1. Väldigt svår att få tag på efter signerat kontrakt. 2. Ljög om information som var relevant för köpet av lägenheten. Vi köpte lägenhet högst upp i en ny förening som styrs av byggbolaget som renoverade upp alla lägenheter. Dessa hade anlitat mäklaren för att sälja alla lägenheter i huset. Mäklaren sa innan köpet att inget nytt planerades att byggas i föreningen. Ett par månader efter inflytt fick vi dock meddelande om att det ska byggas tre nya lägenheter på råvinden över oss. Nio månader av vårt första år i vår nya lägenhet består därför av oljud och ombyggnad på våningen ovanför + att vi inte längre kommer bo högst upp i huset vilket vi betalade en premie för i jämförelse med en identisk lägenhet under oss. Mäklaren är också ansvarig för försäljning av de nya lägenheterna som byggs över oss.
Köpte en bostadsrätt med hjälp av Marcus Bodin, en del av SthlmFast
Midsommarkransen
Svar från SthlmFast
Hej Jacob,
Tråkigt att du känner så. Förstår att det måste vara jobbigt med allt buller under byggnationstiden.
Om du läser på sid 3 på den objektbeskrivning du har signerat så står följande "Föreningen har tre råvindar som kommer byggas om till lägenheter i framtiden".
Om du också läser den ek plan som varit underlag för ditt lånelöfte så står det att det finns 16 bostäder i fastigheten. När du köpte fanns bara 13 lägenheter klara.
Och det stämmer att jag fått äran att förmedla dessa vindslägenheter och det är jag jätteglad för då jag tycker er förening är fantastisk.