Nödinge bilhandel säljer bilar med skulder hos kronofogden.
Jag har precis tagit körkort och ville köpa min första bil asap. Hittade en Golf från 2005 via blocket som såldes av denna bilhandlare.
Då jag inte kan något om bilar åkte jag dit med min pappa som fick bedöma om bilen var bra eller inte.
Väl där verkade allt vara i sin ordning, motorn gick kanonbra även om bilen inte i sig var helt problemfri, men med tanke på bilens ålder var det saker vi kunde acceptera.
Då jag hade läst om att bilar kan ha skulder så frågade... vi bilhandlaren om bilen hade det, och denne lovade dyrt och heligt att bilen inte hade det. Naivt tänkte jag att en bilhandlare borde inte ljuga om detta då det borde vara lite för riskabelt för ryktet. Enligt konsumentköplagen är en bilhandlare skyldig att informera om sånt här. Men oj så fel jag hade.
Vi betalade 32 000 och åkte därifrån med min nya bil.
Efter några dagar när bilen skrivits över på mig ville jag ändå dubbelkolla, och till min stora besvikelse så fanns det skulder hos kronofogden över obetald trängselskatt som uppgick till 6360 kr.
Efter att försökt resonera med bilhandlaren hela följande vecka utan att få något gehör eller erkännande om att fel gjorts och att det inte kommer kompenseras för skulderna så vi har nu gett upp och betalat dessa. Det finns nämligen risk att bilen kan beslagtas. Så 32 000 blev 38 000. Denna bilhandlare är en bedragare utan skam i kroppen.