Länsförsäkringar Bank är i mina ögon den värsta skitbanken. Jag begränsar det här inlägget till kvällens händelse när en närstående försökt ringa banken med 58 minuters väntetid och blir utkastad när hon är nummer fyra i kön.
Själv provade jag ringa företagskundtjänsten och får under en halvtimme lyssna till att det inte finns någon före mig i kön. När jag lade på och ringde privatkundtjänsten kom jag fram efter en halvtimme. Fick då veta att företagskundtjänsten gått hem, utan att telefonsystemet hänvisades.
Bad kamreren... ringa min närstående då deras telefonsystem inte fungerar men det vägrade de, trots att identifiering sker via BankID.
Det finns inget val att bli uppringd när det är ens tur i kön. Man förväntas på klassiskt bankmanér stå med mössan i handen och vänta.
Sjukt är även att LF Bank, precis som vården är uppdelade i regioner där det inte finns något övergripande ansvar. Det betyder att överenskommelser man träffar med sitt kontor inte gäller om man flyttar till en annan region.
Det kan gälla räntenivåer, kortavgifter (befrielse) etc.
När man ringer Telefonbanken är sannolikheten hög att man kopplas till en person som arbetar i en annan region och då hänvisas man till att besöka sitt regionskontor. Tänk om man är kund hos Telia eller Netflix och inte får hjälp för att det är Telia Östergötland eller Netflix Skåne som svarar, då man tillhör regionen Stockholm, Värmland eller Göteborg.
När man har klagomål till centrala funktioner inser man hur rörigt och illa strukturerad banken är. Regionchefer skyller på Stockholmskontoret och att de inte har insyn eller kontakter där. Vid kontakt med ansvariga vid Stockholmskontoret hänvisas till regionerna. Moment 22.
När jag lade in den här recensionen fanns många Länsförsäkringar Bank att välja mellan så redan där blir det fel då mitt omdöme gäller hela företaget. Valet på det här företaget skedde då det är det enda med AB i namnet. Det stod dock inte Stockholm i adressen, men fanns inget sådant val.