Soolar

Soolar

www.soolar.se
  • BadgeThreeYears
4.1

Soolar utför solcellsinstallationer åt privata och kommersiella kunder och har installerat över 1300 solcellsanläggningar sedan starten år 2020. Bolaget äger hela kedjan från skräddarsydd solcellslösning på pappret till färdigmonterad anläggning. Soolar har nära samarbete med branschens ledande tillverkare för att säkerställa...

611 omdömen om Soolar

Sedan starten hos Reco 2021

Håkan N
Skrev om Soolar

Soolar monterade solceller på taket och det gick funktionsfritt från köp till slutmontering Med vänlig hälsning, Håkan Nordström

Charlotta H

Upplevde en fin hjälp och att solar kom igång med att sätta upp solcellerna fort. Ingen väntetid. Allt gått bra förutom på slutet med inkoppling blev det lite struligt. Annars toppbetyg med bemötande. Installationen mm.

Roine B
Skrev om Soolar

Mycket positivt bemötande och kunskap under hela processen

Svar från Soolar

Hej Roine och tack så mycket för din fina recension :) Önskar dig många kommande fina och soliga dagar med dina solceller.

Mimmi L
Skrev om Soolar

Soolar har varit trevliga och proffsiga hela vägen från första kontakten. Redan i offerten fick vi en tydlig överblick på alla steg inkl tidsplan. Kontakt med kundtjänst, leverans av varor, installation av solpaneler, eldragning och visning av utrustning och system har fungerat klockrent. Allt klart tre veckor tidigare än vad vi räknat med. Kan varmt rekommendera Soolar!

Jonas H
Skrev om Soolar

Redan från start fick jag ett gott intryck av företaget då säljaren gjorde ett seriöst intryck samt tog sig tid att svara på mina frågor. Ett förtroendeingivande intryck som ledde till att jag valde att skriva avtal med Soolar. Efter avtalet var påskrivet flöt allt på väldigt bra vad gäller montage samt installation. Både montörer och elektrikern gjorde ett gott och seriöst intryck. Gillar att Soolar inte lägger ut sina ärenden på entreprenad som jag förstått är vanligen inom branschen. Då anläggningen är igång nu...

Desere E
Skrev om Soolar

Bra bemött tills det var kopplat och klart. Vi fick felmeddelande ganska snart från inverten. Vi mejlade er men inga svar om när det skulle fixas. När sen elektrikern kom, var det svårt att veta hur problemet skulle fixas. Saknar svensk manual om hur appen fungerar. Önskar bättre kunskap hos elektriker hur batteriet/anläggningen fungerar. I övrigt är vi nöjda över hela processen och montering som gått smidigt. Vänliga hälsningar Desirée o Torgny

Martin R
Skrev om Soolar

Mycket proffsiga från start till slut. Bra pris, trovärdig projektering, väldokumenterad och proffsig installation med foton på allt och bra överlämning. Personalen var mycket kunnig och de frågor vi hade hanterade kundtjänsten snabbt. Jag tror hela installationen tog ca 4v från start till slut.

Kåmark Anders K

Kompetenta och lättförstådda, samt effektivt.

Svar från Soolar

Hej Anders och tack så mycket för din recension, det värmer! :) Önskar dig många kommande soliga och fina dagar med dina solceller.

Kjell A
Skrev om Soolar

Köpte solceller, beötandet var väl helt OK. Lite fram och tillbaka men allt ordnade sig till slut.

Svar från Soolar

Hej Kjell och tack för din recension. Många kommande soliga och fina dagar önskar vi dig :)

Marie S
Skrev om Soolar

Bra upplevelse från start till mål när vi installerade solceller med batteri till vårt hus. Alla vi hade kontakt med genom processen var väldigt proffesionella och hade oss som kund i fokus. Rekommenderar Soolar till andra som planerar att installera solceller. /Marie och Johan Tyresö

Svar från Soolar

Hej Marie och tack så hjärtligt för din recension och rekommendation :) Många soliga och fina dagar önskar vi er.

Mathias L

Kan tyvärr inte rekommendera dem. Jättetrevliga under offertfasen men så fort man skrivit på förändrades allt. Skrev på 15/4 om löfte att anläggningen skulle vara driftsatt inom 1 månad. Den var i drift 14/10 och kompensationen för förseningen var patetiskt låg plus att själva installationen (kabeldragningen) lämnades på ett icke hantverksmässigt sätt. Mitt råd är att välja en lokal installatör som tar sitt ansvar. // Mathias

Tomas K
Skrev om Soolar

Snabb och bra installation av solceller med batterilagring.

