Phone family är ännu ett i raden av företag som med hjälp av gapiga säljare försöker kränga mobiltelefoner och abonnemang genom att slå upp sina små stånd i mittgången i våra gallerior. Jag är innerligt trött på den här typen av företag och deras säljare. De är påflugna, gapiga och visar ingen som helst respekt för mig som besökare av gallerian. Bara för att jag passerar deras lilla stånd så betyder inte det att jag vill bli attackerad. När det gäller Phone family så är de värst i klassen. Detta bevisades med all önskvärd tydlighet i kväll när jag besökte gallerian Liljeholmstorget i Stockholm. Dom har alltid öppet till 20.00 på vardagar och i kväll var det ganska folktomt när jag passerade tillsammans med fru och barn strax efter 18.30. Jag ser på långt håll att Phone familys stånd är befolkat med 3-4 säljare och lite övriga ungdomar som uppenbarligen är säljarnas kompisar med tanke på hur de uppträder. När dessa säljare får syn på oss så börjar de gapa redan på håll. De ställer de klassiska frågorna "vilken operatör ringer du med i dag" och övriga inrepeterade fraser. När vi vänligt talar om att vi inte är intresserade så fortsätter dom med andra infallsvinklar "Har ni en iPad hemma" och slutar inte förrän vi är 10-15 meter bortanför deras lilla stånd. Efter en dryg timme upprepar sig exakt samma händelseförlopp när vi passerar åt andra hållet. Jag läser på lite om Phone family på deras hemsida. Fastnar för en rad citat från företagsledningen. "Kundmötet är allt, det finns ingen bättre känsla än att göra en kund riktigt nöjd. Det är något vi på Phone Family kommer att sträva efter i varje kundmöte." - Jon Hjertenstein, VD "Kundmötet är första steget i en lång och trevlig relation med en person som söker ett förtroende." - Ken Hjertenstein, försäljningschef Jag kan bara konstatera att ledningen inte verkar ha så bra koll på hur deras säljare beter sig ute på fältet. Jag kommer aldrig någonsin att handla av Phone family.
Skrev om Phone Family AB (publ)