Reco logotype För företag

Vad söker du?

Reco logotype
Ivar E
Skrev om 24 Rör AB Ej verifierat företag

Vi ringde ut 24 Rörjour en sen kväll pga en läcka i en värmekulvert. De kom snabbt ut och till deras fördel ska sägas att de som kom var trevliga. De bistod och lagade vår läcka, men det var därefter problemen började... I samband med läcksökning när kulvertens isolering behöver öppnas lyckas de såga hål i en frisk del av kopparledningen. Jag förstår att misstag kan ske, men att vi sen faktureras för både materiel och tid för att laga det som de har skadat är inte rätt. (fel 1) De överfakturerar även antal timmar. Vi ringde dem kl 22 och de avvek från oss ca 02:45 och vi faktureras 14h (för två personer). När vi påtalar det blir de (företagets chef E)väldigt irriterade på oss och säger att de inte var klara förrän kl 04:00. Att det ska ta en timme och 15 minuter att köra från Uppsala till Sollentuna är löjligt, men låt gå. Även då blir det 12h för två personer och det krävdes mycket tjafs innan E kunde acceptera det. (fel 2) De fakturerade även för zonavgift storhelg trots att detta var en vanlig tisdag. Enligt E är det bara ett textuellt fel på fakturan. De avser "vanlig" jour" (fel 3) De fakturerade oss också för 3 meter kopparrör trots att de bara använde 32 cm. När vi påtalar detta får vi veta att ett rör anses förbrukat(!) när det har sågats i. När vi då ifrågasatte varför de tog med sig resten av röret blev E väldigt irriterad. Dock lovade de senare att returnera röret till oss. Vi skulle få tillbaks 1,5 m rör. När jag frågar var resten har tagit vägen blir E återigen hetsig och förklarar att de har använt en halv meter och därför är det bara 1,5 meter kvar. Jag försöker hjälpa E att räkna och då påstår E att röret bara var 2,5 meter från början. Mycket tjafs senare inser E att det ska vara två meter rör som ska återgäldas oss, men däremot vägrar E att kreditera oss för att de fakturerat oss en halvmeter för mycket. Återigen ska det handla om att betalningen är rätt men informationen på fakturan är fel. (fel 4) Mitt råd till er är att undvika 24 Rörjour så långt det går. Har ni inget annat alternativ, se till att ha en person på plats som NOGA kontrollerar allt de gör. Räkna och mät materiel och timmar och se till att inte 24 Rörjour försöker lura er med.

Svar från 24 Rör AB
Hej Ivar Vi ringdes ut för ett jouruppdrag hos er på läckage i kulverten i gräsmattan mellan 2 hus. Vi informerade om startkostnaden på jouren innan vi åkte Vi börjar med att räkna tiden från där vi står, tills att vi är tillbaka till vårt huvudkontor i Sollentuna på jourtid. Vi åkte 22:00 efter samtal samt åkte ifrån Uppsala vid 02:45 och har då 1 timme restid hem. Detta resulterar i 12 tim debiterad tid på jouren. Gällande zonavgift så ska det vara jouravgift natt. Ibland kryssas (stryks över) det i fel ruta. När det gäller skadan på kopparröret så har vi informerat om att vi egentligen tyckte att det var bättre att vi kom tillbaka på bokat tid så att ni fick chansen att gräva fram rören för att vi sedan ska kunna reparera. Detta var efter tredje grävningen och man hade ännu inte hittat läckan. När väl läckan hittas så hade montörerna stått i 2 timmar ute i minusgrader och blivit nedkylda. Ytan som hade grävts upp i stress hade inte frilagts tillräckligt mycket för att kunna ha maximal arbetsyta som montörerna hade informerat om behövdes. Vi hade informerat på plats om att en mingrävare skulle behövas men ni ville gräva för hand. Kopparröret i sig var 2.5 m och det har krediterats till er så ni har inte blivit fakturerade för 3 meter. Dessutom kommer det kopparrör som inte gick åt att levereras till er vid tillfälle som vi kom överens om. Det blev fel vid faktureringen från början som vi också har informerat dig om flera gånger per telefon. En stor eloge till er som grävde upp detta för hand men om man ska hårdra detta så hade det med kopparröret aldrig hänt om det hade tagits dit en mingrävare som hade frilagt ytan mellan husen. Då hade man inte behövt att stå och vänta i kylan på att ni skulle gräva hål efter hål för att hitta läckaget. Detta är ingen ursäkt men det är en förklaring på varför man kan göra misstag mitt i natten i kyla. I slutändan fick ni hjälpen ni ville ha med att laga läckaget på kulvertröret. Ni var väldigt nöjda med arbetet på plats men efter fakturering väljer ni att bestrida arbetet och att bemöta oss på detta sätt trots vi har försökt att tillmötesgå er hela vägen. / Abbe Montör på plats 24 Rörjour AB

Tipsa en vän om 24 Rör AB