Reco logotype För företag

Vad söker du?

Reco logotype
HELEN A
Skrev om Fora AB Bekräftad företagssida

Innan jag försäkrade en anställd hade jag pratat med dem att jag ville endast försäkra en eftersom en myndighet krävde det. Jag hade talat om jag hade andra anställda men att dem jobbar deltid och hade andra anställning hos andra företag och det var inget problem men när jag skulle rapportera årslön i för 2021 krävde dem att jag skulle rapportera för samtliga anställda och än en gång upplyste jag dem att endast en var försäkrad men nej jag skulle rapportera allas löner vilket jag också gjorde. Fick fakturan på hög summa och undrade men på något sätt trodde jag alltid att det var för en anställd försäkring men ändå tänkte att det var för högt summa, nu när jag kollat hur mycket jag har betalat skrev jag ett mail till FORA och ifrågasatte summan OCH jag fick svar att man inte kan försäkra endast en anställd vilket jag inte fick höra innan. JAG KÄNNER MIG LURAD! Inget att lita på. Otydligt information varje gång man ringer dem.

Svar från Fora AB
Hej! Information om att försäkringen gäller samtliga anställda finns på hemsidan på ett flertal ställen, ett exempel är via denna länk: https://www.fora.se/foretag-utan-kollektivavtal/tjanstepension-och-forsakringar/teckna-forsakringsavtal/. När man tecknar ett avtal med Fora omfattas samtliga anställda på just det företaget som har organisationsnumret som är kopplat till försäkringen, kostnaden för de försäkringar som ingår i försäkringsavtalet är en viss procent av de anställdas löner som arbetsgivaren betalar för, arbetare täcks av samtliga försäkringar i avtalet, även pensionen vilket medför ca 5% av den inrapporterade bruttolönen medans tjänstemän enbart omfattas av TFA (trygghetsförsäkring vid arbetsskada) där kostnaden ligger på 0,05% av den inrapporterade bruttolönen. Oavsett anställningsform (heltid, deltid, vikarie, anställd med lönebidrag m.m.) skall samtliga anställdas lön rapporteras in till Fora. Vi ber om ursäkt för det inträffade men all information finns på vår hemsida, vi har inte för avsikt att lura någon utan följer endast försäkringsvillkoren. Du får mer än gärna höra av dig till vår kundtjänst så vi kan hjälpa dig vidare. Vänligen, Anna

Tipsa en vän om Fora AB