Restaurang i Gamla Stan

44 rekommenderade restauranger i Gamla Stan, Stockholm

Gamla stan är Stockholms historiska centrum och är uppbyggt på Stadsholmen. Även Helgeandsholmen, Strömsborg och Riddarholmen räknas till Gamla stan. Gamla stan, eller “staden mellan broarna” grundades på 1200-talet. Idag kryllar det av mysiga restauranger i Gamla Stan, många i rustika lokaler som är kvar sedan historien om Stockholm började. På Reco.se Guidar vi dig till Gamla Stans bäst rekommenderade och mest aktuella restauranger just nu.

Läs mer »
  • Österlånggatan 17

Verifierat företag
    4,345 omdömen
    Hos Österlånggatan 17 i charmiga Gamla Stan skapas en behaglig upplevelse med förstklassig mat och dryck, skicklig servicepersonal och stämningsfull atmosfär.
    Jessica I
    Jessica I: Va på brunch i lördags, allt va toppen, från jag kliv in genom dörren tills jag mätt och belåten gick ut igen :) toppen 👍
  • Driver du restaurang i Gamla Stan?

• 108 omdömen
    Johnny S
    Johnny S: Ardbeg Embassy vilket ställe! Trevlig och hjälpsam personal och ett grymt bra utbud av så klart whisky men även olika sorters öl. Dag1 dropp in med diverse drycker. Glatt överraskade av att vara på Ardbeg Embassy var vi tvungna att insupa denna atmosfär även Dag 2. Då vi självklar bokade bord för att äta i lugn och ro. Ett måste ställe om man är i Stockholm. Med vänlig hälsning Johnny
  • 446 omdömen
    Elin M
    Elin M: Torsdagslunch - 3 rätters. Jättegod mat och dryck. Bra service.
  • 240 omdömen
    Åke W
    Åke W: Den här kvarterskrogen skulle jag vilja ha i mitt kvarter. Här trivs man - varmt bemötande, strålande service och fantastisk mat. Det här kommer att bli ett favoritalternativ vid våra besök i Sthlm.
  • 80 omdömen
    Linda H
    Linda H: En annorlunda men god matupplevelse i supermysig miljö. Musiken, miljön och personalens medeltidsklädsel gör att man skruvar tillbaka klockan. Måste dock säga att pepparrots smöret och brödet är så mmm mmm mmm. Kan lätt komma och bara käka detta underbara smör och hälla i mig massa god mjöd. Mjödet är pricken över i när det serveras i dessa fina lerkrus ni har. Rekommenderar eran restaurang till alla jag känner.
  • 3,220 omdömen
    Cerstin B
    Cerstin B: Fantastiskt bra bemötande från vi kom tills vi gick. Vilken personal! Maten var riktigt hög klass på Burlesk showen var riktigt hög klass på. Vacker att se på och lagomt flörtigt. Samt så enormt duktiga dom var på att sjunga. Hit går jag igen.
  • 49 omdömen
    Lorena P
    Lorena P: God food and not much people. We had to wait long time for the desert. And the hole birthday's dinner ended up with a bad taste in my mouth. The fork had 50% off while booking throw them but Movitz cheat us and gave us the discount JUST for the first recipe (!!!!!) And we were several person and 2 shared the cost. But one got no discount and they did not even tell us that! Utan tvekan: Det kostar mer än vad det smakar!
  • 12 omdömen
    Heidi Kinga H
    Heidi Kinga H: Personalen har mycket kvar att jobba på innan de kan kalla sig trevliga och hjälpsamma, såväl crepesen, trötta i smak och form, och det ska inte ta 45 minuter att få in maträtten. Tyvärr, klart underkänt hösten 2009, men det finns alltid utrymme för förbättring.
  • Linda N
    Linda N: jättegott!!! ska hit fler ggr, bra bemötande
  • Kajsa L
    Kajsa L: En klart spännande och rolig matupplevelse! Plus i kanten för de små överraskningarna, som t.ex. frukostpåsen man får med sig hem efter middagen. Vid vårt besök åt vi oss igenom en 20-rättersmeny -- mastigt men väldigt, väldigt gott!
    Nikke L
    Nikke L: Hit går jag oftast för att få min dagliga espressodos de dagar jag jobbar i eller i närheten av Gamla Stan. Ligger skönt placerat på "udden" av Kornhamnstorg, strax ovanför Karljohansslussen och Debaser. Kaffet är super och betjäningen toppen. Publiken har stammiskvaliteter och de felparkerade bilarna utanför kan med fördel användas som bardisk när alla borden är upptagna i solskenet. De grillade mackorna är dessutom ljuvliga och man har ett riktigt bra system för fakutrering av stammisar från företagen i krokarna. Mazzarini växer med tiden. Höjer nu fyran till en femma, det är de värda.
  • Elina E
    Elina E: Stans kanske godaste sushi hittar du här. Restaurangen har mysiga lokaler och jättetrevlig personal med god service-anda. Man kan få många olika sushi-sorter här, men även andra japanska rätter som t.ex. Yakinikki och Yakitori. Sushin är lagom stora bitar, så man kan få in hela i munnen direkt, utan att dela på dem. Priserna är normala för sushi. Rekommenderas varmt!
    Arash E