Svar från Soolar

Hej Tomas och tack så mycket för din recension :) Önskar dig många kommande soliga och fina dagar.

Rasta A
Skrev om Soolar

Dom höll vad dom lovade otroligt duktiga hantverkare , gick otroligt snabbt å smidigt

Svar från Soolar

Hej Rasta och tack så mycket för din fina recension! :) Önskar dig en trevlig helg.

Jonas R
Skrev om Soolar

Tycker att installationen av solceller och batteri som Soolar utfört uppfyller alla mina förväntningar. Takarbetet gick snabbt och effektivt, endast en dag. Kabeldragning och håltagning snyggt och proffsigt. Nu väntar jag bara på att årstiden ska bli rätt så panelerna kan börja producera på allvar. Hade mycket diskussioner med deras representant om teknik och ekonomi, känner att jag fick ett seriöst bemötande och jag har förtroende för att mina förväntningar kommer att uppfyllas.

Svar från Soolar

Hej Robert och tack så mycket för din fina recension :) Precis, nu hoppas vi på sommar och sol och många soliga och fina dagar! :) Önskar dig många kommande fina och soliga dagar

Jan-Inge P

Bra bemötande och tydlig information. Höll vad de lovade och la inte på något extra. Klara riktlinjer från början och det var så hela tiden. Bra information från början till slutet.

Svar från Soolar

Tack så hjärtligt för din recension Jan.Inge :) Många kommande soliga och fina dagar önskar vi dig

Marie-Louise S

Nöjd trevlig personal bra support bra bemötande

Svar från Soolar

Tack Marie-Louise för ditt omdöme :) Vi på soolar önskar dig många kommande fina och soliga dagar

Kent B
Skrev om Soolar

Hittills nöjd synd att det tog långtid mellan montering av solpanelerna och inkoppling av elen sedan var strömväxlaren trasig men sånt kan hända

Svar från Soolar

Hej Kent och tack för din recension och förståelse :) Det är jätte tråkigt då vi inte kan hålla den tänka installationsplanen pågrund av förseningar och trasiga delar, men det är tur du är förstående att sånt kan ändå hända. Önskar dig en fortsatt fin dag och en trevlig helg :)

Örjan K
Skrev om Soolar

Väldigt kundvänlig. Och fick snabbt hjälp vid ev problem.

Svar från Soolar

Hej och tack så mycket Örjan för din fina recension, det värmer :) Många kommande soliga och fina dagar önskar vi dig.

Nils E
Skrev om Soolar

Solcellsanläggning Bra bemötande och effektiv leverans

Svar från Soolar

Tack Nils för din fina recension :) Många soliga och fina dagar önskar vi dig.

Lena U
Skrev om Soolar

Mycket trevligt bemötande och kände att dom visste va dom pratade om. Snabb instalering.

Svar från Soolar

Hej Lena och tack så mycket för din fina recension :) Vi på Soolar önskar dig många fina och soliga dagar med dina solceller.

Jan L
Skrev om Soolar

Det lät bra från början en säljare som pratade på. Vartefter märktes att han inte lyssnade utan bara snackade. Han sa saker som inte riktigt stämde och som vi senare fick processa för att få igenom vad han lovat. Förväntade mig en mer proffsig montering men den är nog under all kritik. Hade jag förstått det hade jag inte monterat solceller. Möjligen använt mig av annat mer seriöst företag.

Svar från Soolar

Hej Jan och tack för din recension. Jag ber om ursäkt för din upplevelse i samband med din solcellsinstallation, jätte tråkigt. Vi tar med oss dina åsikter i vårat arbete att hela tiden förbättras. Delen som vi misstänkte var boven i allt och som vi bytte, var inte trasig. Det visade sig att det var en enkel uppdatering som behövdes så egentligen var det inte så oseriöst utan väldigt tillmötesgående :) Önskar dig många kommande och fina dagar

Jonas M
Skrev om Soolar

Genomgående bra kontakt och väl genomfört.

Svar från Soolar

Hej Jonas och tack för din fina recension :) Många soliga och fina dagar önskar vi dig.

Per A
Skrev om Soolar

Allt fungerade bra, dock berättade säljaren inte att skatteverket skärp reglerna för grönt avdrag vilket gav mig stora problem.

