Bo O:
Ägaren är trevlig och har ett gott bemötande. Vid introduktionen av panpizzor så var bottnen fortfarande en aning fryst i centrum, och den kritiken tog han emot och skulle åtgärda. Har ej ätit just panpizzan igen. Säkraste korten är oxfilé samt fläskfilépizzorna. Pizzorna är riktigt goda.
Lokalen är lite sunkig dock. På senare tid har det känts smutsigt vid borden och det syns väl att det fuskats med avtorkning/städning.
Det är lokalerna och städningen som ger ett lågt betyg. Pizza 5. Personal 5 (förutom städ). Lokal 2.
Palle, en uppryckning och uppfräschning, eller byte av lokal så är du definitivt på spåret igen!
Fredrik S:
Jag brukar alltid vara återhållsam när det gäller betyg. Men jag skojar inte när jag säger att den godaste hamburgaren jag någonsin ätit var ifrån Broken.
Var där under mars månad nu i år med ett sällskap på totalt sex personer. Alla tyckte att maten var grymt god! Jag kommer inte exakt ihåg vad min meny hette men det var en hamburgare med bacon och en lökblandning uppe på. Hamburgaren var oerhört mör och god.
Rekommenderar Broken starkt!
Tobias B:
Mikado är idogt haussat av den lokala befolkningen och under helgens visit till Östersund var det äntligen dags att testa den omtalade Japanen. Jag älskar japansk mat och trampade in i Mikados lokaler med höga förväntningar. Personalen var väldigt tillmötesgående och aningen ovetandes av den omfattande hypen som de är med och bär upp.
Vi bad om råd vid dryckesvalet varpå kocken själv rekommenderade lämpligt vin till maten, ganska kort därefter kom förrätten. Sashimin var omsorgsfullt dekorerad och varje fiskbit var en smaksensation, mitt sällskap som inte är någon fiskälskare var nöjd utan att vara särskilt imponerad. Jag var desto piggare, dessutom var vinet alldeles perfekt.
Till varmrätt serverades Shabu-Shabu en form av japansk fondue. Välskurna smala entrecote-skivor läggs ned i en varm tångbuljong tillsammans med grönsaker och shiitakesvamp från Kiruna. Här gäller lite utmattningsprincipen eftersom de första tuggorna är magiskt goda precis som att de sista inte är fullt så banbrytande. Shabu-Shabu är helt klart en social rätt som tar ett tag att äta vilket är supertrevligt.
Mikado är liksom en optimal mix av Japan och Jämtland - svårslaget god mat serverad med norrländsk blygsamhet. I min mening är Mikado väl värt ett besök om man är i Östersund, jag skulle rekommendera att fokusera på fiskrätterna men det är en ytterst personlig åsikt. Överlag en riktigt trevlig och smakrik upplevelse.
Emma N:
Ljuvlig restaurang med en mysig atmosfär där timmarna flyger förbi. Många utav priserna är lite väl högt satta, men det är sannerligen kvalité man får för pengarna. Pastarätterna är stora favoriter och serveras av extremt trevlig serveringspersonal!
Tobias H:
Mycket trevlig restaurang med bra fördrinkar, goda viner, och mycket bra mat! Råvarorna är till stor del lokalproducerade (dvs fångade / odlade / uppfiskade etc.). Liten varning för de aningens stora rätterna. Efter vår fenomenala men ack så stora förrätt ... var det tufft att komma igenom varmrätten.
Stark fyra!
Mathias P:
Brett utbud och en mycket god sallad. Det speciella med denna restaurang är att man får blanda sin egen sallad, man bara talar om vad man vill ha, så får man det. Bra va?
Tobias B:
Om du är i Östersund och vill känna på en krog som inte återfinns i de större städerna ska du gå till Brunkullans krog. Här kommer du inte springa på folk som anstränger sig att glittra ikapp. Ingen läppglans, inga vaskande snubbar som vispar med fingrarna i takt till David Guettas senaste alster.
Det här är en riktigt jämtländsk krog med rustik miljö, flanellskjortor, västar och där flasköl på 33 cl anses vara mesigt. Här lyssnar man inte på några dagssländor. Om du vill svepa en jämtländsk öl (50 cl) till The Journeys, Dont stop believin är det här rätt ställe innan du valsar vidare i natten.
Annette A:
På Max får man maten VÄLDIGT snabbt om man kör in med bilen. Går man in i restaurangen får man vänta desto längre.
Personalen är inget att klaga på, förutom kökschefen (eller vad det heter?). En ung tjej med mörkt hår. Hon är RIKTIGT snorkig!
Peter S:
Dåligt Julbord på Julafton!
Dåligt Jubord på Julafton och mycket dåligt julbordsarrangemang. En jobbig och dålig upplevelse som inte går att reparera. Dåligt urval av rätter och dåligt planerat/ arrangerat. Inga jättegoda rätter, få goda. Julbordet serverades vid bordet, med dålig tajming så det ibland dröjde väldigt länge till nästa servering och ibland dukades av så fort att det kändes stressigt, inte som en julaftonsmiddag. Dåligt även för barn som behövde sitta still över 3 tim. Rätterna på ett julbord hör till kategorier, t.ex kalla, varma, osv. Rätterna serverades vid bordet men kom in i fel ordning och passade inte till varandra. Vissa rätter hade förvrängts eller tillagats fel. Till sillen serverades fet creme frais (inte gräddfil) och ett vrinsalt vörtbröd. Sen en mycket söt rödbetssallad med stora äppelbitar i till laxen. På nästa servering stenhårda, vrinsalta köttbullar stora som pannbiffar gick ej att äta (en stor besvikelse för barnen). Sen tunna revbenspjäll dränkta i brun sliskig sirapsås. Avslutningsvis vrinsalt ostkaka som serverades bland bitar av salt chokladbräck blandat med kladdkaka (som inte hör till svenskt julbord). Det var svårt att hålla god min genom hela middan som avslutades med att barnen skulle få utlovade julklappar av Tomten, men visade sig vara några reklamvimplar, lite torrt gammalt smågodis och några reklampennor. Hade varit bättre med mer barnvänlig miljö och möjlighet för barn att hämta mat själva och kunna ta det de gillar, samt kanske pennor och papper att rita på.
1234 1:
Bemötandet var bra men jag serverades en 1 år gammal läsk, vilket kanske inte var lika trevligt. Gillade stället mera då det var Kristin och hennes familj som drev det. Kommer inte att besöka Vålkojan igen.
Niklas E:
Stressigt, smutsigt, långa köer. Om du hade planerat att äta snabbmat så förlorar både "snabb" och "mat" innebörd när du går till McDonalds. Om du gillar gamla strips (pommes för sörlänningar) så finns det en del att tillgå på och runt borden!
Johan H:
Okej hamburgare men si så där service bakom kulisserna. Flickvännen blev lurad på pengar (dubbeldragning, trots att hon i kassan påstod att det inte stämde) och blev bemött med sjukt trög kundservice. Satt och lyssnade på konversationen och man kan ju börja undra vad det är för folk som de anställer i deras kundservice som "lovar att återkomma" och skiter i det, inte en gång, utan två gånger. Sen att de själva inte återkommer är ju verkligen bättre... Riktigt dåligt.