Bergvärme i Stockholms län

Börjar elräkningen dra iväg eller har du tröttnat på oljepanna och öppen spis? Bergvärme är en långvarig lösning för uppvärmning, som dessutom är bra för miljön! Här kan du hitta rekommenderade och aktuella VVS montörer som jobbar med bergvärme i Stockholms län.

Bergvärme fungerar genom att ett 50-200 meter djupt hål borras ned i berggrunden där det finns grundvatten som håller ungefär samma temperatur året om. I det borrade hålet pumpas en vätska runt som är kallare än grundvattnet, som därför värmer vätskan. Denna skickas tillbaka till en bergvärmeanläggning ovan jord och en värmeprocess sker: vätskan som har väldigt låg kokpunkt förångas och värmer vattnet som sedan cirkulerar i huset.

Med bergvärme kan energiförbrukningen för uppvärmning i ett hus minskas med upp till 50%, inräknat den energi som krävs för att köra bergvärmeanläggningen. För uppvärmning av de flesta småhus kan det räcka med ett hål och det finns lite olika tekniker som används för att hålet ska få så stor kontakt som möjligt med grundvattnet.

Vi på Reco.se hoppas att ni ska bli nöjda med er bergvärme i Stockholms län. Lycka till!

Orter i Stockholms län
Ekerö  (1 st)

Topp 25 bergvärmeinstallatörer i Stockholms län

• Team Wåhlin Värmeteknik AB

2,030 omdömen
    Vår bredd är vår styrka!
    Lars R
    Lars R: För ca, 12 år sedan skulle jag byta från el-värme till bergvärme. kontaktade då Team Wåhlin om ett kostnadsförslag. Då bemötandet var hjälpsamt och offerten bra bestämde jag mig för Team Wåhlin. Under åren har jag haft ett par störningar på pannan men servicen kommer snabbt efter att man ringt och påtalat felet. Serviceteknikerna är berömvärt kunniga och snabba. senaste arbetet var kompressorbyte, och nu går pannan bättre än någonsin.
  • Rörmannen i Bromma AB

1,504 omdömen
    Vi på Rörmannen i Bromma AB är din lokala rörmokare! Vi utför installationer och service både åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.
    Daniel H
    Daniel H: Smidiga att ha att göra med. Bytte mjukstartare på min värmepump utan problem.
  • Värmedynamik

378 omdömen
    Edgar H
    Edgar H: Jag kan varmt rekommendera Värmedynamik! Jag köpte ny frånlufts värmepump för fem år sedan hos företaget och är jättenöjd med servicen och bemötandet jag har fått genom alla dessa år. Det har varit några problem med värmepumpen, men när jag ringde kom serviceteknikern Emil väldigt fort för att åtgärda dessa problem. Verkligen kanon service samt även korrekt och professionellt avhjälpande av fel. Jag skulle absolut anlita Värmedynamik igen!
  • Välkommen till VärmeKompaniet Stockholm AB! Vi installerar värmepumpar i hela Stockholm.
    Jimmy H
    Jimmy H: Fin service, duktiga och seriösa montörer. Bra genomfört arbete till 100%
  • Stockholms RÖR & VVS AB

325 omdömen
    Välkommen till Stockholms rör & VVS AB - Ring oss för snabb hjälp inom VVS. Vi kan vara på plats inom en timme!
    Ingemar B
    Ingemar B: Duktiga och trevliga. Kommer att använda igen när det behövs!
  • Vi hjälper dig installera och serva värme- och kylanläggningar. Välkommen!
    Ian B
    Ian B: Väldig bra service. Hjälpsamma, tillmötesgående och mycket god dialog. Själva installationen och hantverksjobbet gick väldigt smidigt kan varmt rekommendera dem.
  • IVT-värmepumpar, rörinstallationer samt felsökning av rör och avlopp. Välkommen!
    Lena H
    Lena H: Snabba svar, trevligt bemötande och mycket hjälpsamma. Topppenjjobb. Kan verkligen rekommendera dem!!
  • Dryft hjälper dig med allt från småfix till att renovera hela bostaden - och allt däremellan. Med alla hantverkstjänster under samma tak blir det smidigt och tryggt att renovera!
    Fredrik Göran Walter L
    Fredrik Göran Walter L: Proffsig och snabb service, kan verkligen rekommenderas
  • Vi Värmer Sverige – Installation och service av värmepumpar, vvs, el, ventilation och kyla.
    Jarl Ragnar S
    Jarl Ragnar S: Ofta får företag fem stjärnor när allt gått som förväntat (vilket kanske egentligen borde vara en trea). Egentligen tycker jag det är viktigare hur företaget agerar när det allt inte gått planenligt. Jag behövde byta ut en gammal bergvärmepump tänkte mig en NIBE. Jag fick snabbt en bra offert och den installerades efter bara några veckor. Men en påfyllnadssats kom inte med, och inkopplingen av köldbärarkretsen var inte helt enligt installatörshandboken. Efter kontakt med företaget kom den trevlige installatören tillbaka och rättade till allt.
  • Klimio AB

