Då jag rapporterade en förmodad fuktskada i golvet (frusen vattenledning) till mitt försäkringsbolag IF rekommenderade de en besiktning av Ocab. Ocab dykte upp och kunde inte detektera någon fukt, däremot noterades svamp som växte under golvet i krypgrunden. Detta skulle kunna åtgärdas genom att bryta upp golvet i köket samt matrummet. Detta skulle kräva att hela köket måste rivas. IF ville ha en analys på svampen men Ocab tog aldrig med sig svamp, däremot tillbringades mycket tid med att fotografera flera rum och exteriörer. Hela besöket gick på 2569:- Jag kontaktade Anticimex för att få svampen analyserad. En man kom och tittade under vår husgrund och lyckades ta flera "svamp-prover" som visade sig vara tätningsmassa som vid byggnationen hade letat sig ut genom springor och prång. Någon svamp var det inte tal om. Fyra "svampar" har jag kvar, en tog han skrattande med sig för att visa sina kollegor. Hela besöket ingick i min försäkring. Det är beklagansvärt att IF rekommenderar ett så uselt bolag som Ocab. Nu har läckan öppnat sig så vattnet skvalade i husgrunden - jag har själv stängt av de rör som leder från köket och fram i vår måste golvet i matrummet läggas om.
Skrev om Ocab