Quickpix4u (Photofame) var på vår sons skola och fotograferade både gruppbilder och individuella porträtt.
Efter ett par veckor fick vi länk och märkte då att sonens porträttbilder inte fanns. Vi kontaktade företaget och de har tydligen slarvat bort hans bilder (!). Svaret vi får är att "bilderna finns i fotografernas datorer, och det tar för lång tid att hitta". Otroligt tråkigt, vår son såg ju fram emot bilderna som togs på honom. Sen undrar man ju allmänt om deras bristfälliga kontroll över bilderna, vet de ens hur... de får lagra dessa fotografier på barn enligt lagstiftning? Jag har inte gett medgivande att de ska ligga på en fotografs hårddisk i all framtid vilket de nu får antas göra.
De har nu inte besvarat mitt senaste mejl på över en vecka. Att de inte ens tänker försöka lösa problemet säger ju ett och annat om hur seriösa de är i sitt arbete, och jag avråder alla som anlitar skolfotografer att hålla sig borta från detta företag. Som tur är har jag stort kontaktnät av lärare i Uppsala, så hoppas andra ska undvika denna nitlott.