Svar från Soolar

Hej Per och tack för din recension! :) Jag beklagar att det inte gick som tänkt med det gröna bidraget. Det är dessvärre ingenting vi kan påverka eller styra hur dom beslutar kring det. Jag hoppas ändå att du nu kan se glädje i dina solceller och att du får många soliga och fina dagar med dom. Önskar dig en fortsatt fin dag :)

Lena B
Skrev om Soolar

Mycket nöjd, bra bemötande. Köpt solpanelsanläggning.vilken installerats enligt tidplan. Saknar bara solen 😃.

Svar från Soolar

Hej Lena och tack för din fina recension :) Jag hoppas att du kommer få många soliga och fina dagar med diina solceller.

Carina B
Skrev om Soolar

Köpt solpanel med installation. Fantastiskt duktiga montörer och elektriker. Bra och tydlig information om vad som kommer att ske steg för steg. Är väldigt nöjd och känner mig trygg med leveransen jag fått.

Svar från Soolar

Hej Carina och tack så hemskt mycket för din fina recension, det värmer! :) Önskar dig många kommande fina och soliga dagar.

Roger T
Skrev om Soolar

Bra bemötande och proffsig installation! Kanske skulle behövt lite mer information angående hur det fungerade med fördelningen av elen!

Svar från Soolar

Hej Roger och tack så mycket för din fina recension!:) Har du några funderingar eller känner att du vill ha mer information och djupgående förtydligande av någonting så hör av dig till kundtjänst så ska vi se till att du får det :) Många fina och soliga dagar önskar vi dig.

Lasse K
Skrev om Soolar

Trevlig försäljare som lovade mycket men det drog ut på tiden. pratade med försäljaren april maj lovade att det skulle vara klart till midsommar. Skrev på avtalet anläggningen var i drift i slutet på september men funkade inte som den skulle. De höll på och gjorde olika saker men fick inte till anläggningen. Idag 11 dec har den funkat som den ska nästan. Den tar fortfarande från batteriet och skickar ut på nätet fast jag behöver elen. Skickar ut lite men över tid blir det mycket. Har 35 solceller på tak och batterilagring 10kwh. Var prat om kompensation men det händer inget där

Svar från Soolar

Hej Lasse och tack så mycket för din recension. Jag får be så hemskt mycket om ursäkt för den upplevelse du fått i samband med din solcellsinstallation, det är ingenting vi vill att våra kunder ska behöva känna. Supporten kollar din anläggning och har den under uppsikt för att allt ska fungera som den ska nu :) Och jag hoppas att allt nu ska flyta på och producera för fullt då det kommit igång. Önskar dig en fortsatt fin dag

Olov P
Skrev om Soolar

Från första telefonsamtalet till slutfört arbete och anläggningen startades var allt mycket professionellt skött. Allt fungerade direkt, vi är helnöjda ! En extra bonus för dokumentationen av arbetet med monteringen i ord och bilder.

Svar från Soolar

Hej Olov och tack så hemskt mycket för din fina recension, det värmer :) Önskar dig många kommande soliga och fina dagar.

Tommy K
Skrev om Soolar

Jag blev lovad av säljaren en snabb installation, Beställde i Februari och skulle få installerat i Mars/April. Slutade med att det var färdigt i September/ Oktober.

Svar från Soolar

Hej Tommy och tack så mycket för din recension. Jag får be så hemskt mycket om ursäkt för din upplevelse med installationen av dina solceller. Men ibland gör materialbrist och semestertider att det kan köra ihop sig och att leveranserna drar ut på tiden, vilket vi dessvärre inte kan påverka men det är riktigt trist. Men jag hoppas att du kan glädjas åt din anläggning nu och att den producerar för fulla järn :) Önskar dig en fortsatt jätte fin dag Tommy.

