Telenor/Bredbandsbolaget väljer att skrota ett väl fungerande VDSL som var det bästa jag kunde få i början av 2017. Uppkopplingen har fungerat väl och varit stabil med få driftstörningar sedan dess. Vi har även Telenors digital-TV via VDSL.
Nu har någon beslutat stänga ner denna tjänst och jag erbjöds gå över till mobilt "bredband", som de kallar det. Det har få likheter med bredband kan jag meddela. Jag har Norrlands största handelsområde inom synhåll och enligt Telenor själva 3st 4G master inom synhåll samt 1st 3G-mast.... Trots det får jag aldrig mer är 3 pinnar på våra mobiltelefoner, oftast bara 2 pinnar inomhus.
Jag kopplade in den nya ZTE-routern igår. Förderedd för 5G och riktigt vass och modern enligt Telenor. Tyvärr säger mätningarna via Bredbandskollen;
Att det är väldigt instabilt med mätningar mellan 2,7 och 16,9 Mbit ner, cirka 2 upp och hela 100ms svarstid. De flesta mätningarna hamnar runt 5-7 Mbit i snitt. I princip oanvändbart till annat än möjligen e-post.
Att digitalboxen (TV-tjänsten) INTE är kompatibel med det mobila bredbandet.
Jag står alltså inför att mina fungerande tjänster upphör och/eller slutar fungera alls och med ett alternativ som inte är användbart till något vettigt över huvud taget.
Jag har inget annat val än att byta leverantör för bredband och TV. Eftersom vi inte längre kan lita på att Telenor är kapabla att tillhandahålla någon fungerande teknik alls så väljer vi att även byta telefonoperatör (2 abonnemang).
Tack och hej. 17 år som kund och plötsligt får man bara något värdelöst låtsasnät, i bästa fall värt 79:- per månad, för den som bara behöver någon sporadisk åtkomst i ett fritidshus, men de vill ha 499:-. Inte i närheten av prisvärt. Jag har större krav än så. Och ingen TV blir det heller.
Jag kan inte se annat än att Telenor inte vill ha några kunder alls längre.