117 omdömen
    Tommy J
    Tommy J: Jag har bara bra upplevelse. Vi köpte en bergvärmepump
  • Luftmiljöbutiken

346 omdömen
    Du har säkert redan märkt att det finns en rad olika produkter och märken att välja mellan. Svårigheten är ofta att välja och dimensionera anläggningen på rätt sätt. Eftersom vi har arbetat med in...
    Karim T
    Karim T: Från början till slut en mycket bra sammanhållen process från behov, till installation och uppföljning. Kan bara lämna högsta betyg.
  • Jouren 24

129 omdömen
    Adam R
    Adam R: Jobbet gjorde och allt är bra. Däremot är fakturan lite hej kom och hjälp mig. Man får ett avtal med ett belopp, och en faktura med ett annat. Sen blir man utskälld och dumförklarad för att man inte förstår skatteregler eller bokföring av moms. Nja. Jag vidhåller att skriver man under ett avtal är det de som gäller. Men enlig ägaren är jag en idiot som inte fattar nånting.
  • Värmepoolen AB

31 omdömen
    Carina Anna Elisabeth N
    Carina Anna Elisabeth N: Professionella, trevliga, och total kundfokus. I sin helhet mycket över förväntan. Rekommenderar varmt.
  • Vill du lämna din renovering i trygga händer? Vi tar hand om allt med en personlig kontaktperson, service och kundnöjdhet i fokus hela vägen från design & materialval till slutfört projekt.
    Erik Johan S
    Erik Johan S: Till vår badrumsrenovering valde vi att gå med Royal Construction & Design efter att ha läst de många positiva omdömena på Reco. Nadja har genom hela projektet hållit tydlig och snabb kommunikation samt hjälpt oss med de materialval vi hade funderingar över. Offerten samt tidsplanen som sattes hölls, och de merarbeten vi kommit på att vi velat lägga till under tiden har vi fått tydliga kostnad på att godkänna innan merarbete utfördes. Hantverkarna som varit i vår lägenhet har alla varit proffsiga, organiserade och hårt arbetande. Slutresultatet blev ett mycket snyggt badrum där det är tydligt att man tagit sig tiden att få detaljerna rätt. Vi rekommenderar varmt Nadja och Royal Construction & Design!
  • Skandinaviska VVS-Gruppen AB

