Elena C:
Extremt dåligt engagemang, frågade efter samma uppgifter gång på gång av mig och gjorde ingen egen efterforskning och representerade mig uselt i tingsrätten och agerade ointresserad. Tog dessutom väldigt bra betalt för detta.
anders l:
Det sägs att goda råd är dyra.
Hos Attoff får man uppleva att även dåliga råd är dyra.
Söker du en arrogant advokat så har du hittat rätt här.
Carl Peter A:
VARNING ‼️ VARNING ‼️ VARNING
Grundaren Carl Johan Kaj wahlen har blivit av med sin advokattitel 2022 pga av fakturabedrägeri. Han skickade bluffaktura till en klient på över 214000. Som tur var kämpade klienten emot varpå Advokatsamfundet uteslöt honom. Carl Johan har istället satt Advokat Jens Viktor Palm i förarsätet som firmans profil.
Denne har i sin tur ärvt Carl Johans bedrägerifasoner och kör på och skickar saltade fakturor på uppåt 7-8 hundra tusen kronor.
Vi bad Folksam kostnadsgranska dessa fakturor och dom skrev av 60% av det som begärdes då det är inte lösryckta anklagelser. Det som vi motsatte oss att betala har den fd advokaten Carl Johan nu stämt oss på i tingsrätten.
I övrigt så kan jag hålla med andra som anmält att ärendet per omgående hamnar hos nyexaminerad jurist som i princip får dra hela lasset. Det blir extra jobbigt när varken den nyexaminerade juristen eller Jens Viktor kan något om familjerätt. Av respekt för den nyexaminerade juristen vars karriär Jens Viktor har förstört så nämner jag inte dennes namn då denne insett vilken bedräglig firma han jobbade på och sagt upp sig.
Vi har anmält Jens Viktor Palm till Advokatsamfundet och i anmälan var vi tyvärr tvungna att namnge juristen som vid en fällande dom inte kommer att ges inträde i Advokatsamfundet. Detta är fruktansvärt egoistisk av advokaten att lägga detta på juristen. Men är man bedräglig så är man.
Maila mig gärna för mer information.
inteskrivetisten@gmail.com.
SARAH G:
Birgitta är extremt oprofessionell. Förhalar processer, besvarar inte mail på månader och använder ett fientligt och kränkande sätt att kommunicera.
Rekommenderar inte!!!
PONTUS G:
Värdelösa, jag instämmer i kören av missnöje. Konstiga avtal. Vi skulle ha en så kallad projektledare för vår fasadrenovering. Han som skulle hjälpa oss få det vi hade beställt gjorde inte sitt jobb. De godkände fakturor som innehöll saker vi inte fått levererat. T.ex. fönster för 75000tkr, skyltar osv. När vi påpekade detta gjorde dom avdrag trots att det är SBC som ska granska detta. När det uppstod saker som behövde koordineras var projektledaren på semester. Byggfirman pratade alltid med oss trots att SBC var dom skulle leda projektet. Betalningsöverenskommelsen frångick firman vi var tvungna att hota med advokat. Med andra ord: helt värdelös. Vad ni än gör. Anlita inte SBCs projektledare avtalen är flummigt skrivna och för mindre föreningar har man inte riktigt de juridiska musklerna eller pengarna att sätta emot. Det blir för stressigt. Behöver ni bygglov fixa det via konsult, slutbesiktning via besiktningsman. Men SBC kvalitetskontroller är lika med skit. Någon projektledning gjorde dom inte heller. Dom gjorde ingenting av det som stod i avtalet förutom ta betalt. Slutbesiktningen? Den gjorde dom inte ens mot vårt avtal, utan dom "beskrev" vad som skulle besiktigas, självfallet beskrev dom inte det som saknades.
Dom har också hållhaken att NI måste betala dom 25tkr i månaden så längre projektet håller på, det betecknas "PBL". Det betyder också att om entreprenören inte håller planen får du betala, du är helt livegen. SBC beter sig egentligen som psykopater som parasiterar på olika föreningar utan krav på motprestation. När vi frågade vad deras PL gjorde så sa han att han inte har något att redovisa vid "fastpris". Det vill säga han har inte gjort något. Jag hoppas alla blir medvetna om att SBC inte är vad dom utger sig att vara, utan det är ett parasiteringsföretag som hjälper firmor mot kunden snarare än tvärtom. Det är katastrofalt äckligt bortom all anständighet, jag skrev till deras VD men ej fått svar. Tro mig SBC är på väg ner i graven.
