Jag beställde en soffgrupp som efter många om och men till slut levererades. Vid leveransen levererades endast soffbordet, trots förväntad leverans av hela möbelpaket (inkl fåtöljer och soffa). En heldag avsattes att vara hemma från jobbet för att ta emot leveransen per överrenskommelse. Jag blev ej kontaktat av chaufför innan leveransen, vilket utlovats.
Försändelsen (emballaget) levererades i skadat skick vilket dokumenterades av chaufför. Vid en första besiktning av bordet sågs inga direkta skador. Dock plockades all... paketering bort först efter det att försändelse två levererats. Kvar på bordet lämnades hörnskydden (i papp) som var i oskadat skick. Jag utgick därför från att hörnen vid ena kortsidan var ok och inte behövde besiktigas närmare. Bordet ställdes åt sidan med bubbelplast på i väntan på övriga delar av möbelbeställningen.
Vid montering av bordet (mycket varsamt utförd inomhus på trägolv + på matta) upptäcktes flertalet svarta märken samt mindre skador i lacken på ena kortsidan. Dessa var lättare att se när bordet kom ut i dagsljus i samband med montering. Vid kontakt med Bonus Möbler för att påtala detta dröjde det flera dagar innan de svarade. Sen kom ett mailsvar där de ifrågasatte uppkomsten av dessa skador, att det måste ha hänt i samband med eftermonteringen! Det är inte speciellt svårt att komma på andra tänkbara orsaker till att skador uppkommit. Tex kan detta ha skett samband med produktion av bordet alternativt paketering eller annan hantering. Det kan också röra sig om ett tidigare returexemplar...detta med tanke på emballagets usla skick med flera hål och skador på kartongen samt att det inte fanns fler bord av detta ex på lager. Oavsett vilket, känns det inte som rätt strategi att ifrågasätta en kund. Trist bemötande och service! Vad vinner man på detta? Svar = inget...eller en dålig recenssion möjligtvis.
Bonusmöbler vill inte ta emot reklamation, eller göra avdrag på priset utan skickar istället en voucher som "goodwill" att användas vid nästa köp?!
Goodwill är något annat om du frågar mig.