Det här usla omdömet hamnar lite orättvist på butiken XXL i Barkarby och dess personal. I själva verket borde det hamna på hela XXL koncernen och de som utbildar personalen, sätter processerna och kulturen. Detta är vad som hände: Beställde en vara på nätet som fanns i butikens lager för upphämtning i tron att det var varan i butikens lager som jag beställt. Gjorde detta för att spara tid och undvika trängsel i Covid 19 hänseende. När jag kom dit för att hämta varan blev jag anvisad att gå till vildmarksavdelningen långt... in i butiken. När jag kom dit och hittade en i personalen så fick jag förklarat för mig att varan jag beställt var beställd från central lagret och inte lokala lagret. Jag var tvungen att vänta tills varan skickats dit. Jag kontaktade centrala XXL via chatt på mobilen, då hon som stod rätt overksam vid självskanningen inte kunde/ville hjälpa mig med det, och föreslog att varan som jag beställt kunde ersätta varan som var i lagret när den anländer så skulle jag slippa åka tillbaka några dagar senare. Alternativet skulle vara att jag köpte den som fanns i lokala lagret och sen inte hämta upp den som kom från centrallagret och be om pengarna tillbaka. Tyckte det var en ovanligt krånglig hantering för båda parterna, nu när jag stod där med varan i handen och bara ville betala. Chatt killen sa att det var rutinerna man jobbar efter och de kunde inte jobba på annat sätt. Varan var inte skickad och det gick att bromsa ordern som gjordes dagen innan. Står där i butiken och ser tre stycken i personalen som för närvarande inte gjorde något speciellt - de kunde ha hjälpt mig på något sätt för att fixa detta tyckerjag. Valde att lämna paketet och övriga varor som jag tänkt köpa. Tycker detta är så otroligt fyrkantigt och kundfrånvänt. Så klart att detta inte är personalens fel utan XXL i stort och dess fyrkantiga kundfrånvända processer och oviljan att hjälpa till. Han jag chattade med kunde lika väl varit en robot som svarade artigt men avvisande - vad vet jag. Ser ingen orsak till varför man inte försökte hjälpa till - det skulle inte kostat XXL något extra då det var lågtryck. När jag hämtat ut denna varan kommer jag bojkotta XXL och inte ge speciellt goda vitsord.Tacka vet jag butiker som tex Alewalds och Naturkompaniet där företagskulturen och processerna är kundanpassade och personalen försöka hjälpa till.