Svenska Byggruppen

Svenska Byggruppen

www.svenskabyggruppen.se
  • Badge2024
4.4

Varmt välkommen till Svenska Byggruppen! Vi hjälper dig när du ska byta tak och erbjuder trygg takrenovering med 30 års garanti. Vi finns i hela västra och södra Sverige med starkast fäste i Göteborg. Vårt huvudkontor ligger tillsammans med Benders i Uddevalla. Hos oss hittar du takläggare, plåtslagare och sanerare som arbetar...

98 omdömen om Svenska Byggruppen

Sedan starten hos Reco 2017

Sture M
Skrev om Svenska Byggruppen

Från min offertförfrågan till offert, tidplan, utförande och uppföljning har allt fungerat perfekt. Vad mer kan man säga än att vi är nöjda över förväntan.

Svar från Svenska Byggruppen

Hej Sture! Det betyder så mycket för oss att ni är nöjda med vårt arbete. Tack för att vi fick hjälpa er med era takfönster. Ha det gott!

Eva J
Skrev om Svenska Byggruppen

Kan verkligen rekommendera dem. Mycket trevlig personal

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för den fina recensionen och för att vi fick hjälpa dig. Ha en fortsatt fin eftermiddag!

Pia R
Skrev om Svenska Byggruppen

Kort tid för o få besök, väldig fint bemötande samt fick rapport snabbt!

Svar från Svenska Byggruppen

Tack Pia för det fina betyget och för att vi fick förmånen att hjälpa er med takbesiktningen av er BRF. Tveka inte att hör av er om ni har frågor eller önskar hjälp med något annat. Ha en bra dag!

Gun H
Skrev om Svenska Byggruppen

Vi har blivit väl bemötta och takomläggningen har utfallet till vår fulla belåtenhet. Mycket trevliga o flitiga hantverkare, David o Alexander.

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för att ni tog er tid att lämna ett omdöme men speciellt tack för att vi fick hjälpa er med taket på ert fantastiska fritidshus. Tack även för att ni tog så väl hand om våra killar.

Barbro B
Skrev om Svenska Byggruppen

Vi blev vänligt bemött från första samtalet med Svenska Byggruppen. Vi ville få ett nytt plåttak i stället för de gamla tegelpannor. Dom infriade alla förväntningar Vi hade. Statusen på brädorna under teglet var inte bra så nästan alla brädorna byttes också. Mycket duktiga och noggranna och trevliga snickare. Mycket bra att dom rev inte av allt tegel utan jobbade i etapper för det var risk för regn. Täckte också noggrant varje kväll där taket var avtäckt.

Svar från Svenska Byggruppen

Stort tack för att vi fick hjälpa er med ladugårdstaket! Anders, Arsen och Axel tackar för att ni tog så väl hand om dem. Det var verkligen roligt att vi fick förtroendet att utföra takomläggningen. Ha det så gott!

Katharina A
Skrev om Svenska Byggruppen

Sista veckan på semestern och det började droppa vatten genom taket. Ringde i panik och fick prata med Kristofer som lovade att komma och titta vilket han gjorde. Fick en offert snabbt och det kändes tryggt och bra från start. Arbetet utfördes utan att vi var på plats men Kristofer uppdaterade oss med info och fotografier löpande vilket känts jättebra. Nu är jobbet klart och vi är jättenöjda.

Svar från Svenska Byggruppen

Stort tack för att vi fick förtroendet att hjälpa er med taket, och stort tack för den jättefina recensionen. Ha en underbar dag!

Christer L
Skrev om Svenska Byggruppen

Svenska Byggruppen är ett riktigt bra företag Mycket trevlig projektledare å en mycket kunnig snickare Kan mycket väl rekommendera dom

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för att vi fick hjälpa dig med altanen och stort tack för att du tog dig tid att skriva ett så gott omdömme om oss. Trevlig helg!

Marianne C
Skrev om Svenska Byggruppen

Bra struktur på planering, tillmötesgående byggledning och trevliga/kunniga hantverkare. Man håller tidsplan och är lyhörd för synpunkter. Prisvärt.

Svar från Svenska Byggruppen

Hej Marianne! Stort tack för att vi fick hjälpa dig med renovering av taket och takterrassen. Så roligt att höra att du är så nöjd. Tveka inte att höra av dig om vi kan hjälpa till med något annat.

Ingbritt H
Skrev om Svenska Byggruppen

Renovering av villa. Det blev bra. Vi blev mycket bra bemötta!

Svar från Svenska Byggruppen

Hej Ingbritt! Stort tack för att vi fick hjälpa dig med renoveringen. Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med något annat. Ha det gott!

