PETER E:
Jag beställde en självgående dammsugare via deras Groupondeal. 11 månader senare upptäckte jag att batteriet bara räckte någon minut innan dammsugaren gick tillbaka till laddstationen.
Jag kontaktade Ditei för att få detta åtgärdat eftersom det var inom garantitiden på 1 år. Ditei svarade att batteriet inte hade någon garanti. Ingenstans i deras köpeavtal eller produktbeskrivning stod något om att batteriet skulle vara undantaget.
Ditei stod på sig och det slutade med en anmälan till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) som beslutade att jag hade rätt. Ditei skulle ersätta mig med ett nytt batteri kostnadsfritt.
Jag kontaktade Ditei igen men de hade ingen lust att följa ARN:s beslut utan krävde mig på fraktkostnader för retur och leverans. Helt i strid mot Konsumentköplagen.
När jag vänligt påpekade detta kallades jag för "småaktig" och "skulle alla kunder bete sig som du kommer kanske vi inte att finnas kvar..." Det "småaktiga beteende" jag uppvisat var alltså att jag reklamerat en felaktig vara inom garantitiden, så ska man tydligen inte bete sig som kund enligt Ditei.
Först när jag förklarade att det var ett lagbrott de begick och att nästa instans tyvärr skulle behöva vara Tingsrätten så skickade Ditei mig mitt batteri. Undvik för er egen skull detta företag.