Det är så tråkigt när man blir missnöjd med en hantverkare. Vi hade egentligen utmaningar med dem från start. Det började med att de som skulle gräva ut för källaren kom till platsen utan några ritningar. Som tur var fanns en av oss i hushållet hemma och kunde komma ut med ritningarna. Sedan var det mycket saker på vägen med vår utbyggnad som inte gick enligt plan. Skulle jag skriva ned allt här skulle det bli en hel bok. Det som är det mest sorgliga var svårigheten att få tag på Rättsten och den "projektledaren" som var tilldelad oss. Och som vi betalade ett fast pris för varje fakturering. När bygget sedan var klart och vi gjorde slutbesiktning där projektledaren Jon var med så tjafsade Jon emot allt som vår slutbesiktningsman sa. Besiktningsmannen gjorde en hel del anmärkningar, men framförallt var det kring golvet som redan hade börjat spricka på sina platser, samt dålig gipsläggning runtom i utbyggnaden. När golvet sedan sprack så pass mycket så att våra barn fick stickor och fastnade med kläderna i golvet bad vi Rättsten komma och fixa iordning detta. Självklart vägrade de och sa att slutbesiktningen räckte inte som bevis. Vi fick ta in en besiktningsman från golvbranschen som mycket riktigt sa att det var ett icke fackmannamässigt arbete utfört. Från det att vi klagade på golvet till att de faktiskt gjorde om det, tog det 10 månader!!! När de sedan lagt golvet hade de förstört alla golvlister, tagit bort färg från väggarna (och detta har de till dagens datum ej kommit och fixat) När vi sedan påpekade att färgen började spricka på övre plan pga av dålig gipsläggning skyllde de på att målaren (som var från en annan firma) gjort ett dåligt jobb. Vi hade vid detta tidpunkt redan tröttnat på att hela tiden behöva bevisa att vi hade rätt. Men vi tog in flertalet hantverkare som alla oberoende av varandra sa att gipset bakom satt löst. När Rättsten till slut behagade komma för att titta på problemet 4 veckor innan jul 2019 gjorde de ännu mer skada då de tog upp färg för att "visa på att det var målaren som gjort ett dåligt arbete". Våra barns rum var därmed förstörda och de hängde flagor av färg från barnens rum, listerna var spruckna, och färgen på väggarna förstörda sen tidigare pga bytet av golv. Våra barn var så ledsna att se deras rum förstörda. Gång på gång bad vi Rättsten komma och fixa detta. När det gått ytterligare 3 månader insåg vi att "skälig tid" för att åtgärda problem passerat med råge. Rättsten slutade svara på mail och ignorerade totalt. Vi tog in en annan hantverkare och filmade när de tog bort gipsskivorna. Och mycket riktigt så satt reglar bakom gipset löst, gipset var dåligt skruvat och ingen målare i världen hade kunnat göra ett förarbete som skulle fått färgen att stanna på plats. Hela denna process med utbyggnaden har gett oss magsår och stressymtom. Att hantverkare av detta slag ska få finnas ute på marknaden är skandal. Jag hoppas med detta omdöme säkerställa att INGEN vill anlita detta företag. Vi har fått ligga ute med över 100 00 kronor för att de inte gjort sitt arbete. Och utöver det förlorad arbetsinkomst för att ta emot hantverkare, maila till jurister, Rättsten, ARN bla. Vårt nästa steg blir nu en rättstvist mot Rättsten. Vi har erbjudit dem som ett sista försök till att göra ett bra avslut att betala den fakturan vi fick från hantverkarna som var här och gjorde om jobbet de uppenbarligen själva inte kunde göra. Men Rättsten har valt att gå i radiotystnad sen de kom hit och förstörde våra barns rum. VARNING - anlita inte Rättsten
Skrev om Rättsten Entreprenad AB