Reco logotype För företag

Reco logotype
SILVIA F
SILVIA F
Skrev om Annedal entreprenad AB Verifierat företag

Renovering av två, badrum, ett litet byggt 1969 och ett större som renoverades för 9 år sedan. Badrummen ligger bredvid varandra och för att rördragningen skulle bli korrekt mellan badrummen fick båda renoveras. Fem bolag var här och lämnade bra offerter, byggledaren från Annedal Bygg och Badrum AB kom med bra förslag och hade bra omdömen så vi anlitade dom. Renoveringen skulle ta 3-3,5 v. Renoveringen tog 5,5 v, då har jag tagit bort en vecka för byggandet av väggen mellan badrummen, de var även här och arbetade två helger. Bad om en arbetsplan, fick ingen. Kakel och klinker köptes från Kakelspecialisten, Annedal fick 3D ritningar, info om märke på kakel, klinker, färger. Pandemi, jobbade hemifrån, att det bullrade när de rev är inte konstigt, jag använde hörselskydd och stängde dörren. Rivning påbörjas, de knackar på dörren, hantverkaren pekar mot elkontakten, Fungerar inte elen? Är kontakten trasig? Förstod till slut, de behövde en förlängningssladd till maskinen. De bilar bort kakel från väggarna, två väggar buktar ut, trodde väggarna i trappan och sovrummet skulle rasa. Byggledaren säger att de ska fixa det på en gång, sedan säger han att det ska göras direkt när renoveringen är klar. Klinker skulle läggas, knackning på dörren, hantverkaren håller upp två plattor och säger att de inte är samma. Svarar att det ska vara två olika färger på golvet. Hämtar kopiorna på 3D ritningarna där det står vilket klinker och kakel det ska vara i det lilla badrummet. Läser på kartongerna han tagit upp klinkers ifrån, han har tagit fel kartong. Jag flyttar bort kartongerna som inte ska användas till det lilla badrummet. Knack på dörren, hantverkaren håller upp två kakelplattor och säger att de inte är släta. De ska inte vara släta, framsidan ska vara ”ojämn”. Ringer byggledaren och säger att jag inte förstår vad hantverkaren säger. De är trevliga, men det är bäst att de ringer dig först så kan du ringa mig sedan. Att det blir skräpigt är inte konstigt, men innan de går för dagen kan de sopa efter sig Ger dom en sopborste de kan använda, de gör det ibland. När rördragningarna skulle göras mellan badrummen blev väggen mellan badrummen ”lös” den var inte av betong, de byggde upp en ny, det tog max en vecka med ytskikt och torkning. Har takkupoler i det större badrummet med fönster i taket, när de gör i ordning taket måste de minska måttet där fönstrena sitter, vad innebär det? Får svaret, ni får åka till en glasmästare och skaffa rätt storlek. Aldrig någon information när de kommer eller vad som ska göras. Sällan hantverkare här en hel dag. En dag kommer det fem personer, det visar sig att badrumsmöblerna ska monteras, flera personer som frågar om saker samtidigt, en viftar med armarna och säger fixtur, fixtur, jag springer upp och nerför trappan och visar och pekar var sakerna finns och i vilket badrum det ska monteras. Det knackar på dörren, badkaret står i rummet jag sitter, de lyfter in det i stora badrummet, rörmokaren har mätt höjden på det flera gånger innan rördragningen, har även sagt till flera gånger att tänk på att det är högre än standard. Rörmokaren har mätt fel, de får såga av en del av badkaret. Besiktning, i det större badrummet skulle vi ha en spegel på väggen, visade var den skulle sitta, de hade satt den 50 cm högre upp än jag sagt. Byggledaren sa till mig att inte säga någonting till besiktningsmannen, vi kan sänka den (de kunde bara sänka den 20 cm visade det sig senare) han visade också att kantlisterna där takfönstren skulle sitta skulle sättas dit efter att vi varit till glasmästaren. Besiktningen blev godkänd. Vi sa till byggledaren att vi hade tätat och satt dit fönstren i taket så han kunde sätta dit listerna, då säger han att listerna inte ingick helt plötsligt. Efter två månaders tjat sattes de dit. Väggarna som skulle åtgärdas direkt efter renoveringen var klar, fick tjata, puts lades på, de täckte inte, det rann och stänkte på våningen nedanför. Ingen information när slipning skulle göras så vi kunde täcka för möblerna, var borta en dag, kom hem och gick in i sovrummet, de hade slipat men inte täckt för, hela sovrummet var totalt neddammat, även i garderoberna, De hade sönder en elkontakt, ingen åtgärd. Tejp på lister i ca 6,5 vecka, vid borttagning åkte färg och faner på golvlister och trapp bort. Enligt byggledaren var det dåligt målat och skadat sedan tidigare, det åtgärdades delvis En toalett de använde, smutsade ned den totalt varje dag, äckligt. Förskottsbetalning 3 gånger trots att det står "ingen förskottsbetalning" på offerten.

Tipsa en vän om Annedal entreprenad AB