Kontaktar man Svedlunds Advokatbyrå och anlitar en Jurist, sitter man som klient rätt tryggt i sin stol. Däremot blir motparten (som sagt upp klienten från ett hyresavtal för lokal) rätt snart medveten av att man inte har allt för många rättigheter, om några alls.
Juristen du anlitar kan vid första förhandlingen (med motparten), plötsligt gå ut och ringa ett telefonsamtal till sin chef, när mötet låst sig (eller när juristen inte kan övertyga sin klient att gå med på att byta lokal, till en likvärdig lokal). När Juristen... kommer tillbaks kan det finnas risk för att rösten höjs överdrivet och övergår från en tidigare normal till en mer hotfullt ton, likt en uteliggare som nyligen vaknat upp på gatan utan att fått dagens första öl serverad i handen. För att inte ställas till svars för sina egna skrämseltekniker vänder Juristen på steken och börjar anklaga motparten för attitydförändring och för att driva ett socialt spel. Juristen redogör även att motparten måste vara införstådd i att juristen förespråkar sin klient och läser sedan upp medföljande bilaga till avtalet (för uppsägning) på ett släpigt sätt (som medmänniska blir man orolig över om Juristen ännu inte lärt sig att läsa upp en vanlig text i normal fart eller om det föreligger tecken på ett lättare strokeanfall alternativt insulinanfall). Det känns högst olustigt att delta i något som för tankarna till en provocerande uppgörelse i den undre världen tillsammans med missbrukare som försöker förhandla fram något, högljutt och med släpigt och svajigt tal. Jag tackar för att ha blivit inbjudan och avviker från platsen.
Efter ett telefonsamtal till advokatbyrån ett par timmar senare kommer jag snart till insikt att vi inte alls förstått eller upplevt samma saker och vid ett senare telefonsamtal får vi även reda på att vi inte har några rättigheter att säga upp klientens hyresavtal (det fattas en generalklausul och skäl till uppsägningen samt blir upplyst av att det blir kostsamt att dra det till domstol). Vi varken upplever eller förstår varandra, likt ett mycket dåligt förhållande som sjunger på sista vers. På tal om att sjunga – såg programmet "Så mycket bättre" i går, och där tolkar artister andra artisters låtar. I det här fallet måste jag tyvärr erkänna att vårt minst sagt dåliga manus inte kan namnges under något annat programnamn än "så mycket sämre". En sak är säker, jag kommer få svårt att övertyga chefen för TV 4 (Almqvist) att spela in och sända detta på bästa sändningstid (manus är ju i alla fall rätt underhållande) eller i värsta fall blir jag tvungen att kontakta andra underhållningsprogram, som PLUS eller UG, för det är nog inte under några omständigheter tillräckligt delikat för programmet "friad eller fälld" (där tar man som oftast upp svårare saker - som fortkörning eller om man nu haft bilbälte på sig under färd). Men så här i efterhand blir det nog rätt kostsamt, både att producera programmet som att nå några högre tittarsiffror utifrån förtroendet av den intellektuella eliten som ska tolka och förespråka det svenska rättssystemet, i Sverige 2015.