Varning för EyeonID som erbjuds via MissHosting. En telefonsäljare erbjuder denna tjänst i MissHostings namn. Det är samma metoder som som används mot äldre för att lura skjortan av dem. Rent kriminell metod att fakturera ett svindyrt säkerhetsprogram för webben. Jag har inte tackat ja till någonting men blir ändå påprackad EyeonID.
Jag har haft en mycket negativ upplevelse med Miss Hosting. Det hela började med ett erbjudande som verkade attraktivt – de första tre månaderna gratis och sedan en låg månadsavgift i nio månader, därefter ordinarie pris. Jag betalade för dessa 12 första månader direkt, men vad som inte framgick tydligt var att tjänsten skulle förnyas automatiskt efter detta, utan mitt aktiva samtycke. Detta strider mot lagen, eftersom Distans- och hemförsäljningslagen samt EU
konsumenträttighetsdirektiv kräver att det klart och tydligt... informeras om automatiska förnyelser, vilket inte skedde i detta fall.
Automatiska förnyelser måste alltså framgå otvetydigt.
Till råga på allt, när jag lade till en produkt i varukorgen på deras hemsida, lade Miss Hosting automatiskt till fyra andra produkter med en prislapp på "0 kr – gratis". Dessa produkter gick inte att ta bort. Helt ärligt vet jag inte ens vad de försöker förnya, eftersom jag redan har betalat för de första 12 månaderna, köpet gjordes runt jul.
När jag insåg vad som pågick och försökte avsluta tjänsten, hävdade Miss Hosting att det var mitt ansvar att säga upp den i tid. Situationen känns både märklig och jobbig. Det är tydligt att tjänsten varit otydlig och att detta inte var vad jag önskade från början. De flesta seriösa företag hade rivit fakturan direkt, men Miss Hosting valde istället att driva in skulden genom ett inkassoföretag. De har dessutom, trots att jag bestridit det första inkassokravet samt anmält ärendet till ARN, skickat nya inkassokrav.
Miss Hosting kommer troligen att svara här och hävda att deras villkor ger dem rätt, eftersom det står att tjänsten förnyas automatiskt. Men detta framgick inte på ett tydligt sätt, särskilt inte i det sätt de marknadsför tjänsten. Dessutom har jag använt deras tjänster tidigare och aldrig stött på några automatförnyelser, så jag hade ingen anledning att tro att något sådant skulle ske denna gång heller.
Vad som gör detta ännu mer oroande är att Miss Hosting verkar göra allt för att undvika negativa omdömen. De använder Trustpilot som sin enda kanal för omdömen och följer den noggrant, men jag känner inte att jag kan lita en sekund på omdömena där. När jag letade (och har googlat ganska väl) efter andra ställen att lämna omdömen hittade jag bara några få på Reco, där alla omdömen är av samma karaktär som mitt. Miss Hosting verkar inte ha någon företagsprofil på Google, högst medvetet skulle jag tro, vilket förhindrar kunder från att lämna negativa omdömen där. Det finns heller ingen funktion att lämna omdömen på deras Facebooksida. Detta ger ett sken av att de medvetet försöker undvika kritik, vilket får mig att ifrågasätta deras affärsmetoder.
Jag kan inte rekommendera Miss Hosting till någon och uppmanar alla att vara mycket vaksamma om de överväger att använda deras tjänster.
Har ett konto på FS data som de har köpt upp och 7 månader kvar. Nu vill de ha betalt 1900+moms för att flytta mitt konto från FSdata till Miss hosting. När man läser på Miss Hostings hemsida så ingår gratis flytt om man flyttar från nån annan. Rena rama lurendrejeriet ska jag som kund hos FS data betala 1900 + moms för en flytt som alla som flyttar till Miss hosting får? De spelar på okunskap säljaren sa bla du vet att vi inte supportar FS data så bra längre bättre du flyttar. Synd att det inte finns en överstryken stjärna att ge. BETALA INTE FÖR FLYTT NÄR DET ÄR GRATIS!!!