Anna K
Skrev om Svenska Byggruppen

Det har varit en väldigt bra upplevelse. Projektledaren Tobias tog sig tid att komma och träffa oss, lyssna på våra behov och förklara både i ord och bild. Han var väldigt noga med att vi skulle förstå och att det inte fanns några dumma frågor. Då vi inte bor i huset på heltid var det extra viktigt att känna oss trygga i valet av företag. Det var också bra att ha en kontaktperson och Tobias har varit tillgänglig och väldigt hjälpsam under hela processen. De som utförde själva arbetet var snabba, noggranna och trevliga....

Svar från Svenska Byggruppen

Hej Anna, Stort tack för din fina recension! Vi blir otroligt glada att du är så nöjd med både resultatet och hela processen. Tobias engagemang och våra hantverkares noggrannhet är något vi värdesätter högt. Det är precis så vi vill att det ska vara - att du känner dig trygg och välinformerad genom hela projektet. Vi är så glada att du är nöjd med ditt nya tak! Tack igen för att ni valde Svenska Byggruppen!

Kerstin B
Skrev om Svenska Byggruppen

Vi hade Svenska Byggruppen till att lägga om vårt tak. Det var lätt att få kontakt med Christoffer han svarade alltid när man ringde. Vi blev väldigt trevligt bemötta. Vi är supernöjda med arbetet på taket och killarna som utförde arbetet var noggranna, arbetsamma och pålitliga. De höll tider och kom alltid som utlovat. Vi rekommenderar dem om ni behöver byta tak. Kerstin och John

Svar från Svenska Byggruppen

Stort tack för det jättefina betyget! Så kul att få hjälpa er med taket. Ta hand om er.

Evgeny R
Skrev om Svenska Byggruppen

Bara positivt å säga om Svenska Byggruppen. Trevligt å fackmäsigt bemötande å duktiga takläggare riktiga yrkesmän.

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för att vi fick lägga om ert tak och tack för ert fina betyg. Tveka inte att höra av er om ni behöver hjälp med något annat. Ha det gott!

Anita A
Skrev om Svenska Byggruppen

Rekommenderar denna firma. Duktiga och trevligt bemötande.

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för att vi fick hjälpa er med fasadbytet. Tveka inte att höra av er om ni behöver hjälp med något annat. Ha en härlig dag!

Herman H
Skrev om Svenska Byggruppen

Fick snabbt hjälp av de med installdtion av takstege men han som kom verkade ganska osäker. Sotaren godkände dock stegen.

Svar från Svenska Byggruppen

Hej Herman! Tack för att vi fick hjälpa dig med taksäkerheten och roligt att höra att du uppskattade vår snabba respons. Ha en trevlig dag!

Ann-christin B
Skrev om Svenska Byggruppen

Bra och lätta att komma i kontakt med.

Svar från Svenska Byggruppen

Tack Ann-Christin för ditt fina omdöme. Hoppas du får en underbar sommar och att du får nyttjat det nya uterummet ordentligt. Bästa hälsningar från alla oss!

Katarina G
Skrev om Svenska Byggruppen

Bytte tak samt en del övrigt utvändigt renoveringsarbete. Snabbt och väl utfört arbete. Bra och trevlig kommunikation. Mycket nöjd.

Svar från Svenska Byggruppen

Hej Katarina! Tack för att vi fick hjälpa dig med taket och tack för att du tog dig tid att skriva ett så fint omdöme. Ha en riktigt härlig sommar!

Monica F
Skrev om Svenska Byggruppen

Bra kommunikation och väl utfört arbete. Dock en del missförstånd i samband med att utförare kom på plats. Svårt med språket och körde fel. GPS och bra info till utförare?

Svar från Svenska Byggruppen

Hej Monica! Kul att ni är så nöjda med takfönstret. Ha en härlig sommar!

Alf L
Skrev om Svenska Byggruppen

Bara positivt å säga om Svenska Byggruppen .Trevligt å fackmäsigt bemötande å duktiga takläggare riktiga yrkesmän.

Svar från Svenska Byggruppen

Stort tack för att vi fick lägga om taket på ert fina hus. Det var ju även väldigt smart av dig att måla om huset när ställningarna var på plats. Tveka inte att höra av er om vi kan hjälpa till med något annat. Ha en fantastisk sommar!

Gunilla M
Skrev om Svenska Byggruppen

Trevligt bemötande och snabb service.

Svar från Svenska Byggruppen

Tack Gunilla för ditt fina betyg. Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med något annat.

