Varning: Undvik detta företag! Jag vill starkt avråda alla från att använda sig av Hushållsservice, ett företag som tyvärr inte bara bryter mot lagen om prisinformation utan även ger vilseledande information och därefter behandlar sina kunder illa. Min erfarenhet med Hushållsservice har inte varit annat än en frustration och besvikelse. För det första, när det gäller prisinformation, var företaget extremt undvikande och vaga när det kom till att ge exakta priser för deras tjänster. De använde sig tydligen av lockpriser för att lura mig in till att vilja ha deras tjänster. När det senare plötsligt tillkom en mängd dolda avgifter och extra kostnader som aldrig hade nämnts från början. Deras prisförslag anges dessutom utan moms inräknat, och utan att informera om detta. Detta är under all kritik. Om du gör en skadeanmälan och tydligt beskriver vad som är problemet med exempelvis din vitvara så kommer de ändå mena att de behöver komma ut och konstatera felet. Tar du bild på artikelnummer och modell, kan du ändå räkna med att de ”måste” komma ut och ta en bild själva. Så för att Hushållsservice skulle kunna konstatera att lampan är trasig i mitt kylskåp och att avrinningshålet är täppt (vilket jag beskrev i skadeanmälan) behöver de komma ut och titta. Detta kostade mig 1344 kronor - men priset jag fick initialt var 475 kronor. Om Hushållsservice sedan hade fått byta lampan i mitt kylskåp, FYI: lampan kostar 21 kronor, så hade jag fått betala 3000 kronor. Rimligheten är slående. På detta får jag åter på min bestridan av fakturan, vid ett flertal gånger, att jag ska betala fakturan som den är så att jag inte hamnar i kläm. Ett hot eller ett väldigt märkligt sätt att bemöta sin kund? Sammanfattningsvis, om du värdesätter din tid, pengar och dina vitvaror, undvik Hushållsservice till varje pris. Det finns många andra företag därute som följer lagarna och som har kunniga och pålitliga hantverkare. Gör dig själv en tjänst och leta efter en annan leverantör. Jag hoppas att detta hjälper att varna andra från att hamna i en liknande situation.
Skrev om Hushållsservice i Kalmar AB