Skrev om Franska Bukten AB Bekräftad företagssida
Fakturerade jobb som de inte gjort, motsvarande 50% extra. Är extremt dyra, deras fasta priser motsvarar timkostnader på ca 5 000 kronor.
Svar från Franska Bukten AB
Hej Hans,
Tack för din feedback. Vi beklagar verkligen att du upplever att faktureringen inte stämmer överens med det utförda arbetet och att våra priser uppfattas som höga.
Vi strävar alltid efter att vara transparenta och rättvisa i vår prissättning och fakturering. Våra prisnivåer är fullt marknadsmässiga. Om det har skett ett misstag eller en missuppfattning, vill vi alltid rätta till det så skyndsamt som möjligt. Vårt företag har din föreningen som kund med styrelsen som beställare, och har inte fakturerat dig eller andra medlemmar direkt. Dock har föreningen via styrelsen och en extern projektledare kontrollerat samtliga kostnader.
Enligt dem har alla kostnader förankrats och godkänts av respektive medlem innan arbete påbörjats.
Vi har försökt nå dig under en längre tid och har lämnat flera meddelanden. Vi har dock fått höra att du har haft en dialog med din styrelse, som är vår beställare i detta projekt.
För att kunna reda ut eventuella felaktigheter behöver vi få till en direkt dialog med dig då vi är osäkra på vad kritiken grundar sig i.
Vi har själva initierat en utredning baserat på dina synpunkter där vi har kommit fram till följande: vi har endast fakturerat föreningen för de arbeten vi utfört.
Den avvikelse som framkom var en ändring av antalet uteluftsventiler i sovrummet, då vi lyckades lokalisera och återfå funktionen i en förbyggd klaffventil i ytterväggen. Ändringen av utförandet förankrades med föreningens beställarombud i styrelsen och förankrades med föreningens externa projektledare. Detta har även återrapporterats skriftligt i de egenkontroller som föreningen tillhandahållit av utförande ventilationsmontörer.
Olyckligtvis har föreningens egna dokumentation till dig som lägenhetsinnehavare dock avvikit från det som vi har lämnat anbud på. Detta har vi påtalat till föreningen och det är en omständighet som vårt företag inte har haft möjlighet att påverka. Antalet tallriksventiler i badrummet som fanns i vårt anbud till föreningen var två (2) till antalet, medans föreningens dokument till dig angav endast en (1st).
I matsalen har vi inte debiterat något för montaget av en uteluftsventil då vi lyckades återfå funktion i befintlig klaffventil i yttervägg.
Med hänsyn till detta har vi från vår sida har fakturerat föreningen en lägre summa med cirka 1000kr plus moms än vad vårt anbud.
Vi förstår att de extra utgifterna som uppkommer i samband med anmärkningar i din lägenhet kan skapa stor olägenhet. Dock är det alltid så att det är föreningen som avgör vad som skall belasta den enskilde lägenhetsinnehavaren och inte entreprenören som utför åtgärderna.
Om du i kontakt med styrelsen i din förening har fått svar på dina frågor, ber vi dig vänligen att ta bort detta omdöme då vi anser att det är direkt felaktigt. Om du inte har fått rättelse eller en förklaring, ber vi dig att kontakta oss direkt så att vi kan lösa detta tillsammans med styrelsen.
Vi förstår att det är viktigt för våra kunder att känna förtroende för de tjänster vi erbjuder och vi tar din feedback på största allvar. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativa tjänster till rimliga priser och vi är alltid öppna för att diskutera hur vi kan förbättra oss.
Tack för din förståelse och vi ser fram emot att höra från dig.
Vänliga hälsningar,