Deras däckhotell är suspekt och de vill inte ta ansvar. Vi har en bil 2018 års modell , bra skick inget fel eller något utan körs normalt av en barnfamilj. På sitter sommardäck där däckhotellet påstår att mönsterdjupet vid skiftet 2023-03 var 6/6/7/7 och inget att anmärka. 3 månader och ca 300 mil senare får ena däcket punktering på motorvägen och skadeutredningen av försäkringsbolaget visar då att däcken har ett mönsterdjup på 4/4/5/5 och torrsprickor. Oaktat vad som orsakat punkteringen blir jag extremt fundersam kring om det finns någon förklaring till att ett mönsterdjup går från 6/6/7/7 och utan anmärning till 4/4/5/5 med torrsprickor på 300 mil och 3 månader. Vi kör bara normalt som en barnfamilj. De vill inte föra en dialog kring detta utan säger att utan fysiska däcken kan de inte göra en utredning. Däcken är givetvis kasserade av verkstaden som bärgaren tog bilen till för flera månader sedan. Till detta hör att En undersökning har redan gjorts av Länsförsäkringar enligt konstens alla regler med fotografier och allt. De fysiska däcken saknar ju relevans avseende att de i sitt protokoll anger 6/6/7/7 i mönsterdjup emedan Länsförsäkringars skaderapport visar 4/4-5/5 och torrsprickor 3 månader senare. Någon ljuger eller så har Pirelli helt plötsligt sänkt kvaliten avsevärt på dina däck. De vill inte heller lämna ut tidigare protokoll som sparad centralt och tar helt enkelt inte ansvar för att de helt enkelt gjort en miss vid skiftet. Jag skulle aldrig tagit mina 3 barn och hustru i en bil med det mönsterdjupet och torrsprickor och än mindre från Stockholm till västkusten. Däckhotellet utlovar däckinspektion som ska ge mig säkerhet och trygghet enligt deras egen reklam.
Skrev om Vianor AB