Jag blev förolämpad av en danslärare på studio dq för vilket land jag kommer ifrån i ett sammanhang där flera lärare närvarade utan att någon sa ifrån.
Det som hände sedan är intressant. Jag berättade för läraren ifråga om att det är mobbing och att jag inte accepterar det, och hon bad om ursäkt. När jag sedan dyker upp på hennes klass så beter hon sig annorlunda mot mig. All entusiasm är som bortblåst, när jag ber henne ta ett kort på ett trick, gör hon det halvdant och när hon stannar kvar med en annan elev och jag frågar... om jag kan stanna och repa koreografin med dem får jag ett tydligt tecken på 'du är inte välkommen längre'. Utfrysning. det slutar inte där, för jag ger henne en till chans och berättar att jag känner mig inte välkommen på hennes klass. Hon slår bort feedbacken och vill inte kännas vid den.
vad återstår då kvar för mig att göra, med mer än halva terminens kurs som jag har betalat för? Då många klasser är fullbokade bestämmer jag mig för att köra på dropin. Saken med dropin med studio dq är att det står en sak i överenskommelsen som man får mailad till sig vid kursköp och en annan sak i verkligheten. I överenskommelsen står det att 10 min innan en klass släpps dropin platserna. I verkligheten håller de platserna till de som har betalat kursen fram till ett par minuter efter klasstart. Så som ni kanske förstår så lyckades jag inte fylla mina dropin klasser. Jag har alltså en halv klass jag har betalat för som jag inte har möjlighet att plocka ut.
Det är nu det ännu mer intressanta händer. Jag ber om att få använda dessa tillfällen till dropin på nästa termin (varje termin är 8 veckor, så det är inte så lång tid), och berättar situationen för de som svarar på mail - Anna eller Julie. Tjejen i frågan hör med dansläraren vad som hände som såklart förnekar allting och återkommer till mig med ett beskyllande svar. 'du borde ha bytt kurs tidigare', 'vi ansvarar inte för vad läraren säger till dig privat'. Generellt ett väldigt nedlåtande bemötande fick jag, men jag fick naturligtvis 'boka en ny kurs'. Som om jag vill det efter ett så totalt nedlåtande och respektlöst bemötande.
Summan av kardemunnan är att jag har betalat för en tjänst som jag inte får tillbaka pengarna för, på grund av att en lärare harvarit rasistisk och studio dq skyller det på mig.
Jag har valt att träna pole på en annan studio och är mycket nöjd medresultatet. Jag blir inte svindlad på pengar och får den kvalitén jag betalat för. På studio dq varierar det vilken lärare man hamnar hos. Jag har dansat där i över ett år och haft både bra och mindre bra lärare. Mycket personalomsättning dock. Hur de som enad front behandlar kunder tål att tänkas över, samt policy mot racism och mobbing.