Tänk er för! Nu testar jag lägga omdöme här....la för några dagar sen på Trustpilot och det hamnade på sida 5....märkligt. Skulle kunna skriva en bok om detta. Kontakten med Svea Solars säljare och support flöt på bra tills kontraktet var signerat sen försvann i stort sett säljaren och dessa fruktansvärda kötider till support, en support som inte är speciellt tillmötesgående....jag ryser av bara tanken! I slutet av april kom en firma som var inhyrd av Svea Solar för att ombesörja monteringen. Vi fick en olustig känsla att detta inte gick rätt till. Efter godkännande från nätägaren så startades anläggningen och den fungerade i 3 dagar sen la allt av vilket föranledde till många timmar i telefonkö. Absolut ingen respons varken från säljaren eller deras support och med tanke på att vi inte betalt fakturan och mitt tålamod tog slut skrev jag ett mejl till säljaren och ville häva köpet. Då uppstod han från de döda och hörde av sig och lovade att de skulle fixa felet samt kompensera oss för så här skulle det verkligen inte gå till....vilken snackebror. Så småningom kom en elektriker som hade support med Svea Solar och då gjorde man en konstig omkoppling vid växelriktaren vilket gjorde att anläggningen gick igång igen. Vi beställde en extern besiktning och detta protokoll besannade våra farhågor. Vecka 44, efter bestridande av fakturan och otrolig lång väntan kom 4 reko killar från Svea Solar och skulle åtgärda felen. Dessa montörer förkastade också den tidigare installationen! Att Sveriges största solcellsföretag anlitar firmor som inte har rätt kompetens är skrämmande. Allt extrajobb, alla dessa timmar i telefonkö, alla semesterdagar man plockat ut samt att säkerställa sin egen säkerhet och anlitat en extern besiktning genererar inte i någon kompensation trots säljarens lovord. Svea Solar anser väl att detta är en "normal" process i denna typ av affärer?! Vi har äntligen fått anläggningen att fungera men detta är troligen för att vi hållt inne med betalningen. Denna resa som vi gjort önskar jag inte min värsta fiende så tänk er för om ni funderar på solpaneler från Svea Solar då det finns så många andra mer seriösa aktörer!
Skrev om SVEA SOLAR AB Bekräftad företagssida