Ringde två gånger för att ändra antalet gäster i min bokning och blev nonchalant mottagen i telefon. När vi kom dit var antalet fortfarande fel. Vi var tidiga och ombads sitta i baren tills vårt bord var klar (gästerna skulle bara betala notan) vilket är normalt och helt ok. 25 minuter efter vår bokningstid tar vi kontakt med hovmästaren som då hävdar att vi skulle "samlat vårt sällskap och sagt till när vi var klara" Ombeds man att sätta sig i baren ska man bli visad till sitt bord när et är klart. Vi fick ett bra bord...
Om företaget
Blasieholmens Akvarium och Restaurang eller B.A.R. som restaurangen populärt benämns är just ingen bar utan en systerrestaurang till populära LUX. B.A.R. har en egen filosofi om att närproducerade råvaror är nyckeln till välsmakande mat.
14 omdömen om B.A.R.
God mat och trevlig personal, mycket folk, så sittningen blev lite forcerad, vi hade lätt kunnat sitta kvar en 30-40 minuter till och ta någ
Ringde till BAR igår och fick prata med en super trevlig servitris som ordnade ett bord för två dagen därpå (idag) och läste deras meny på nätet och längtade att få komma dit och äta och avnjuta ett glas vin. Gillar inredningar skarpt och känslan för lokalen där skulle BAR få en 5:a. Jag och min väninna har svårt att bestämma oss vad vi vill ha och servitrisen förklarar hur menyn fungerar osv. Super kul! Det tar ca 7 minuter tills vi får in vår förrätt (deras rökta räkor, som var super goda. Tänkte Oj, vad snabbt...
Bästa restaurangen i Stockholm...de har både lyckats att anställa kanon personal och håller jämn hög kvalitet på maten. Konceptet är genialiskt..såå lyxigt att kunna peka i kyldisken på den finaste fiskbiten och ta en snack med proffsiga kockar;)
Underbar miljö som ger en "NY-känsla". Matupplevelse där man själv får vara delaktig och välja ut sina egna råvaror (kött/fisk). Goda drinkar och bra service. Högljutt men ack så härligt!
Sämsta restaurangen i förrhållande till priset jag varit på i sthlm. Överlägset sämsta råbiffen i Sverige, inte ens skrapad
Gick där ifrån med ett stort "JAHA, var det bara det HÄR som alla pratat om" ringande i huvudet. Maten var faktiskt ganska medelmåttig dock trevligt med den fina fiskdisken som iofs var ganska utplockan när vi var där och åt middag. Jag rekommenderar INTE deras Dirty Dry Martini som var ungefär lika välbalaserad som att dricka saltlösning. Sambon fick en gryta med Moule som var RÅA. Okokta. Fin rännskita det hade kunnat resultera in om hon satt i sig några. Nu tittade hon mest på oss andra i sällskapet, och det såg lite...
Med svår New York-klåda längtar jag alltid till ett sammanhang som inkluderar och famnar om. Nåt jag fått för mig ska hända den dagen jag bor i TriBeCa. Nej, jag har absolut inte sett för många snällromantiska filmer med NYC som skön fond att luta mot. På B.A.R. fick jag en känsla av att befinna mig i ett sånt där urbant sammanhang som trots de ibland stroppiga kundklientelet (lunch mitt i veckan) först gav mig en doft av västkusts-ågren; NYC-klåda och västkusts-ågren har en vitt skild anamnes. Serveringen kändes...
Kärlek till mat och råvaror (du väljer själv råvarorna till din mat som om du vore på en saluhall)! Egen ale! Trångt och stimmigt ... men på ett bra sätt! Industrilokalkänsla ... men ändå ... trevligt och gemytligt!
Ett ställe för dig som vill ha en upplevelse, inte bara "gå på restaurang". Toppmat till bra priser - inte låga, men bra i förhållande till vad du får. Servicen är speciell efterom hela konceptet är lite "tjena-hejsan" och lite "gör själv". men är man bara införstådd med det och inte har förväntan på rakryggade servitörer som fladdrar med servetter i knät på dig - då är det mycket trevligt. En meny som inriktar sig på fisk. Men, det finns bra köttinslag som frestar även den mest fisksugne. Konceptet med att gå till disken...
Väldig blandning mellan mycket service minded personal och nonschalanta serveringstjejer som leende ställer fram mat på bordet utan att berätta vad de ställer fram (har en specifik person i åtanke) och snabbt försvinner då man försöker fråga något. Har bara ett exempel. Otroligt irriterande regler vad avser inredningen. Personalen "får inte ändra på inredningen" (läs: hämta ett stearinljus) vilket innebär att man får sitta och lysa med mobilen på menyn för att det är för mörkt vid bordet. Då ska tilläggas att det inte...
bra luncher trevlig personal fräscha lokaler
Den här restaurangen håller högre klass än de flesta i Stockholm. De gånger jag varit här vare sig det varit lunch eller middag har varje gång varit top notch. Personalen är kompetent, snabb och framför allt kunnig, lyhörd och väldigt trevlig. Håller koll på borden trots hög stress en fullbokad kväll. Har stenkoll på vad de serverar trots att de nästan dagligen varierar utbudet av fisk och kött. Maten är väldigt smakrik. Jag äter än så länge enbart fisk här, och den är riktigt bra. De har ett kul koncept med en chark...
Skön stimmig miljö med många klassiska rätter och bra råvaror, speciellt fisk- och skaldjur, som du kan få välja ut själv. Faktiskt riktigt prisvärt. Fisksoppa och Chablis för 200kr måste klassas som fynd på ett sånt här ställe. Rekommenderar skaldjursfatet med hummer som tillägg, vilket blir ett imponerande stort fat om man är ett bord på 4 som delar. Ett ställe man kan komma tillbaka till många gånger...
Jag hade förväntat mig en bra gourmet restaurang, stillsam och korrekt. Men icke. B.A.R. andas puls, storstad och umgänge, precis som det ska vara när man tar sig ut en fredag kväll. Efter att vi satt oss vid bordet blev vi guidade i hur middagen skulle gå till, ett bra säljknep som dessutom skapade ännu mer förväntan. Denna förväntan infriades med råge så snart rätterna kom in. Gratinerade havskräftor som körde åttor runt förrätter som prövats på andra ställen. Varmrätterna var likaså fantastiska. Om du planerar att...