Johan L
Skrev om Soolar

Inkorrekt offert Felaktig installation som åtgärdades när jag upptäckte det, dock lång tid innan fel åtgärdades Svårt att komma i kontakt med kundservice

Svar från Soolar

Hej johan och tack för din recension. Ajdå, det lät inge vidare. Det får jag be så hemskt mycket om ursäkt för att din upplevelse inte blev som förväntat, vi vill att våra kunder ska känna sig nöjda. Jag tar med mig dina ord i vårat arbete att hela tiden utvecklas och att vi även ska tänka på tillgängligheten så att ni kan känna er trygga med att vi finns här för er. Tveka inte att kontakta oss om det skulle vara några frågor eller funderingar, så ska vi hjälpa dig. Önskar dig många fina och soliga dagar :)

Marita L
Skrev om Soolar

Har haft mycket trevliga kontakter med Soolar både på telefonen och i verkligheten. Kändes tryggt och det gjorde ett bra jobb. Kändes bra att det va hel Entreprenad så man behövde inte göra eller fixa nått sjävl. De tog med sig allt skräp så det va snyggt när de lämnade. Vi blev mycket nöjda. Vi satte upp solceller på taket och även ett batteri i källaren som cellerna laddar upp.

Svar från Soolar

Hej Marita och tack så mycket för din fina recension. Och vad roligt att ni blev nöjda! :D Önskar er många kommande soliga och fina dagar med era solceller.

Tony N

Bra service Snabb montage Lätt att få kontakt

Svar från Soolar

Hej Tony och tack så hjärtligt för din recension :) Många kommande fina och soliga dagar önskar vi dig.

Anna J
Skrev om Soolar

Positivt snabbt kunnigt bemötande och installation

Svar från Soolar

Hej Anna och tack så mycket för din recension. Vi önskar dig många kommande soliga och fina dagar med dina solceller :)

Nils N
Skrev om Soolar

Ha bara positiva erfarenheter av soolar,å trevlig försäljare .

Svar från Soolar

Hej Nils och tack så mycket för din fina recension :) Vi önskar dig många kommande soliga och fina dagar.

Kenneth Ö

Hej Skulle vilja kanske beskriva företaget nått mellan 2 och 3 ovan Själva installationen är jag helt nöjd med Men resan dit var lite hit och dit Urusel på att höra av sig och lämna information om när ,var hur Jag själv fick jaga Olika människor varje gång man fick information De skulle behöva en projektledare som höll i trådarna och samordningen, då skulle jag ge de 5 av 5 möjliga Mvh Kenneth Ögren

Svar från Soolar

Hej Kenneth och tack för din recension. Jag ber om ursäkt för hur din upplevelse med installation av dina solceller har hanterats. Vi tar absolut med oss dina ord för att framöver aktivt fortsätta arbetet att förbättras, där både ris och ros tacksamt tas emot då det är så vi kan förbättras. Jag tar även med tipset gällande samordningen med projektledare, jätte bra! Om du fortsättningsvis har någon fundering eller fråga kan du alltid kontakta kundtjänst så kommer dom hjälpa dig där med ditt ärende och sammankoppla med berörd person :) Önskar dig en fortsatt fin dag Kenneth :)

Marcin B
Skrev om Soolar

Snabbt och professionellt montage och uppstart av anläggningen. Förstklassigt support!

Svar från Soolar

Hej Marcin och tack så hjärtligt för din fina recension! :D Vi på soolar önskar dig många kommande soliga och fina dagar.

Olof K
Skrev om Soolar

I stort sett bra. betyg 4 av 5. Varför inte en 5A kanske beroende på att jag inte är boende på platsen för installationen. Robin Svensson får ett eget plus. Kanske ett litet minus att mitt meddelande om ställföreträdande chef inte framgått till övriga berörda så bra. Men för närvarande verkar det ha flytit på utan några större problem enligt min stälföreträdare Torgny Olsson. Ett speciell tack för gåvan till barncanserfonden

Svar från Soolar

Hej Olof och tack för din recension :) Önskar dig många kommande soliga dagar med dina solceller.

Bo H
Skrev om Soolar

Helt korrekt bra enligt överenskommelse färdig sol anläggning

Svar från Soolar

Hej Bo och tack så mycket för din recension!:) Önskar dig många kommande soliga och fina dagar med dina solceller.

Tyko T
Skrev om Soolar

Bra bemötande från första kontakten. Liten försening pga leveransförsening , men helt OK skött av SOOLAR. Snygg installation av både paneler och el. Supporten fungerar bra och löser problem snabbt .

Svar från Soolar

Hej Tyko och tack så mycket för din fina recension! :D Vi på soolar önskar dig många kommande fina och soliga dagar med dina solceller.

