Företaget tar inget ansvar för att man kan boka flyg på ett visst datum som sedan är andrar på biljetten. Som kund får man ta hela kostnaden själv. Varning för att boka resor med detta bolag!!
Skälet till att man bokar en resa via en resebyrå, och inte själv, är att man vill slippa överraskningar.
Min fru och jag åkte med goda vänner till Selva di Val Gardena i Dolomiterna. För 43 000 för ett par i en vecka förväntar man sig en viss nivå på omhändertagandet.
Vi hade bokat skidpaket "Comfort" för veckan. Väl på plats hos skiduthyrningen visade det sig att pjäxor inte ingick i paketet och att uthyraren hade en lång lista över kunder som inte hade pjäxor. Självklart finns resenärer som har egna pjäxor med... sig men saknar skidor så det är i sig inte konstigt. Vi påkallade uppmärksamhet från en av de gulklädda STS-representanterna på plats som lovade kolla saken.
Under tisdagen träffade vi på en ny STS-representant i gul overall, som lovade kolla saken. Vi förstod då också att det var flera kunder som hade samma problem.
På fredagen var det dags att lämna tillbaka skidorna och jag kollade då upp beställningen och bekräftelsen vi fått. Där står "Skidhyra Comfort, 6 dgr" utan närmare specifikation.
Ringde Kundtjänst och påtalade att det är dåligt att informationen är så dålig att det dyker upp överraskningar i efterhand. Kundtjänst ville kolla upp saken med de gulklädda representanterna på plats.
Någonstans här tycker jag att det spårade ur. Betalar man 43 000 kronor för en resa vill man inte upptäcka att det i det finstilta står att småsaker inte ingår.
Sen gillar jag inte när man ljuger för mig. Enligt Kundtjänst så har personalen här på plats både försökt ringa och SMS:a under veckan. De har alla kontaktuppgifter till mig. Men trots att mobilen är påslagen 24/7 och jag dessutom använt den varje dag så finns inga lämnade meddelanden. Och inga SMS. Dessutom vet ju personalen var vi bor och var vi äter middag varje kväll. Vi är inte precis svåra att hitta.
När Kundtjänst ringde upp mig efter ca 1,5 tim så hade hon enligt uppgift försökt nå mig några gånger, och det kan säkert vara sant, men att jag skulle varit okontaktbar i tre dagar är lite väl surrealistiskt.
Att flera kunder råkat ut för samma sak, berodde enligt Kundtjänst på att man varit förvirrad på skiduthyrningen. Men Astrid, ljug inte om sådant som är enkelt att kolla... Jag diskuterade saken med skiduthyrningen. De var jättetrevliga och visade hela listan de fått från STS Alpresor och där över hälften hade paket utan pjäxor.
Det enda jag begär är egentligen att informationen ska vara tydlig, så att man kan kolla vad man beställt och att det inte tillkommer kostnader i efterhand. Sen är det väl heller inte för mycket begärt att förvänta sig att en resebyrå inte ska glida på sanningen för att tjäna sexhundra kronor.
Hotellet var bra och skidorten är fantastisk. Vi har rest med Langley tidigare och där funkar allt perfekt. Kan varmt rekommendera Langley, men de hade inga resor kvar till Dolomiterna denna gång.
STS Alpresor ger en lite tråkig eftersmak och vi kommer inte att resa med dem flera gånger.
Ett reseföretag för familjer och pensionärer. Opersonlia guider som dock levererar det man förväntar sig, inget mer. Mycket bättre att välja Lion Alpin om du vill ha en roligare skidresa! Men STS är iallafall bättre än northlander.