Skrev om
Kommunalarbetarnas Arbetslöshetskassa, A-Kassan Hu
På kassakortet ska Sysselsättningsgrad och arbetslöshetsgrad ifyllas.
Om den sökande lämnar felaktiga uppgifter riskerar denna återbetalning, uteslutning och kan bli polisanmäld. Den 20 oktober 2008 blir jag preliminärt avstängd från Kommunals a-kassa med motiveringen att jag inte fyllt i semester och komp under månad juni till augusti, utan istället fortsatt deklarerat sysselsättningsgrad och arbetslös.
Anledningen är enkel eftersom jag fortfarande är arbetssökande under halvtid oavsett semester eller kompensationsledighet... på min arbetade tid. Att bli avstängd preliminärt under en utredning betyder att den sökande inte har rätt till ersättning från a-kassan under tiden a-kassan utreder det grova förskingringsbrottet. Den 4 maj 2009 kontaktas a-kassan via telefon och frågan ställs är om jag fortfarande är medlem i a-kassan och om jag är berättigad a-kassa och när den i så fall behagar utbetalas. Svaret som ges av den manliga personalen, i telefonen, på telefonnumret 0771-25 80 00, efter att han lagt ifrån sig luren i 10 minuter och pratat med sin kollega, är att ärendet gick upp till kassastyrelsen den 5 maj 2009 och att jag skulle få besked om utfallet. Jag frågar även vad beteckningen 0AR och 0H är förkortning för men svaret kunde inte ges exakt men han trodde att det hade med avstängningen att göra.
Kanske är det lättare att istället skriva avtal gällande avgångsvederlag på över 60 miljoner till sin f.d. kollega, som inte ens är igenomläst och istället ägna tid åt att noggrant kontrollera och hota medlemmar om kassakortet inte är korrekt deklarerat.
Kommunalarbetarnas Arbetslöshetskassa, A-Kassan Hu