Jan-Åke. Rekommenderas starkt!
  • Kent I
    Kent I: Luftvärmepump Mycket bra bemötande då jag kom oanmäld. Kunde direkt framföra och diskutera mina önskemål och frågor. Levde mycket väl upp till vad man kan önska sig. Mycket bra i hela processen från beställning till leverans/installation.
  • RörTruppen Stockholm AB

Verifierat företag
    19 omdömen
    TONJA P
    TONJA P: Effektivt. Bra kundbemötande. Bra pris. Trevliga.
  • Sebastian Vicente D
    Sebastian Vicente D: Väldigt nöjda med bergvärmeinstallationen som utfördes i vårt hus 2021. Ett effektivt, snyggt och snabbt arbete, till ett rättvist pris. Bra tillgänglighet och bemötande både inför och efter installation.
  • Joakim G
    Joakim G: Fantastiskt bra och trevligt bemötande. Enkelt, tydligt, ärligt och helt kort professionellt! Inget knussel, tydliga besked och resultatet blev en fin installation som fungerat väl.
  • Yngve E
    Yngve E: Trevligt bemött från första samtalet. Snabb offert som stämde när allt var klart. Utmärkt arbete och kundkontakt. Mycket nöjd!
  • Anders U
    Anders U: Vi har köpt all rörinstallation till en bergvärmevärmeanläggning på 180 kW av SRAB Föredömligt snyggt montage. Vi har även anlitat SRAB för diverse utryckningar för att åtgärda VVC och fel i värmesystemet. Ställer upp snabbt och man får ett professionellt bemötande. En utmärkt leverantör som kan rekommenderas utan förbehåll Anders Ullman Brf Stenbrottet 9
  • Olof Martin H
    Olof Martin H: Väldigt bra bemötande och utmärkt arbete med att konvertera mitt hus till bergvärme.
  • Jonas D
    Jonas D: Bytt ut min gamla bergvärmepump mot en ny. Arbetet utfördes smidigt och proffesionellt.
  • Alena O
    Alena O: Vi fick vår luftvärmepump snabbt och prisvärt. Det tog bara några dagar. Rent både under arbete och efteråt.Allting enligt offert. Vi är mycket nöjda och känner oss trygga eftersom oavsett vad det är som händer så får vi snabb support även efter installation.
  • Rune K
    Rune K: Vi har anlitat Göthes sanitetslager alltsedan vi flyttade till Norrtälje kommun och, såvitt jag kan bedöma nu, så kommer vi att fortsätta att göra det. Mer än så behöver jag väl inte säga.