Reco logotype För företag

Reco logotype
Lisa S
Lisa S
Skrev om Alektum Group AB Bekräftad företagssida

Bluff, båg och odrägligheter. En dag får jag brev från Kronofogden ang. e n faktura på Zalando som jag missat att betala för tre år sedan. INGA påminnelser innan detta. Trots avsaknaden av tidigare påminnelser medger jag att jag SKA betala. Jag ringer å kollar ev. räntepåslag etc. Jag betalar. Jag ringer Alektum och meddelar att jag har betalat. Jag frågar dem om det är klart nu eller om de har fler fordringar på mig. De säger att allt är klart. Någon dag senare får jag ändå en faktura på 680kr. Jag ringer och frågar dem om denna. De meddelar att jag inte behöver betala den - att allt är klart. Jag ber dem skriva ett brev till mig, där de skriftligen säger att allt är klart. Jag får ett sådant brev. Efter ytterligare ett par dagar får jag ett andra brev från dem med en faktura på nu 699,29 kr. Jag ringer dem och frågar vad de pysslar med. De säger ånyo att jag har betalat allt och att de inte har några fordringar på mig. Jag undrar varför de då har skickat fakturan för andra gången. N Johansson och L. Eriksson som jobbar som handläggare på företaget säger båda att jag kan bortse från fakturan. Jag vill inte ha mer jidder så jag betalar den fakturan. Sedan ringer jag upp dem och säger att jag nu har ”råkat” betala fakturan ändå och eftersom de är ett ”seriöst” företag och det tydligt står i deras riktlinjer att de återbetalar överinbetalningar, så förväntar jag mig få dessa pengar återbetalda inom en rimlig tidsperiod. N. Johansson får lite panik i rösten och säger att det kan ta lång tid för dem att återbetala och att det nog är bäst att jag ringer min bank och ber min bank stoppa betalningen. Jag säger att jag kan vänta på Alektums återbetalning. Hen låter förvirrad. Det jag tror är att hen kan se i sin dator att fakturan till Zalando är betald. Så hon säger att allt är klart och att jag kan bortse från fakturan. Däremot berättar hon inte för mig att jag inte har betalat Alektums kostnad på 680kr. På så sätt förskjuter hon min betalning och företaget förväntar sig få in några kronor på ränta och avgifter. Alltså - hon säger att allt är klart med fordringsägarna men ”missar” att berätta att fakturan med Alektums egna omkostnader måste betalas. Eller så är företaget bara så komplett inkompetent att de inom loppet av några dagar 1. Skickar ut en faktura 2. Skickar ut ett brev där der står att ”allt” är klart. Fordringsägarna har inga fler fordringar på mig. 3. Skickar ut fakturan igen - nu med räntekostnader. 4. I samtal säger att fakturan är fel och inte behöver betalas. Giriga på småpengar eller bara korkade? Återstår alltså att se... Så lyckligt lottad att det inte rörde sig om mer pengar eller att jag råkade vara pank..

Tipsa en vän om Alektum Group AB