Varning för oseriösa aktörer!
Att hitta rätt solcellsleverantör kan vara knepigt, och jag vill passa på att lyfta ett varningens finger för Solcell Montage i Örebro...
Jag beställde en anläggning på 10 kW med batteri som skulle komplettera en befintlig anläggning och batteriet skulle minska topparna.
Då den tidigare anläggningen kan producera 14 kW var det av yttersta vikt att den nya anläggningen hade dynamisk exportbegränsning som var ställbar till 13.8 kW och eventuellt senare höjas till 17 kW om jag skulle vilja säkra... upp.
Helt enkelt, om den gamla producerade 13.8 skulle den nya exportera 0, om den gamla producerade 6 skulle den nya kunna lägga till 7.8 osv. Det gick fullständigt på tok.
Till att börja med kopplade elektrikern smartmetern fel vilket (enligt Eon) gjorde att en bunt elektronik brann upp, firman tar inte åt sig kritiken alls utan skyller på Eon.
Sedan visar det sig att den dynamiska exportbegränsningen gick ställa som högst 10kW vilket gjorde att anläggningen aldrig skulle kunna ge vad som var tänkt.
Tillverkaren Growatt har till och med förklarat för solcellsfirman att dom sålt en lösning som aldrig kommer att fungera och gett alternativ till växelriktare som skulle klara det,
solcellsfirman har inte bytt ut delarna trots det. Plötsligt en dag visar det sig också att det regnade in mängder genom taket, VDn för firman hävdar då att dom aldrig varit på taket (vilket jag tycker är fantastiskt, trollade dom upp panelerna?)
Vidare hävdade VDn att dom aldrig fått några förslag från tillverkaren Growatt trots att jag fått kopia på mailen som kommit därifrån.
Dom undersöker heller inte taket efter att dom fått reda på läckaget utan ger mig en prislapp för att plocka ner panelerna.
Utöver det har det varit mängder med andra strul (fel antal paneler, fel färg på paneler, förstörd hängränna då dom använt den som fotsteg, missat att lägga tillbaka takpannor, kablar som hänger på takpannor, förstörd stege och mycket mycket mer)
Jag ger till slut upp då dom inte kommer att lösa några problem alls och häver köpet och kräver det redan erlagda beloppet tillbaka, då skickar dom istället krav till Kronofogden!
...så nu ligger det ett ärende från mig hos ARN, inte heller det kunde dom lösa i tid utan har begärt anstånd för att "vaska fram bevis" mot mig på nåt sätt, samt ett krav från dom MOT mig hos Kronofogden vilket jag givetvis bestridit.
Så som sagt, kolla upp firmorna ni funderat på, noggrant!