Precis som Johannes nedan beskriver åkte vi på GMM byggare. Ungrare som inte förstod svenska, de jobbade helt utan handledning. Det riktigt tragiska är att trots vi helgarderade oss med projektledare och besiktningsman så var alla genomruttna. Jag vet inte om det är så här överallt, men vi känner oss verkligen lurade av äckel på SBC och deras ROBAB.
Vårt avtal sa betalning vid färdigställande och betalning vid godkänd slutbesiktning. Det förvandlade SBC till ospecificerade fakturor och betalning vid slutbesiktning mot beskrivning. Vårt intyg från LKAB (som var besiktningsman) sa att det var godkänt enligt entreprenad avtal men när jag frågade honom vilket avtal det är så sa han att han inte har avtal med oss utan med SBC.
När vi ber SBC om avtalet dom har haft som underlag för besiktning så svarar dom inte, vi vet alltså inte ens vad som har levererats.
KRISTER A:
Anlitade advokat John Åbom för bouppteckning och arvskifte. Han uppträdde arrogant och var allmänt otrevlig. Han slarvade med dokument, bad om samma dokument flera gånger och utställde arvskiftet felaktigt så att Lantmäteriverket inte kunde ge lagfart till efterlevande. När vi påtalade detta, vägrade han att tala med efterlevandes ombud. Aldrig igen. Håll er borta!
Susanne H:
Är jättebesviken och förbannad !!Mitt ärende har tagit 4,5 år efter ett stort trauma. Går ej att få prata med Maria Turesson och hon har bara mejlat fram och tillbaka och varit intresserad av att fakturera flera hundratusen kronor. Anlita aldrig denna ”advokat”!
Annika C:
Akta er för advokat Michael Lindblom på Engelbrekts Advokatbyrå! Vår brf anlitade honom och han var usel rakt igenom hela processen, men tog väldigt mycket betalt. De värsta problemen var:
1. Informationsflödet var undermåligt genom hela processen
2. Han dök inte upp i rätten och orsakade en tredskodom
3. Han missade att begära ersättning för rättegångskostnaderna
4. Han ändrade plötsligt taxa utan att informera oss
5. Han såg inte till att brf:en fick rättsskydd
Sara:
Akta er för detta bolag. Otroligt oseriösa och hotfulla!
De har gjort fel på massa av våra avtal och gett råd som är helt felaktiga. Detta resulterade till att vi var tvungna att ta in en annan byrå för att rensa upp allt - dyrt! Dessutom är det allmänt känt inom juridiska kretsar att de gör ett dåligt jobb på ting.
Besmellah N:
Varning för denna rådgivningsfirma! De tar betalt utan att leverera det som utlovar, har dålig kommunikation och sätter sina egna intäkter före kundens bästa. Rekommenderas inte.
Samuel Ulf K:
Jag blev tyvärr besviken på Jonas E.D Juristbyrå. Kommunikation var långsam och otydlig, och det kändes som att mina frågor inte togs på allvar. Prisstrukturen var förvirrande med dolda avgifter som inte förklarades från början. Under möten märktes det att juristen inte var tillräckligt insatt i mitt ärende, vilket ledde till onödiga förseningar och ökade kostnader. Dessutom var servicen oengagerad och jag fick själv driva på processen utan tydliga strategier eller rekommendationer. Jag kan därför inte rekommendera denna byrå till någon som söker pålitlig juridisk hjälp. Rekommenderar verkligen inte
Carol Alexandra L:
Otrolig oetisk advokatbyrå. Har hand om min fars bouppteckning. Försökte ge dem sparken men de vägrade att lämna uppdraget. De ljög om sin kompetens och efter 2.5 år har de fortfarande inte lyckats avsluta bouppteckningen. De svarar inte på frågor. De gav missvisande information om erfarenhet av advokaten Max Cederholm, som inte hade någon som helst internationell erfarenhet av dödsbon och mindre än 2 års erfarenhet som advokat. Vägrar att ge information om finansiella situationen och plan för att avsluta bouppteckningen. Otrevliga att ha att göra med och de hotade. Bidrog till ökad sorg och stress när man befann sig i sorg..Skamligt. Man känner sig maktlös. Jag fick anställa en annan advokat för att försöka få svar från dem. Men fortfarande kan jag inte få ut information. Undvik att använda Hestra. Riktigt oetisk advokatbyrå.