Jan W
Skrev om Svenska Byggruppen

Mycket trevlig bemötande, proffsigt utfört jobb. Nu har vi nya fina fönster

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för ditt trevliga omdöme! Ja det gör verkligen mycket att få in nya moderna fönster med lågt u-värde. Ha en fin sommar!

Carl-erik J
Skrev om Svenska Byggruppen

Bra kvalitet på utfört arbete och stor lyhördhet från ansvarig säljare. Materialinköpen kan dock planeras bättre så att dagliga resor till bygghandeln undviks.

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för ditt fina omdöme. Uterummet blev verkligen härligt! Vi tar till oss av dina tankar kring planeringen. Ha en underbar sommar!

Bengt F
Skrev om Svenska Byggruppen

Snabb respons och bra killar som gjorde ett mycket snabbt och bra jobb.

Svar från Svenska Byggruppen

Tack Bengt för ditt omdöme, det är mycket uppskattat. Jag är säker på att ni får många goa stunder i sommar på er fina balkong. Vänliga hälsningar Cristofer

Kaj S

Proffsiga och rekommenderas starkt

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för ditt fina omdöme! Hoppas ni får en underbar sommar!

Siv W
Skrev om Svenska Byggruppen

Jag har fått mitt tak omlagt av Svenska Byggruppen i Uddevalla. Allt sköttes på ett proffsigt sätt från ax till limpa, det vill säga från offert till slutbesiktning, med rivning av gamla betongplattor, taktäckning och läkt från 1946 till nya betongpannor i matt svart samt målning av skorsten och ventilationshuv. Jag är supernöjd. Trevligt bemötande och bra kontakt med Cristofer, som höll i projektet. De båda anställda takläggarna arbetade snabbt, effektivt och noggrant. Allt var klart på 5 dagar och 30 års garanti på...

Svar från Svenska Byggruppen

Tack Siv för att vi fick hjälpa till med takomläggningen och tack för ditt fina betyg. Det var verkligen en förmån att få träffa en så inspirerande person som dig. Hoppas du får en härlig sommar! Vänliga hälsningar Cristofer

Hasse Gunnar B
Skrev om Svenska Byggruppen

De var amatörer på det mesta förutom att springa upp på med takpannor. Plåtslageri visste de inget om. Knappast om målning heller. Det kom riktiga plåtslagare efteråt och rättade till misstagen. De blev heller inte färdiga utan hörde inte av sig på slutat fastän jag hade 20.000 kronor kvar att betala. Det här hände för c:a 5-6 år sedan-

Svar från Svenska Byggruppen

Hej Hasse! Tråkigt att höra att du upplevde takbytet på det sättet. Om vi kan hjälpa dig på något sätt vill vi gärna göra det. Vänligen kontakta kundtjänst på telefon 011 33 33 300.

Urban A
Skrev om Svenska Byggruppen

Svenska byggruppen gjorde ett perfekt utfört byte av takpapp, läkt och pannor inkl massvis med plåt. Jag hade ett stort, brant tak med 3 utsprång dvs jävligt krångligt. Tog in 4 anbud varav en firma till och med tackade nej pga takets komplexitet. Valde till slut Svenska Byggruppen vilket visade sig vara rätt val. De skar bort gamla, läckande fotrännor och monterade hängrännor. Plåtade runt skorsten och bytte alla ventilationshuvar. Fixade lite gamla läckage och ledde om regnvatten på ”smartare” vägar. Kan varmt rekommendera denna firma

ROLF H
Skrev om Svenska Byggruppen

Svenska Byggruppen i Uddevalla totalrenoverade vårt hustak i januari 2022 och vi är mycket nöjda med resultatet. Arbetet var en utmaning på många sätt: äldre hus med flera våningar, brant mansardtak med takkupor, mörk och kall årstid. Vi valde dessutom tegelpannor som är mer tidskrävande att lägga, för att återskapa husets ursprungliga karaktär. Projektledaren Tobias med snickare och plåtslagare höll trots det tidsplanen och gjorde ett utmärkt jobb. Oförutsedda arbeten och anmärkningar kring några detaljer löstes efter dialog...