Daniel H
Skrev om Soolar

Gjorde allt som vi kommit överens om inga konstigheter

Svar från Soolar

Tack så mycket Daniel för din recension! :D Önskar dig många fina och soliga dagar

Aleksandra K

Alltid snabb service och god rådgivning 😊

Svar från Soolar

Hej Aleksandra och tack så hemskt mycket för din fina recension :) Många kommande soliga och fina dagar önskar vi dig.

Per-Åke B

Han som gjorden offerten var lite påstridig när jag fick det första telefonsamtalet Han lovade mycket men så blev det ju inte men elektrikern som satte igång solcell anläggningen var kanon och kundtjänst tyckte jag om också.

Svar från Soolar

Hej Per-Åke och tack så hjärtligt för din fina recension :) Önskar dig många kommande soliga och fina dagar med dina solceller.

Nils W
Skrev om Soolar

Allt fungerade bra, förutom vid ett tillfälle då det rådde en del språkproblem men det löstes via översättarfunktionen i mobilen. Tider och överenskommelser hölls.

Svar från Soolar

Hej Nils och tack så mycket för din fina recension. Vilken tur att du var kreativ och löste det så bra :) Önskar dig många kommande soliga och fina dagar med dina solceller :)

Arne W

Bra kontakter. Positiv personal Lite lång leveranstid

Svar från Soolar

Hej Arne och tack så mycket för din recension. Vi på Soolar önskar dig många kommande soliga och fina dagar.

Theres M
Skrev om Soolar

Köpte solceller och batteri. Nöjd med service och snabbt utförande.

Svar från Soolar

Tack så hjärtligt Theres för din recension. Önskar dig många kommande soliga och fina dagar :)

Peter L
Skrev om Soolar

Jag bestämde mig för att köpa en solcellsanläggning med batteri då bidragsbiten var gynnsam just nu.Jag var i kontaktmed Soolar som gav mig en offert väldigt snabbt,jag acceperade offerten o då kom det en som kollade fastigheten och hur dom enklast och bäst monterar anläggningen.Allt har funkat snabbt och bra,dom har hållit tider som är sagda .

Svar från Soolar

Tack så mycket Peter för din fina recension :) Många kommande soliga och fina dagar önskar vi dig.

Christer V

Bra hela vägen från offert till färdig installation

Svar från Soolar

Hej och tack Christer för din fina recension. Vi på Soolar önskar dig många fina och soliga dagar med din anläggning :)

Daniel S
Skrev om Soolar

Säljaren var trevlig och kunnig. Grabbarna som satte upp solcellsanläggningen var trevliga och snabba. Tyvärr så pratade de inte svenska. Elektrikern trevlig. Tyvärr så kunde jag inte lägga till jordspett och få det kopplat så att jag kan ha batteri som backup, och det blir strömlöst. Men det fixar jag själv nu.

Svar från Soolar

Hej Daniel och tack för din recension. Förhoppningsvis kommer det att bli mer framöver där vi gör dom inkopplingarna. Men bra att du kunde lösa det så att det blev som du vill ha det :D Önskar dig många soliga och fina dagar med dina solceller

David Ö
Skrev om Soolar

Bra dialog och underlag vid beställning. Efter det var det inte mycket som följde deras egen manual. Dålig kommunikation inför montering. Dålig planering och ingen avisering vid material levereras. Montörer ringer en eftermiddag och säger att de skall börja montera solceller nästa morgon. Gnälliga montörer förutom elektriker. Investeringskalkylen för batteriinstallation var lååååång från verkligheten. Missnöjd? Ja rättså missnöjd. Hitta annan leverantör/installatör av solceller.

Svar från Soolar

Hej David och tack för din recension. Jag ber om ursäkt för hur din upplevelse varit med din solcellsinstallation. Fraktlogistik ska innan leverans meddela och avisera kund att material är på väg, och meddela en dag och tid för avlämning. Får dom ej tag i kunden ska materialet tas tillbaka till lagret för att planera ny tid tillsammans för avlämning. Jag tar detta med dom då det isåfall har blivit någon miss i det ledet och att det inte ska ske. Vi tar med dina ord för att hela tiden arbeta aktivt för förbättringar för våra kunder. :) Önskar dig många kommande soliga och fina dagar

Ewa M
Skrev om Soolar

Bra Inga. Över förväntan. Komplett solcellspakket. Allt löpte på bra. Det enda som var sent var att få en elektriker att koppla och starta anläggningen.

Svar från Soolar

Hej Ewa och tack för din fina recension. Önskar dig många kommande soliga och fina dagar :)