Reco logotype För företag

Vad söker du?

Reco logotype
Masoud E
Skrev om Fora AB Bekräftad företagssida

Jag har en enskild firma. Anställde en man som INTE jobbade en dag för mig. Har inte betalat verken lön eller arbetsgivare avgifter. Har avregistrerad mig som arbetsgivare från dag ett hos Skatteverkets och Verksamt.se från dag ett. Har varit minst fyra gånger i telefonkontakt med Fora och förklarad allt. Ändå kommer ena betalningsfaktura efter den andra. Fora verkar överleva genom att hota arbetsgivarna och dra in pengar. Ett förbannad företagsfientlig organisation med maffia fasoner.

Svar från Fora AB
Hej, Om ni fortsätter att få fakturor från Fora indikerar det på att ert försäkringsavtal är fortsatt gällande och har inte tidigare sagts upp av er. Fakturorna baseras på preliminära löneuppgifter som man själv behöver se över och uppdatera genom "Mina sidor" om man anser att debiteringsunderlaget är för högt eller felaktigt på något vis. Om inga anställda har funnits under året ska preliminära löneuppgifter stå som 0 kr och det är då minimipremien på 200kr som man debiteras för, per år. När anställda slutar eller verksamheten upphör har man ett eget ansvar som arbetsgivare och ägare av företaget att avsluta bland annat sina försäkringsavtal, Det är alltså inget som sker per automatik. Eftersom det är ett juridiskt bindande avtal som tidigare har tecknats av er behöver vi ha en signatur från firmatecknare som intygar om att försäkringsavtalet önskas att upphöra och då enligt Foras uppsägningstid, vilket innebär slutet på nästkommande månad. Information om hur ni kan avsluta ert försäkringsavtal finner ni nedan: - För företag med kollektivavtal: https://www.fora.se/foretag-med-kollektivavtal/rapportera-och-administrera/avsluta-forsakringsavtal/ - För företag utan kollektivavtal; https://www.fora.se/foretag-utan-kollektivavtal/rapportera-och-administrera/avsluta-forsakringsavtal/ Du är välkommen att höra av dig om du behöver hjälp. Vänligen, Anna

Tipsa en vän om Fora AB