    Arash E: Favvodrinkstället i stan. Svårt att slå
  • 7 omdömen
    Mikkel Ø
    Mikkel Ø: Vi var fyra som tog en öl på Wirströms Pub lördagen d.4/1 2014. Tyvärr gjorde vi misstaget att beställa mat på stället också. Två beställde hamburgare med pommes frites m/ aioli. Enligt menykartan skulle brödet vara nylagat från en bagare i närheten. Så var absolut INTE fallet. Det var den tristaste köpe-sorten, kall, ljus i mitten och bränd i kanterna. Den påstådde aiolin var kall gräddfil med vitlök i (det var vi alla 4 överens om!). Biffen var stenhård och trist. Ovanpå låg den tristaste baconskiva i mannaminne, svart och torr. En annan beställde kycklingfile. Mittendelen av den kycklingfilen lämnades kvar, den gick helt enkelt inte att skära i med kniven. Vi prövade alla fyra, det var den torraste kycklingbiten jag någonsin har varit med om. Ett måltid på Wirströms kostar mellan 130 och 170 kronor. Det är fullkomligt vansinnigt överpris! Samvetslöst och skamligt! Här ska du INTE äta mat, tydligare kan det inte sägas!
    Ruslan U
    Ruslan U: The best place to have fun, drink cider or bear and listen live Irish music at Friday. Like it very much!
  • Jan V
    Jan V: Gott lunchkäk. Jag brukar oftast välja en pizza, de är väldigt goda. Dock kan servicen kännas lite långsam emellanåt i lunchrusningen.
    Krille K
    Krille K: Ett av mina smultronställen gärna en kall vinterdag strax efter löning
  • 9 omdömen
    Björn W
    Björn W: Riktigt trevlig service, lagom snitsig lokal och inte minst rejäl, vällagat och god mat! Lite osigt i lokalen, men det är inte så konstigt med tanke på grilltemat;) väl värt ett besök om ni inte vart på Grill Ruby
    Leon
    Leon: Vad de flesta inte vet om denna thailändska krog i Gamla Stan är att de på helgerna faktiskt serverar Dim Sum, kinesiska ångkokta smårätter gjorda av en inhyrd kock från Hong Kong. Dim Sumen håller rätt hög klass. Menyn är skriven enbart på kinesiska vilket kan anses som diskriminerande, men personalen är väldigt trevlig och hjälper en med Dim Sum-beställningen om man har dålig koll på det kinesiska alfabetet. Dim Sum serveras traditionellt som brunch i Asien och Chinatowns, och äts oftast i stora sällskap. Ta därför med dig så många vänner som möjligt, Dim Sum är inget man äter i sällskap mindre än tre personer.
    Annika T
    Annika T: Här har man vart och headbangat och druckit en massa öl och haft jätte kul. Lite yngre klientel, kanske?
    Magnus B
    Magnus B: Omvänd logik på den toktrånga buffén. Har man inte gått hit förr och kan alla turer kring gaffelplock och sopphämtning, blir man lätt vilse och börjar gasta, GPS. Väl fullmatad sitter man trångt och kan lätt bli knuffad av någon politiker som inte sällan huserar i kvarteren. Har man tur får man höra det senaste från något stadsråd, som man sen läcker vidare till dess politiska motståndare; om stadsrådet hade "fel" politiska färg. Annars håller man tand för tunga och gaffel i vacker knippe. Sopporna borde få en egen bok. Eller om nån kan appa till dem så man kan ha dem i sin i-phone.
  • 6 omdömen
    Ida V
    Ida V: Ovanvåningen serverar rolig japansk mat och rysligt goda drinkar. Nedanvåningen har en finare touch med högklassig mat. Väl värt ett besök!
    Linnea I
    Linnea I: Har typ världens roligaste pubquiz på tisdagar, skön personal och nice öl! Grymt ställe! =)
  • 12 omdömen
    Anna E
    Anna E: Kul att följa med. Blev bjuden på Trattoria Romana av några vänner och funderade om verkligen ska man gå ditt då recensionerna är så dåliga. Gissa hur överraskad jag blev. Det har varit väldigt kul att följa med och maten var riktigt gott. Jag åt pasta garganelli och min pojkvän penne pielmontese, Servicen kunde man inte klaga på, killar var roliga och underhållande. Jag kastade även blick på priserna, att det är dyrbart på ställen, skulle jag inte hålla med Anna
  • Driver du restaurang i Gamla Stan?

Herman B
    Herman B: Den bästa burgaren jag har ätit so far i Stockholm, jag åt en dubbel Barrels! Standard priser, schysst miljö. Riktigt bra öl sortiment. Anledningen till att Barrels inte får en 5:a är sittplatserna, rätt obekvämt om man vill sitta en längre stund. Annars topp betyg!

Restaurang i Gamla Stan

Är du intresserad av Italienskt, Hamburgare, fisk & skaldjur eller kanske Indiskt? I Gamla Stan finns det restauranger från världens alla kök. På Reco.se kan du läsa om tidigare gästers erfarenheter och om olika restaurangers totala helhetsomdömen. Välkommen att kika runt och läsa rekommendationer och skriva ett par själv om restauranger du besökt. Här på Reco.se hjälper vi varandra att hitta nya favoritställen. Lycka till önskar Reco.se!