Jag hyrde en av Prime Livings studentlägenheter på Triogatan i Karlstad under ett par månader. Vid inflytt var lägenheten inte flyttstädad. Besiktning hade inte heller gjorts då inredning och lampor saknades. I lägenhetens basutbud saknas ugn och frys och fastigheten är dessutom slarvigt byggd: badrumskaklet är fläckigt av spackel/fogmassa, lister glappar, dörrhandtag och lås hänger sig och fast inredning som skevar hade tejpats samman av den tidigare hyresgästen. Månadshyran är dessutom betydligt högre än andra lägenheter... i området, internet ingår inte och sommarmånaderna är inte hyresfria.
Under min korta tid som hyresgäst började spisen brinna och efter en vecka av intensivt mailande och ringande från min sida till både Prime Living och deras fastighetsskötare fick jag den utbytt efter att ha gått hela tiden utan fungerande spis. Även när jag lämnade andra felanmälningar så svarade de inte. I de enstaka fall som de faktiskt åtgärdade något så gick de alltid in i lägenheten utan förvarning/meddelande. Det kändes osäkert att inte veta om sakerna inte var lagade för att de inte hade hunnit åtgärdas ännu eller om de bara struntat i det. Jag har hört liknande berättelser från grannar, Hyresgästföreningen och bekanta i området.
Om du som läser detta är student och söker boende i Karlstad så ta inte en lägenhet hos Prime Living. Vänd dig istället till KBAB för en studentlägenhet eller ta något i andrahand eller var inneboende tills du får något mer permanent. För en hyra på +4000 kr i Karlstad ska du förvänta dig mer och bättre än vad Prime Living erbjuder.
Mer om lägenheternas kvalitet: http://www.di.se/artiklar/2015/6/9/byggfelen-som-prime-living-morkar/