A F Karolin R:
Varning! Vi anlitade Martin för en komplicerad boutredning och arvsskifte. Idag mer än 3 år och många 100 000 kr senare är det fortfarande inte klart. När vi försöker få kontakt svarar han inte, det kan ta veckor till många månader. Då debiteras vi dessutom 20 min arbetskostnad för varje mejlsvar trots att frågan rör exempelvis vart han tagit vägen eller vad som händer eftersom ingen eller begränsad information givits. Vi har flertalet gånger påpekat att detta är problematiskt, men med utebliven förbättring. Ursäkt på ursäkt levereras, ett försenat flyg, semester, utlandsvistelse, sjuka barn, egen sjukdom etc. Jag avråder starkt från att anlita Martin och hans firma!
Patrik Esbjörn S:
Jag vill varna alla för Jur.kand! Hon är kriminell och sprider sekretesshandlingar som hennes klient har kommit över på olagligt sätt. Hon ägnar sig åt förtal och ärekränkningar och saknar totalt moral och etik. Hennes arbetsgivare tycker tydligen inte att det är ett problem att ha en sådan människa anställd på familjens jurist. Man bör också tilläga att tidigare var hon advokat men hon vart väl tvungen att avsäga sig titeln och bara vara jurist då det inte är förenligt med god advokatsed att bete sig som hon gör.
Catherine N:
Skulle aldrig rekommendera denna advokatbyrå till någon, inte ens min värsta fiende. Först ett proffsigt bemötande och sedan överlåten på en biträdande jurist med noll koll och som inte gör någonting. När fakturorna sedan kommer känner man smaken av havssalt...Står inte i proportion till det ringa arbete som utförts. C
ANNA-PIA T:
IGNIS Juridik - Nej tack, vi fick kontakta pensionsföretag, utländska banker, kopiera och skicka för undertecknande själva. Vilket innebär att vi måste leta upp någonstans vi kan kopiera, frankera och leta upp adresser. Bouppteckningen gavs via en jätteknagglig telefonuppkoppling där vi knappt hörde vad som sas. När vi påtalade detta sa advokaten att det inte gick att göra något åt.
Ingrid E:
Det finns flera varningstecken för denna juridiska byrå:
- Inga medarbetare finns på hemsidan, inga meritlistor eller CV.
- Företaget är ursprungligen registrerat för bygge och återvinning.
- Enligt meddelande från företaget arbetar där en 19-åring "som läst juridik på gymnasiet" och en man som troligen är 19-åringens pappa. En man med samma namn arbetar på en annan byrå, välkänd för bedrägligt beteende.
- Byrån raggar aktivt kunder, fr.a. afghanska flyktingar, i olika sociala media.
Ingrid E:
VARNING!
Denna byrå, ursprungligen i byggbranschen, har bytt namn flera gånger. Det finns inga jurister eller advokater på hemsidan, inga meritförteckningar eller CV:n. Den vänder sig framför allt till afghanska flyktingar. Tidigare har en person, känd för att ha lurat klienter på pengar, arbetat där (han har nu annan byrå). När jag tillsammans med en av dennes klienter besökte kontoret fick vi ett obehagligt möte med en person som uppgav sig "teckna firman". Några pengar fick klienten aldrig tillbaka, trots löfte.
Nils David K:
Oprofessionella och okunniga.
När jag tillslut entledigade dom så stämde dom mej i tingsrätten och ville ha betalt för allt kaos dom skapat pga deras bristande kompetens.
Rekommenderas ej!
Leif Gunnar S:
Vi har haft två från dem som sysslomän, de är fullkomligt inkompetenta, oärliga och ägnar sig åt att förstärka motsättningarna i föreningen så att de kan sitta kvar evigt.
Tyvärr finns ingen tillsynsmyndighet som kan avsätta dem eller sätta stopp för deras oseriösa verksamhet.
De gör inte ens det som de i domstol lovat att göra.
Tagit kontakt med deras vd, men inte ens fått svar.
Fullkomligt genomruttet företag
Kompetensen räcker inte ens till för att skriva ett protokoll
Katariina K:
Gudrun, en mycket fördomsfull och oproffsig äldre tant som visar förakt för svensk lagstiftning och ger ej rätt info till klienter för att mjölka maximalt med pengar. Varning!