Lennart Cristofer Å
Skrev om Svenska Byggruppen

Svenska Byggruppen fick i uppdrag att byta och renovera taket på vårt gamla torp/sommarstuga som var ruttet pga felaktig tidigare renovering. Vi fick offert och arbetet påbörjades. Under arbetet byttes saker som ansågs undermåliga och i dåligt skick, bland annat takstolar. Något som vi trots extra arbete och material inte behövde betala för. Vår kontakt och projektledare Tobbe var med oss hela vägen och fick oss att känna stort förtroende för företaget. De lyssnade på våra önskemål och vi hade en väldigt bra dialog. Allt som allt en mycket bra upplevelse. Vänligen, Christofer

LISELOTT S
Skrev om Svenska Byggruppen

Svenska Byggruppen är även proffs på att byta /återställa fasadpanel och kan varmt rekommenderas. Med kort varsel, strax före midsommar fick mina föräldrar hjälp med att sätta upp ny fasadpanel på huset. Två yrkesskickliga anställda på företaget gjorde ett kanonjobb. Min kontaktperson Mikael Ludvigsson var proffsig och hade alltigenom ett trevligt bemötande och var angelägen om att jobbet skulle utföras innan semesterperioden började, som utlovats. Vi hade en bra dialog. Detta innebar att min man och jag kunde fullfölja...

MAGNUS F
Skrev om Svenska Byggruppen

Svenska Byggruppen i Uddevalla har under sommaren-hösten 2020 bytt hela taket på pappas gamla 1800-talshus på Gustafsberg. Ny vacker bandtäckning är lagd på både det stora huset och uthuset. De har gjort ett suveränt jobb, hög kvalitet och ett pietetsfullt arbete som nu pryder det gamla vackra huset. De har varit mycket tillmötesgående och lätta att ha att göra med i all planering och alla diskussioner, samt lämnat specifikationer och garantier på alla delar av utfört arbete. Högsta betyg och goda rekommendationer alltså! mvh Magnus Fritzell

EVA G
Skrev om Svenska Byggruppen

Vi är så super glada och nöjda över er ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Snyggaste taket i kvarteret,snabbt och helt perfekt,David och kompani jobbade på så himla bra och som tjej är ett extra plus att dom är trevliga 🙏🏻❤️ Nu väntas byte av fönster mm så heja er och så ses vi snart igen mvh Ewa och Kent

CARINA S
Skrev om Svenska Byggruppen

Efter att fått dåliga recensioner av olika bekanta, tog vi ändå chansen att skriva ett kontrakt av takbyte med Tobias (super trevlig/ärlig) säljare från Svenska Byggruppen Vår huvudsnickare David var helt suverän, snabb och smidig På 2 dagar hade man till 90% rivit bort gammalt tegel, lagt på ny takpapp och läktat om taket Dom jobbade verkligen snabbt och smidigt, tom min granne var så fascinerad, att han följde vårt takbyte från sin tomt. Svenska Byggruppen rekommenderar jag verkligen till den som står i tankarna...

LARS-OLOF S
Skrev om Svenska Byggruppen

Tackar Dario för ett proffsigt och seriöst bemötande vid offertgivning. Håller vad man lovar inga överraskningar, kompetenta och proffsiga montörer, noggranna och angelägna att det skall bli bra.Vi är väldigt nöjda med utförande av takbyte och det har blivit riktigt bra! /Lars S, Ljungskile

Anna Maria H
Skrev om Svenska Byggruppen

Har precis fått nytt tak lagt av Svenska byggruppen. Projektledaren Jonas kom väl förberedd till ett första möte och gav ett mycket bra intryck. Skrev och räknade ihop allt på plats. Fick offert redan samma dag. Mycket proffsigt. Taket lades av David från Ukraina vilket vi är mycket glada för. Otroligt noggrann och vi har nu fått ett fantastiskt fint tak. Det som var problem för vissa byggföretag var inget som Svenska byggruppen inte kunde lösa. Kontakt både med Jonas och David har varit proffsig och enkel.

Ylva F
Skrev om Svenska Byggruppen

Jag har haft mycket bra kontakt med Jonas, projektledare för mitt takbyte i Göteborg. Byte från gamla eternitplattor till fint lertegel och arbete med plåtinklädnad och nya vindskivor. Allt har gått bra och de har smidigt löst saker som tillstött (som det kan göra på gamla tak och byggnader).Mycket nöjd med det fina arbetet.

Göran S
Skrev om Svenska Byggruppen

Jonas från Uddevalla höll i vårt takbyte i Mölndal. Bra, tydlig och inga konstigheter. Hans killar bytte taket snabbt och effektivt och David från Ukraina var kanon. En kille med hantverksstolthet👍 som var ansvarig på plats. Allt uppfylldes och funkade perfekt.

Karl John Valentin S
Skrev om Svenska Byggruppen

Bra bemötande av Jonas. Ville få taket omlagt en viss vecka så vi kunde vara bortresta under arbetet och det löste dom. Klockrent!

