Flera år har gått och jag tänker fortfarande på Zlatko Dabeski ibland, hur usel hyresvärd han var. Har aldrig hört talas om någon så oprofessionell. Han lärde mig hur viktigt det är att se till att man får en bra hyresvärd. Alla grannar som hade bott där ett tag var rädda för honom, de var rädda att bli stämda. Jag kände mig tvungen att dokumentera med kamera för att se till att ha bevis på hur han arbetade och sedan att endast kommunicera viktig information via sms för att ha hans ord på papper för att det skulle bli så... svårt för honom som möjligt att vilja stämma mig.
Enda gången det städades i trapphuset var när det skulle komma någon för att kolla på en lägenhet. Det var väldigt många flugor som fanns där inne så de låg i högar på golvet och i lamporna på alla våningar. Det var otroligt mycket avföring från möss upp på vinden där förråden finns, det städades aldrig bort under hela tiden jag bodde där. Han gav skulden på att det kunde vara problem med varmvattet (gäller uppvärmningen av lägenheten då också) på en gammal gubbe som han visste inte var helt där för att den gubben hade i uppgift att mata pellets eller något till en sak som värmer lägenheterna. Varför har du en halvdement hyresgäst som ansvarar för lägenheternas värme? Och sedan skyller du dessutom på honom när han inte är konsikvent? Förresten så bodde en tjej med cancer i en av lägenheterna så hon blev väldigt lätt kall då hon gick på cellgifter.
Zlatko ville att vi som hyresgester skulle hjälpa att bära upp kyl och frys efter våran hade pajat. Ganska säker att man som hyresvärd inte vill att hyresgästen ska göra sådant arbete... Kyl och frysen fick inte plats så de fick stå på ett nytt ställe vilket var intressant eftersom då fanns det utrymme i köket som blev oanvänt eftersom där kyl och frysen stod innan stod de i ett hål på en platform. När jag flyttadeitta kvar eller så t in så behövde Zlatko måla i hall och kök så han gjorde det lite snabbt, vilket blev jättefult då man såg hur färgen skar sig. Färgen han använde var vattenlösligfärg. Om du kommer ihåg att jag nämnde att han målade köket så kan du kanske förstå hur konstigt val det är. Om man satt och åt och det skvätte lite på väggen så betyder det att antingen så låter du fläcken sitta kvar eller så tvättar du bort den och färgen. Så man fick vara bra försiktigt! Speciellt då man fått veta att han gillar att stämma för skador. En gång under vintern så gick pelletsmaskinen sönder. Man satt i 14 grader innomhus, så då var man tungen att sitta med sin jacka hemma. Han hade tänkt låta vara så tills dem som skulla laga värmaren kunde göra det, vilket tills nästa vardag som de skulle kunna arbeta på det. Zlatko hade inte tänkt hjälpa oss innan man valde att be honom om att specifikt ersätta med mobila elektriska element vilket han som tur tillslut gjorde, men inte självmant då.
Som ägare till Dabeski Fastigheter AB så blir jag förvånad över Malena's kommentar, det är mycket oseriös att personen inte alls nämner domen i Tingsrätten, där Malena tvingades ersätta Dabeski Fastigheter AB
För att inte påverka någon betygsättning så sätter jag ett lägsta betyg, då man måste sätta ett betyg för att få kommentera.