Pablo I:
Leveranstiden estimerades till 4-8 veckor. Den 10:e maj godkände jag offerten och den 16:e juni var anläggningen driftsatt och producerade el. Jag hade räknat med minst 8 veckor, men det levererades snabbare än förväntat! Samtidigt hade alla andra företagen som jag var i kontakt med (ca 5 st) ledtider på allt från 3 till 6 månader.
SO Solkraft var inte billigast men inte dyrast heller. Men de var definitivt snabbast av alla. Först var jag och min fru lite reserverade att företaget var så nytt. Det som lugnade oss var grundarnas tidigare erfarenhet samt solpanelernas långa garantier från tillverkarna (som gäller även om SO Solkraft försvinner).
En av solpanelerna hade en spricka på glaset och bytes ut utan några konstigheter, smidigt! Byggställningen monterades upp varsamt och med skydd för att inte förstöra husets fasad, något vi var lite oroliga över.
Vi köpte 28 solpaneler och kommer upp i nästan 60 kWh om dagen när det har varit mycket sol men då det har varit lite halvmolnigt/regn (58 kWh som mest hittills). En hel solig dag utan moln kommer med största sannolikhet producera mer än 60 kWh, långt mer än dagsbehovet. Återstår att se när vi får en sådan dag!