Lars G
Skrev om Svenska Byggruppen

Kunnig och trevlig projektledare för vårt takbyte inkl plåtinklädnader, takrännor och vindskivor i Sävedalen. Bra och väl specificerad offert och beställning. Bra utfört arbete av kunniga takläggare, som arbetade snabbt och effektivt. Vi är mycket nöjda med vårt nya tak. Lars G

Samuel Andreas S
Skrev om Svenska Byggruppen

Jättenöjd med mitt nya tak. Allt skött på ett proffsigt sätt där pris, tidsplan och resultat stämde precis med det som avtalats. Bra kontakt och tillgänglighet från Jonas som höll i projektet. Jag kan varmt rekommendera Svenska Byggruppen. Mvh Samuel Stoltz

Bo Gunnar H
Skrev om Svenska Byggruppen

Stort TACK ! ! ! För fantastiskt jobb i alla led av alla vi har varit i kontakt med. Allt känns utmärk från takgrunden till takplattorna, plåtarbetet av stuprör, takrännor, sidoplåtar m. m. Trevliga medarbetare gjorde att vi klart kände att vi valt rätt leverantör. / Ella-Maj och Bo

Anna H
Skrev om Svenska Byggruppen

Vi är mycket nöjda med Svenska byggruppens byte av vårt tak. Från första mötet med Jonas - när vi fick offert - tills taket var färdigt, har allting fungerat snabbt, enkelt och enligt planen. Vi har haft mycket bra kommunikation. När något oväntat dök upp blev vi direkt informerade och kunde diskutera fram en ny lösning. Alla hantverkare var trevliga, snabba, hjälpsamma och noggranna. Det kändes tryggt och trevligt att ha dem på taket🙂. Ett stort tack till Jonas och alla övriga killar. Anna o Björn Brandeby-Harström

Malte W
Skrev om Svenska Byggruppen

Tobbe levererade nytt papptak till vårat radhus. Klarade att leverera trotts tight tidplan.

Niclas J
Skrev om Svenska Byggruppen

Vi kan inte påstå att det har gått smärtfritt till Det har varit brist på kommunikation mellan firman och oss samt mellan takläggarna och plåtslagarna Takläggarna har tagit bort saker som har fått konsekvenser inne i huset ( cementgolv har blivit förstört ) Samt missat pannor som har varit söndriga. Efter att plåtslagarna varit på plats har man missat att lägga tillbaka pannor så att hål har bildats. Som kampanjerbjudande ingick en ytterdörr som blev felbeställd från firman ...

Mats F
Skrev om Svenska Byggruppen

Har haft lite problem med spruckna takpannor, men jag har fått snabb hjälp. Trevligt bemötande, samt bra takläggare.

Pelle J
Skrev om Svenska Byggruppen

Vi är mycket nöjda med Svenska Byggruppen och deras arbete med vårt tak. Tog lite längre tid än planerat, mest beroende på väder. De hörde alltid av sig kvällen innan om de inte kunde jobba dagen efter. Fast pris, inga diskussioner om det eller vad som ingick. Mycket bra!! Pelle, Trollhättan

Anna T
Skrev om Svenska Byggruppen

Vi är väldigt nöjda med vårt nya Vittinge-tak. Resultatet blev som vi hade hoppats och allt gick smidigt med god kommunikation. /Anna och Daniel

Jan P
Skrev om Svenska Byggruppen

Byte av panel. Mycket bra bemött. Vi tyckte att det tog lite metr tid att byta panel och få upp den nya ca 1 månad. Vi vill att ni kommer hit igen och spikar till de panelbrädor som har släppt. Mvh Jan

Svar från Svenska Byggruppen

Hejsan Jan, Tack för rekommendationen, du har rätt de tog lite extra tid med panelen då vi målade allt för hand och bytte något fönster. Tack för att du ger oss möjligheten att komma och fixa panelen, jag har pratat med mina snickare och dom kommer förbi omgående och fixerar de som har släppt. Självklart medför det inga kostnader för er. Mvh Tobias

Rolf G
Skrev om Svenska Byggruppen

Takbyte. Allt fungerade utmärkt från start till mål.

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för din fina rekommendation /Tobbe

Rolf P
Skrev om Svenska Byggruppen

Pappläggning samt plåtarbeten på villatak. Efter viss fördröjning kom arbetet igång och gjordes snabbt och väl av trevlig personal. Förväntningarna var stora och det levde företaget upp till.

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för din fina rekommendation.

Krister F
Skrev om Svenska Byggruppen

Vårt nya tak blev jättefin. Svenska Byggruppen tog hand om hela härligheten helt enligt överenskommelsen - och lite till. Vi är väldigt nöjda. Krister & Ingela

Svar från Svenska Byggruppen

Tack för den fina rekommendationen Krister och Ingela. Härligt att höra att ni är nöjda, de är bara att ringa om ni vill ha hjälp med något mer.