VARNING FÖR Alternativ 1 MC i Kalmar I juli 2022 tog företaget på sig att laga min mc. Den 5 maj 2023 får ett annat företag ta över reparationen eftersom de inte är kapabla att laga den. 1 Enligt de så behövdes fotpinnarna bytas ut. Detta gör de utan att tillfråga mig om vilka jag kunde tänkas vilja ha istället då de gamla inte gick att få tag i. Det strider mot konsumenttjänstlagen 4§. Självklart ska jag få välja vad som monteras på min hoj. 2 Efter att de monterat dessa fotpinnar så stämde inte avstånden mot de gamla. Då väljer de att borra upp de kromade infästningshålen. Jag påtalar att detta INTE är ok nånstans och att jag vill ha ett skriftligt intyg på att deras uppborrning är ok. Då får jag minsann höra att: ” Vi är en SMR-ansluten verkstad och följer Verkstadens reparationsvillkor som utarbetats av SMR och är godkända av Konsumentverket. Verkstaden åtar sig bl a att utföra tjänsten fackmannamässigt och att med tillbörlig omsorg ta tillvara kundens intressen. Fotpinnarna är från tyska Motorrad Burchard och är godkända enligt TÜV-standard. Några särskilda intyg skriver vi dessvärre inte.” Då ställer jag frågan var i reparationsvillkoren står det att man får borra upp hålen i dessa infästningar till fotpinnarna. ? På detta får jag inget svar. Jag ställer frågan till deras tyska leverantör om detta är ok. Leverantören svarar att all garanti och hållfasthet försvinner om du gör åverkan på produkten. Det nya företaget säger direkt att man måste använda montageplattor i ett sådant här fall. Så återigen VARNING FÖR Alternativ 1 mc i Kalmar.
Skrev om Alternativ 1 Motorcyklar