Vi anlitade Söderns byggtjänst och var väldigt missnöjda. Tyvärr försvann recensionen vi skrev, men det finns bildbevis på undermåligt utfört arbete, se länk till intstagram längre ner.. Vi avråder från att anlita dem då det blev en mycket dyr historia för oss.
Vi fick efteråt ha hit folk för att göra om deras arbete.
Projektet var att montera en färdig byggsats bastustuga och uppförande av insynsskyddat plank. Det plank de ombads utföra var så dåligt förankrat att det svajade rejält. De använde jordankare vilket alla... som kan bygga vet inte funkar på särskilt lång sikt. Och mellanrummet mellan jordankarn var flera meter. Flera plankor lossade när man kände försiktigt på dem, det saknades massa skruvar och flera var inte ens förankrade i något bakom så skruvarna fyllde ingen funktion. Detta framförde vi med oron att det var farligt för våra småbarn att klättra på planket. Svaret blev en axelryckning och att de inte skulle klättra på planket. Vi fick riva planket och bygga nytt. Särskilt irriterande när vi bad dem bygga det så pass högt att man kunde sitta i bastun utan insyn. Men de byggde ett undermåligt plank och så lågt att samtliga som passerade utanför på gatan kunde se rakt in i bastun. Suck.
De grundoljade/grundmålade inte träet på fasaden utan valde en sk 2-1 fasadfärg med en tydlig instruktion på målarburken att nytt trämaterial, som i vårt fall, ska oljas in före applicering. Stugan var vi tvungen att måla om.
De målade en tryckimpregnerad stolpe där färgen lossnade efter två veckor.
Markberedning var så dåligt utfört att trästommen ner mot marken låg i press mot jord och gräs. Hur kan man ens göra så? Även stora glipor i markduken. Detta fick vi åtgärdat först när väggarna samt tak på stugan var monterade. Och vi påpekat det flera gånger.
Den ena utgav sig för att vara behörig elektriker för att dra in el i stugan. När jag bad om papper på behörighet för eldragning så skulle plötslig en extern firma utföra eldragningen. Söderns förslag var att dra elen inifrån vårt hus, med konsekvensen att riva upp stensättning och borra i fasaden. När behörig elektriker kom sa han att den bästa lösningen var från elskåpet som satt på garaget och sedan dra en kabel invändigt genom garaget precis som vårt ursprungsförslag var.
Bilder finns på instagram under #södernsbyggtjänst. Arbetet blev också försenat då de valde att påbörja andra projekt före vårt var avklarat.
Entreprenörer ska ju vara kunniga, erfarna och fackmässiga!!! Söderns blev en mycket dyr historia för oss då vi fick ta hit andra hantverkare och göra om deras jobb.
Hoppas denna recension kan få finnas kvar.