52 omdömen
    Välkommen till Skandinaviska VVS-Gruppen AB!
    Susanne H
    Susanne H: Noggrann och rätt snabb hjälp
  • Gabriel M
    Gabriel M: Genomförde en renovering av mitt kök och genomgående snickeri i min bostad. Var inget annat en helt nöjd av Dahlkar Bygg! Väldigt kommunikativ, noga med sitt utförande och håller som lovat både efter tidsplan o standard!! Helt över min förväntan och oerhört nöjd med deras insats!!!
  • Inneklimat har med egen personal levererat, installerat och driftsatt mer än tusen värmepumpsanläggningar. Vi har personal som sedan 1976 arbetat med värmepumpar och även har stor erfarenhet från inst...
    Daniel Christer Oskar J
    Daniel Christer Oskar J: Våren 2022 Installerade Inneklimat en luft/vattenvärmepump i vårat hus. Efter att säljaren rekommenderat oss en AIR X 413 som bästa alternativ för vårat hur hus så valde vi denna. I och med att huset ligger på en höjd så skulle det bli svåråtkomligt att borra för bergvärme så luft/vatten fick bli alternativet. I skiftet Mars/april installerades pumpen och redan från andra dagen började pumpen visa felkoder. Det kollades och nollställdes men man visse inte varför det hänt. Detta hände flera gånger under våren. Sen kommer sommar och eftersom värmen inte använd då så klarade vi oss från felkoder fram till hösten då det började igen, felkoderna kom var och varannan dag, varje gång slår pumpen av och pannan går på el. Man kollar några gånger under vintern men problemen fortsätter, vi får elräkningar mellan 10000-20000kr per månad för att pannan går på el och ändå inte värmer upp huset ordentligt(kalla radiatorer), man byter något kärl i innedelen för att trycket faller till noll varje dag. Man är ute och försöker fixa det ett 10 tal gånger. sen kommer våren/sommaren och felkoderna slutar eftersom huset är varmt ändå under sommaren. Nu i slutet av september så börjar felkoderna igen när det blir kallare ute. Vilket resulterar i att huset är kallt när man kommer upp på morgonen. I vintras klarade inte elpatronen att få upp husets värme till mer än 17-18 grader och ändå så dyra elräkningar. Man pratade flera gånger om att sätta upp någon form av utjämningskärl men det har man inte gjort. NU när när dom återigen ska försöka att fixa detta detta så vill dom att vi står för kostnaden själva!! Vi har köpt en luft/vattenvärmepump för över 120 000kr som vi har haft i snart 1 ½ år som aldrig har fungerat som det ska och att man nu försöker ducka problemet istället för att lösa det. Hur kan man ens förslå att vi som kund ska betala för något som inte fungerat under hela denna tid? När jag påpekade att jag inte vill betala för detta så bokade man direkt av tiden för att komma och kolla på vår felande pump. Vi bytte från direktvärkande el till en modern uppvärmning och det har bara orsakat problem, stora kostnader och samma uppvärmningskostnader som innan. Så sjukt besviken på Inneklimat
  • Vår ambition är högsta möjliga personliga service med Nöjda & Trygga kunder! Lokala/specifika referenser lämnas gärna på förfrågan.
    Christian H
    Christian H: Jag är kund hos Effektiv Energi Stockholm AB och dom har sålt och installerat bergvärme till mig. Allt från första telefon samtalet har varit föredömligt. Mycket trevligt bemötande, enkelt att komma i kontakt med, konkurrens kraftiga priser och ett enormt kunnande gör att jag kan med varm hand rekommendera Gerhard och Kristina på Effektiv Energi. Mvh en mycket nöjd kund!
  • Välkommen till K2 Energi AB - Spara pengar samtidigt som du sparar på miljön. Skräddarsydda lösningar och skickliga medarbetare!
    Annika K
    Annika K: Nu var det dags att byta ut bergvärmepump efter 20 år. Jag fick besök av tre stycken offertgivare. K2 Energi med sitt engagemang utskilde sig mot de andra genom att rita och berätta om skillnaden mellan de olika märkena och modellerna som fick mig att förstå vad som passade bäst för mig. K2 fanns verkligen till för min skull. Installationen tog en dag, rent och snyggt var det när de var klara. Dagen efter installationen visade det sig att det var något som gjorde att elementen inte blev varma. Rörmokaren kom samma dag och ordnade det. Stort tack till alla inblandade. Rekommenderar gärna K2 Energi.
  • Afshin N
    Afshin N: Från första mötet med en omtänksam, kunnig och kundfokuserad William som ville ge mig bästa pumpen efter mitt behov och bästa servisen till en härlig Mats som installerade bergvärmepumpen Geo. Planering tillgänglighet och tryggheten var på topp. Placering av pump och Expansionskärl blev perfekt, röromdragningarna blev mycket bättre. Hela lilla rummet blev större. Mats gick genom pumpens funktion med mig sen. Senare på kvällen ringer han mig och frågar om allt har gått bra. Det kallar jag för service och någon som brinner för sitt arbete. De rekommenderas starkt.
  • Vi tar hand om hela värmepumpsinstallationen åt dig, från kostnadsfri rådgivning till fungerade värmekälla!
    BENGT J
    BENGT J: Tack Andreas för ett trevligt bemötande både vid offerten och uppföljningen av installerad utrustning. Utrustningen levererades enligt överenskommelse, och installationen utfördes på ett proffsigt sätt. Omhändertagandet av den gamla befintliga utrustningen utfördes utan problem. Några månader efter idriftsättningen har jag märkt en lägre energiförbrukning vilket vittnar om att utrustningen är mycket bra. Tack Revider,
  • Spara energi och sänk uppvärmningskostnaden med värmepump! Vi hjälper dig med allt från val av pump till service. Välkomna!
    Gustaf B
    Gustaf B: Mycket bra och proffsig service. Alltid snabb service.
  • Rördoktorn - vi kan VVS!
    BJÖRN V
    BJÖRN V: Richard på Rördoktorn har varit otroligt hjälpsam vid en felsökning. Kunnig och engagerad. Tack vare Rördoktorn så löste det sig med det fallande trycket i expansionskärlet.
  • Våra välutbildade och erfarna IVT-installatörer kan värmepumpar!
    Jocke
    Jocke: Har IVT bergvärme från Energipartner sedan drygt 10 år, den bara går och går. När jag vid något enstaka tillfälle behövt hjälp fick jag snabb och proffsig service!
  • GERT S
    GERT S: Vi hade ett par toaletter som var gamla och började läcka. Sotholms Rör & Värme bytte dom och jag märkte genast att Niklas var nogrann och trevlig. Jag själv är mycket noga och vill gärna välja VVS-produkter som är lite snygga. Nu planerar vi att byta några blandare och sätta upp ett vattenlarm. Niklas har en ängels tålamod att diskutera olika alternativa lösningar så vi kan få en lösning som passar. Äntligen har jag hittat en rörfirma som man kan lita på.