Vi har fått fakturor på närmare 50tkr från Wahlgrens.
De har arbetat med våran bokföring sedan november 2023 till idag.
Den deadline vi hade var till slutet på Januari. Ingenting är skickat för signering, ingenting är gjort förutom 3 korrigerade verifikationer.
De har en tendens att ljuga per e-mail, ofta. Man glömmer bort att e-mail inte är snapchat. Riktigt bedrägligt.
I veckan så skrev Man per mail att de inte skulle hjälpa oss mer då vi ifrågasatt dess tillvägagångssätt. Detta trots att vi ä var en betalande kund....
Om jag vore en företagare som söker en redovisningsbyrå så skulle jag anlita i stort sett vilken byrå som helst utöver Wahlgrens. Det är nog den värsta företagsupplevelsen jag varit med om.
Nedan följer några av de saker som hänt, om du är intresserad vad denna korvkiosk till byrå sysselsätter sig med:
***Man trycker på hur viktigt det är att allt blir klart innan slutet på Januari. Efter deadline säger man att de inte alls har någon tidsplan på detta projekt. Man skickar istället ut en faktura.
***Man säger att endast två personer jobbar med projektet - Trots att det är 5 personer som är anslutna till våran Visma. Hur många personer betalar man?
***Man säger att man hade behövt göra om årsredovisningen. Sen säger man att man ska rätta den. Sedan säger man att man ska rätta den först, för att sedan göra om den helt. Inget av det görs.
***Inkomstdeklarationer som skulle bli gjorda, gjordes aldrig. Man skickar mail att det är dags att signera, dessa uteblev så klart.
***Flertalet mail där man påminner en om att man inte är bortglömd. Nä pengar kan man ju inte glömma hur som helst, eller hur?
***Mail där man försa sig och råkar nämna att man prioriterat andra kunder, trots viktig deadline hos skatteverket och bolagsverket.
***Sedan november 2023 har Wahlgrens korrigerat 3 verifikationer på Visma. Detta till en peng på närmare 50.000kr. Som de sen dessutom vill lägga på ca 16+ timmars arbete på.
***Nu i slutet påstår man att vi fått "normalpris" trots att dom inte _brukar_ ge det. Plus att det _brukar_ vara förskottsbetalning trots att deras villkor säger 10 dagar (som är nog kort, speciellt när man kan skicka fakturor på 20-tals tusen kronor hur som helst)
***Fakturaspecifikationerna är överlag mycket bristfälliga. De säger praktiskt taget ingenting. När vi bad om att få en mer detaljerad specifikation, fick vi ett snabbt mail med en minst lika dålig förklaring.
***Allmänt oprofessionell kontaktnivå då man inte är särskilt sugen på att formulera sig så kunden förstår. Felstavningar, särskrivningar och påhittade ord som inte ens borde komma ut ur munnen på en auktoriserad konsult.
***De ville inte hjälpa oss mer beskriver man per mail. När vi säger att avtalet är brutet pga detta, påstår man att de inte alls sagt något sådant. Som om mail försvann som en snapchat? Därefter säger man att vi _kan_ bryta avtalet i förtid om vi betalar en sista faktura 23.000kr. Eller hur. Det skulle man tycka om va?
***Supporten vi fått är obefintlig. Det är ett riktigt svårt företag att ha att göra med. De blandar ihop datum och gör allt i sin makt för att du ska betala så mycket som möjligt för så lite arbete som möjligt.
***Man ärar inte sina avtal. Det gäller bara åt ditt håll.
PS: Till er som blivit behandlade på detta sätt, vare sig det rör sig om Wahlgrens eller någon annan byrå.
Anmäl dem till SRF om de är auktoriserade. Se till att ni har alla mail sparade och telefonsamtal inspelade.
Bara för att dom är auktoriserade så betyder det inte att dom kan agera på vilket sätt som helst. Be även att få inloggningshistorik från det bokföringsprogram ni använder.
Obs! Är det riktigt illa så rekommenderar jag även en polisanmälan. Det handlar om stora pengar och en oerhörd tillit att låta vem som helst få full tillgång till ditt bokföringsprogram.
Detta är en varning till dig som söker hjälp med bokföringen.