Reco logotype För företag

Vad söker du?

Reco logotype
Ingrid Katarina Ö
Skrev om M5 BYGG AB Bekräftad företagssida

Mitt badrum från 1984 som inte var åtgärdat sedan dess, behövde en helrenovering. Inga konstigheter med vinklar och vrår utan ett badrum med raka väggar på ca. 4 kvm. Jag tog in 6 offerter där alla hade de behörigheter som krävdes. Tittade också på alla omdömen. Jag valde sedan mellan de två med bäst omdömen vilket också var de dyraste. Valde sedan M5 Bygg som var näst dyrast, men med tanke på de extrakostnader, lönebortfall mm. jag haft hade jag nog tjänat på att välja de dyraste. Ifrågasätter också de omdömen företaget har …. kan inte bara vara jag av ca. 150 som drabbats, eller de kanske inte tagit in någon besiktningsfirma?! Arbetet skulle ta ca. 5 veckor men eftersom jag i sista stund valde att göra en trestegsbesiktning, kanske 6 veckor …. Det har tagit över 4 MÅNADER!!! Vid VVS-besiktningen – 7 fel Vid första ombesiktningen – 5 fel Vid andra ombesiktningen – 3 fel Felen åtgärdades och jag slapp betala ombesiktningarna, det fick rörmokaren stå för. Å andra sidan damp det ner en faktura på saker de säger att de gjort utöver offerten, jag håller inte med. Jag anser att det stod med i offerten och att jag nu får betala en del dubbelt, men hur länge ska man orka bråka ….. När sedan tätskiktsbesiktningen skulle göras och projektledaren kontrollerade arbetet innan, begärde han att jag skulle avboka och omboka besiktningen då tätskiktet inte var bra gjort och han ville åtgärda det först, då han var säker på att den inte skulle godkännas. Eftersom avbokningen skedde med så kort varsel, dagen innan, skulle jag få betala besiktningen i alla fall vilket jag informerade projektledaren om och tyckte därför att vi skulle göra besiktningen ändå. Han stod dock på sig och sa att M5 Bygg skulle betala den kostnaden. När räkningen sedan kom vägrade ägaren David först betala men gick sedan med på att i alla fall betala hälften …. Tätskiktet godkändes tack och lov vid nästa besiktning. Sedan dags för kaklet, elen skulle fixas mm. Det gick väl sådär. Knappen till taklampan funkade inte, bara halva handukstorken var varm. När duschväggen skulle sättas upp hade de sönder ena profilen så ny fick beställas, tog tre veckor till den kom, och då var det fel färg. M5 Bygg beställde rätt, säger de i alla fall, men det tog hur som helst ytterligare tre veckor för att få en ny. En kakelplatta i duschen var väldigt fult skuren och dessutom vass. Det började läcka under köksbänken där nya kopplingar till badrummet hade installerats av rörmokaren. När jag anlitade M5 Bygg ville jag ha en person jag kunde kontakta och som förstod vad jag sa. Det fick jag, Micke, som var superbra. Bara det att här någonstans fick jag ingen kontakt med honom. Fick på omvägar veta att han slutat, utan att jag fått någon information om det eller ny kontaktperson. Och slutbesiktningen? Jo då … Skruvarna till takduschen var snett iskruvade, duschväggarna var inte fastsatta ordentligt, slukrist var inte fullt undergjuten, det saknades silikon mellan vägg och handfat och handfatet satt inte fast i kommoden, fogen mellan kaklet var kladdigt och fult vilket innebar att de fick skrapa bort ALL fog och göra om, glipor i dörrfodrets hörn, tröskeln satt inte fast, dokumentationen/garantin för golvvärmen var inte ifylld, soporna hade de glömt hämta. Tre dagar tog det att rätta till alla dessa fel, då jag fick stanna hemma från jobbet. Jag har vid ett flertal tillfällen skrivit till ägaren David Pogosian och begärt kostnadsnedsättning samt bestridit slutfakturan, som dessutom kom innan arbetet var slutfört. Har inte hört ett ljud angående detta. Däremot har han svarat att han inte tänker betala kostnaden för en ny slutbesiktning, för vi har inte kommit överens om det i förväg. Nej, det har vi inte men hade arbetet varit korrekt utfört hade jag inte behövt ha den! När rörmokaren gjort fel så var det inga problem med att M5 Bygg lät dem betala, men när M5 Bygg gjort fel, då är det tydligen en helt annan sak …. Resultatet då? Jag har ett jättefint badrum, vilket beror på de val av kakel, inredning mm. som jag har gjort. Får bara hoppas att inget rasar ner eller svämmar över …. Ger tveksamt ändå två stjärnor, de lyckades trots allt riva gamla badrummet och bila utan att komma ner till grannen. Jag hade nästan betalat allt men fick till slut en liten kostnadsnedsättning på det som var kvar, tråkigt bara att behöva tjata om det. Något som skulle ha blivit en rolig upplevelse, blev precis tvärtom. Men nu är det klart och jag lämnar detta bakom mig och njuter av mitt snygga badrum.

Tipsa en vän om M5 BYGG AB